Έτσι δεν γίνεται να… Χάσι!

Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Ήττα σαν αυτή του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, που έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε... πορτοφόλι, όμως όχι! Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την κατάρρευση που ήρθε στο ντέρμπι, αν και όλα ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο.

Έτσι δεν γίνεται να… Χάσι!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 χωρίς να παίξει μπάλα στο ΟΑΚΑ κι έχασε 3-2 επειδή πολύ απλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε το υπέρ του σκορ! Ο Μπέσνικ Χάσι απέτυχε και σε αυτή τη δοκιμασία και πλέον μετράει αντίστροφα, καθώς για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το ρόστερ που ο ίδιος επέλεξε

Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα ουκ ολίγες φορές. Έτσι, όμως, όπως έχασε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ δεν το είχαμε ξαναδεί. Χωρίς να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με τρομερή ουσία κάθε φορά που έφτανε στα καρέ του Ανέστη η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι θα μπορούσε να φύγει με το «διπλό» από την Καλογρέζα.

Ένα «διπλό» που έμοιαζε «κλειδωμένο» με το 0-2 μέχρι το 64λεπτό. Με μια ΑΕΚ που μπήκε να αιφνιδιάσει στο πρώτο 10άλεπτο προκάλεσε τρικυμία στην άμυνα του Ολυμπιακού που μπήκε νωθρά, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά όλα άλλαξαν. Πρώτο προειδοποιητική βολή από τον Καρσελά που έπιασε αέρα στο13’και 0-1 στο22’από πλάγιο άουτ του Οφόε και τελείωμα Μάριν που θα θαύμαζε και ο Λιονέλ Μέσι.

Από το 15λεπτό που οι «ερυθρόλευκοι πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι κι άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα και την ορμή των γηπεδούχων φρέναραν και εκνευρισμό τους δημιούργησαν. Αν, μάλιστα, ο Καρσελά ήταν πιο εύστοχος, πιο ουσιαστικός, ή πιο σοβαρός στο τετ α τετ με τον Ανέστη το 0-2 θα είχε γίνει από το πρώτο ημίχρονο.

Ξεκινά το 2μέρος και οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα έρχεται το δεύτερο γκολ με τη γκολάρα του Οφόε και κάπου εκεί όλοι όσοι βρίσκονται στο γήπεδο καταλαβαίνουν ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει παίξει κάτι σπουδαίο, αλλά ήταν –αν μη τι άλλο- πολύ πιο ουσιαστικός από την αντίπαλό του.

Ξαφνικά, ωστόσο, έσβησαν οι… διακόπτες. Οι φιλοξενούμενοι μαζεύτηκαν στην περιοχή τους, άφησαν όλο το υπόλοιπο γήπεδο στην ΑΕΚ και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι το… κακό έρχεται. Αντί να γίνει σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, να πέσει ο ρυθμός και να «φαγωθεί» η μπάλα, όπως λένε και οι παλιές καραβάνες, οι γηπεδούχοι άρχισαν να επιτίθενται πλέον κατά κύματα απέναντι σε μία ομάδα που έδινε την εντύπωση ότι το ματς τελείωσε από το60’.

Το πρώτο γκολ του Λάζαρου άναψε τη σπίθα, το δεύτερο ήταν φωτοβολίδα στο79’και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε δέκα λεπτά για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Με τον Ταχτσίδη αριστερό στόπερ έκλεισε το ματς, έναν Καρσελά να… περιφέρεται ασκόπως λες και παίζει σε φιλικό προετοιμασίας και μια ομάδα χωρίς ανάσες από τη στιγμή που έμεινε από βενζίνη και ο Γκιγιόμ Ζιλέ.

Ήταν καθυστερημένη και η είσοδος του Ζντίελαρ στο γήπεδο, αλλά κι εκείνη του Πάρντο σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ έπαιρνε δύναμη από την εξέδρα και ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε τρόπο αντίδρασης. Με λίγα λόγια, δεν υπήρχε μια ξεκάθαρη στρατηγική, μια ομάδα με ταυτότητα που να ξέρει τι να κάνει για να σώσει έστω τα προσχήματα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ

Για να μην πάμε πιο μακριά τη βαλίτσα, μια ματιά να ρίξει κανείς στη στατιστική απεικόνιση του ματς φτάνει για να καταλάβει τι έχει συμβεί. Η ΑΕΚ είχε 18 τελικές οι 12 στον στόχο, ο Ολυμπιακός 7 με τέσσερις στον στόχο, ενώ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 6 (3). Με άλλα λόγια σε όλο το δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόνο το γκολ και έτερον ουδέν…

Ο Καπίνο χρειάστηκε να κάνει 9 αποκρούσεις κι ας δέχθηκε 3 γκολ, ο Ανέστης δύο. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας 69% στο πρώτο ημίχρονο και 64% συνολικά. Κάποιοι μπορεί να σταθούν στο ότι τα φάουλ από πλευράς Σιδηρόπουλου ήταν 24-7 υπέρ της ΑΕΚ, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσουν την ουσία. Ο Ολυμπιακός παρότι πέτυχε δύο γκολάρες ήταν κατώτερος των προσδοκιών και των απαιτήσεων του αγώνα.

Κατ’ επέκταση ο Χάσι μετράει ώρες (ή μέρες), καθώς πλην της επίτευξης του στόχου της πρόκρισης στους ομίλους τουChampionsLeague, απέδειξε με κερασάκι την ήττα στο ΟΑΚΑ, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το ρόστερ που ο ίδιος επέλεξε…

Υ.Γ.: Ο Κοσοβάρος κόουτς μπορεί να τελειώσει ακόμη και πριν το ξημέρωμα. Όλα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK