Έχουν απλώσει τα δίχτυα και περιμένουν τι θα… τσιμπήσει

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού, που έχει ρίξει τα δίχτυα του εκεί που πρέπει και περιμένει να δει ποια από τα μεγάλα ψάρια θα... τσιμπήσουν. Ποια τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Έχουν απλώσει τα δίχτυα και περιμένουν τι θα… τσιμπήσει
INTIME SPORTS

Άλλη μια μέρα πέρασε και από πλευράς μεταγραφικής ενίσχυσης ίσχυσε το "μηδέν εις το πηλίκο" από πλευράς Ολυμπιακού. Λογικό είναι, λοιπόν, οι οπαδοί της ομάδας να απορούν και να αναρωτιούνται σχετικά με το τι πραγματικά γίνεται, καθώς οι τελευταίες ενημερώσεις από πλευράς ΠΑΕ αφορούν είτε την αναμέτρηση Κυπέλλου με τον θαρραλέο… Τύρναβο, είτε τις χορηγίες του συλλόγου σε γειτονιές του μεγάλου λιμανιού.

Ασφαλώς και το να επενδύει ένας σύλλογος στην αναβάθμιση της πόλης που εδρεύει, στην πράξη κι όχι στα λόγια, είναι κάτι πολύ σημαντικό και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι μιμητές - επενδυτές ανάλογων ενεργειών. Από την άλλη, όμως, ο πολύς κόσμος, ο οποίος δεν είναι και μόνιμος κάτοικος Πειραιά, ενδιαφέρεται κυρίως για το τι θα γίνει στο χορτάρι του γηπέδου κι όχι στις πλατείες.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, βεβαίως, τα γνωρίζουν όλα αυτά κι -όπως απλά λέμε- έχουν κάνει το κουμάντο τους. Σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί στις ατελείωτες κουβέντες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της διοίκησης και του νέου προπονητή έχουν εντοπιστεί και οι στόχοι, αλλά και οι κατάλληλοι δίαυλοι.

Μπορεί τα ερωτήματα "γιατί δεν έχει αποκτηθεί κανείς;" και "πότε επιτέλους θα έρθει ο στόπερ και ο εξτρέμ;" να αποτελούν κυρίαρχο θέμα συζήτησης, το οποίο πλέον μεταφέρεται με αγωνία, ωστόσο, εκείνοι που ξέρουν το τι πραγματικά συμβαίνει δεν ανησυχούν και απλά κάνουν λίγη ακόμη υπομονή…

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία αυτό που μεταφέρουν οι αρμόδιοι του συλλόγου είναι πως "αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει", έστω και στην τελευταία στροφή της κούρσας πριν τη γραμμή τερματισμού του μεταγραφικού διαστήματος. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ σε συνεργασία με το νέο τεχνικό έχουν ρίξει το βάρος στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα. Δεν θέλουν δηλαδή να αποκτήσουν άλλα 2-3 μπαλώματα, αλλά παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά από την πρώτη στιγμή.

Έχουν επιλεγεί τουλάχιστον 2-3 ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση κι έχουν γίνει οι σχετικές κρούσεις και επαφές. Επειδή, όμως, για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν κι άλλες ομάδες στο χορό, οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν απλώσει τα δίχτυα τους εκεί που πρέπει και περιμένουν να δουν ποια από τα μεγάλα ψάρια θα… τσιμπήσουν!

Μπορεί ο κόσμος να ανησυχεί, μπορεί ο Μίτσελ να είχε ζητήσει ο νέος στόπερ να βρίσκεται στου Ρέντη από τα τέλη του Δεκέμβρη, ωστόσο, η ρότα είναι πλέον διαφορετική. Όσο πλησιάζουμε, άλλωστε, προς το τέλος του μήνα και περισσότερες επιλογές θα προκύψουν και καλύτερες τιμές. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις περισσότερες από τις μεταγραφικές περιόδους που προηγήθηκαν έχει κάνει πολύ καλά φίνις. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις παικτών που έκλεισαν μαζεμένοι μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών, λίγο πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Οι παλιοί και οι νέοι

Σχετικά με τα ονόματα που κυκλοφορούν εσχάτως, πηγές του συλλόγου εξακολουθούν να κρατούν μικρό καλάθι, χωρίς, όμως, να "καίνε" το παραμικρό, καθώς πολλά μπορούν να αλλάξουν από ώρα σε ώρα. Για τον Φιλίπ Μεξές της Μίλαν ειπώθηκε πως είναι απλησίαστος καθώς "αμείβεται με τρία εκατομμύρια ευρώ καθαρά", αλλά παραμένει στο παιχνίδι. Για τον Τζόελ Κάμπελ, επίσης, εξακολουθεί να γίνεται παιχνίδι παρότι η Άρσεναλ παραμένει ως τώρα στις απαιτήσεις της για 7 εκατομμύρια ακατέβατα. Το σκληρό πόκερ σε αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρονται ενδεικτικά θα συνεχιστεί και στο τέλος της παρτίδας θα μάθουμε τι θα "σηκώσει" ο Ολυμπιακός από το τραπέζι…

Κι επειδή η κουβέντα πήγε στη Μίλαν, λόγω Μεξές και όχι μόνο, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι εκεί παίζει και ο Νιάνγκ, ο οποίος παραμένει στη λίστα για την επίθεση και τις πτέρυγες, αλλά κι ένας Βραζιλιάνος στόπερ εγνωσμένης αξίας. Αναφέρομαι στον 32χρονο Άλεξ, η περίπτωση του οποίου, ωστόσο, έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με του Γάλλου διεθνούς συμπαίκτη του. Επίσης, στο συρτάρι υπάρχει πάντα το όνομα του Βλάντο Βάις, για την ενδεχόμενη επιστροφή του οποίου σας ενημέρωσε αποκλειστικά το Contra.gr από τα μέσα Νοέμβρη!

Υπάρχουν, πάντως, και κάποιοι που δεν έχουν ξεχάσει τον Πορτογάλο Νέτο, παρότι τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών τον θέλουν πιο κοντά στη Βερόνα και κάποιοι άλλοι που εκτιμούν πως τα ονόματα των εκλεκτών δεν βρίσκονται μέσα σε αυτά που έχουν διαρρεύσει.

Τέλος, να αναφέρουμε πως υπάρχουν και στελέχη της ΠΑΕ τα οποία περιμένουν εξελίξεις επί της ουσίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως και μέχρι τις αρχές της επόμενης. Μετά δηλαδή από τις εκλογές, χωρίς το ένα θέμα να συνδέεται απαραίτητα με το άλλο. Φαντάζομαι πως δεν θα περιμένουν το όνομα του νέου Πρωθυπουργού για να "κλείσουν" τις "ανοικτές υποθέσεις" οι αρμόδιοι του συλλόγου…

News 24/7

24MEDIA NETWORK