Έβαλε 6 γκολ και δεν είναι ούτε στο 50%!

Είδαμε μετά από καιρό πίεση ψηλά, καλές συνεργασίες, υψηλό τέμπο, κίνηση χωρίς τη μπάλα. Μπορεί να μην είδαμε αυτοματισμούς, κάτι που προϋποθέτει χρόνο και δουλειά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες έκλεισαν τελευταίοι το ρόστερ τους. Άρα το έργο δεν έχει ξεκινήσει...

Έβαλε 6 γκολ και δεν είναι ούτε στο 50%!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βέροια δεν ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν απορίες σχετικά με το ποιος θα αναδειχθεί νικητής. Οι πρωταθλητές αγωνίστηκαν απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της «Σούπερ Λίγκα», μια ομάδα που ακόμη κι αν λύσει τις όποιες εκκρεμότητες και μείνει στην κούρσα, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό...

Το εμπόδιο, λοιπόν, ήταν ούτως ή άλλως χαμηλό για την ομάδα του Μπέντο. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι το τι έκανε και τι δεν έκανε ο αντίπαλος, αλλά τι έβγαλαν στο χορτάρι οι «ερυθρόλευκοι». Το πρώτο που μπορεί να επισημάνει κανείς είναι ότι ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει ακόμη σταθερή ενδεκάδα και με πολλά από τα αστέρια του μεταξύ πάγκου και εξέδρας, δείχνει να βρίσκει ταυτότητα.

Είδαμε μετά από καιρό, πίεση ψηλά, καλές συνεργασίες, υψηλό τέμπο, κίνηση χωρίς τη μπάλα. Μπορεί να μην είδαμε αυτοματισμούς, κάτι που προϋποθέτει χρόνο και δουλειά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες έκλεισαν τελευταίοι το ρόστερ τους κι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στην εξίσωση παίκτες-κλειδιά.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

Είναι σαφής η πρόθεση του Πορτογάλου κόουτς να δημιουργήσει ένα συγκρότημα που θα παίζει γρήγορα, είτε κάθετα από τον άξονα, είτε από τις πτέρυγες, χωρίς κουβάλημα της μπάλας. Αυτό δικαιούνται να το κάνουν μόνο όσοι έχουν την ικανότητα να πάνε στο «ένας με έναν», όπως έγινε χθες με τον Μάριν, ο οποίος χωρίς να ανεβάσει φουλ στροφές έκανε τη διαφορά.

Έχει ενδιαφέρον, επίσης, η ανάπτυξη από τις πτέρυγες με διαδοχικά overlap και από τους δύο μπακ. Μπορεί να είναι μια αποστολή που έχει την ικανότητα και τη σπιρτάδα να υπηρετήσει με μεγαλύτερη συνέπεια ο Φιγκέιρας, αλλά ακόμη και ο Ντε λα Μπέγια, ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού, ενώ έδωσε και την ασίστ στο «πάρε-βάλε» 5-0 του Ιντέγε. Γενικά ο Ολυμπιακός χθες πάτησε πιο πολλές φορές και με περισσότερους από τρεις παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, παρότι σε όλα τα ματς του περσινού πρωταθλήματος.

Γενικά ο Μπέντο σε αυτό το μικρό δείγμα γραφής δείχνει ότι δουλεύει περισσότερο το ισπανικό μοντέλο και λιγότερο το πορτογαλικό, έστω κι αν η περσινή ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν εξόχως αποτελεσματική, παρότι δεν έβγαζε μάτια με την απόδοσή της.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ 50%

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός που είδαμε χθες έχει ξεπεράσει το 50% της ετοιμότητάς του. Μόνο το ποιοι έπαιξαν και ποιοι δεν έπαιξαν να αθροίσει κανείς, θα καταλάβει πως έχουμε ακόμη πολλά να δούμε και σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Από τις δέκα μεταγραφές που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού, στην ενδεκάδα βρέθηκαν τέσσερις (Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μάριν, Ελιουνούσι), ενώ πέρασε ως αλλαγή κι ένας ακόμη (Καρντόσο).

Από την άλλη πλευρά, οι μισοί από τους νεοαποκτηθέντες έχουν στην ομάδα διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, άρα είναι λογικό να μείνουν άλλοι στον πάγκο (Λεάλι, Μάρτινς) κι άλλοι εκτός 18άδας (Βιάνα, Πασιένσια, Ρομαό). Όλοι αυτοί, ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της σεζόν, άρα ακόμη δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα.

Σε ομαδικό επίπεδο, είναι σημαντικό και το ότι ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύθηκε στο 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Δεν είδαμε παίκτες να φυλάνε τα πόδια τους επειδή σε τέσσερις ημέρες τους περιμένει ευρωπαϊκό ματς στην Ελβετία. Ο Ιντέγε «τσακίστηκε» με τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να πετύχει το 6ο γκολ και να πετύχει το πρώτο του χατ τρικ στην ομάδα, αλλά και του πρωταθλήματος.

Για να μην πάμε μακριά τη βαλίτσα, ο φετινός Ολυμπιακός είναι ακόμη στην αρχή της διαδρομής. Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται όλο και πιο ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, πως με τις προσθήκες που υπήρξαν κάποιοι μπήκαν για τα καλά στην πρίζα. Πόσο καιρό είχαμε να δούμε τον Ιντέγε να «μασάει σίδερα»; Πόσες φορές είδαμε τον Μιλιβόγεβιτς να παίζει με τέτοια συγκέντρωση και διάθεση;

Πόσες φορές τους είδαμε όλους να τρέχουν τόσο πολύ χωρίς τη μπάλα και να παλεύουν για να διατηρήσουν τη θέση του στην ενδεκάδα; Όσοι βιάστηκαν, λοιπόν, να υποτιμήσουν τη φετινή ομάδα των «ερυθρολεύκων», έστω κι αν υπήρξαν κακοτεχνίες, αλλά και χάσιμο χρόνου, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρεμιέρα με εξάρα από τον... νέο Ολυμπιακό
Λήξη συναγερμού για Ιντέγιε

News 24/7

24MEDIA NETWORK