Φινμπόγκασον: Σαν έτοιμος από καιρό…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το θετικό δείγμα γραφής του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο πρώτο παιχνίδι με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, την εξαιρετική εμφάνιση του Πάρντο, καθώς και για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού.

Φινμπόγκασον: Σαν έτοιμος από καιρό…

Όχι απλά έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ήταν στις αρχικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα και έμεινε στο τερέν για 70 λεπτά. Για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον ο πρόλογος με τον Ισλανδό στράικερ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, έστω κι αν δεν κατάφερε να κάνει ποδαρικό με γκολ.

Πολλές διαφορές με Μήτρογλου

Ο 26χρονος στράικερ παρότι προερχόμενος από τραυματισμό, φανέρωσε με το "καλημέρα" πολλούς από τους λόγους για τους οποίους οι "ερυθρόλευκοι" τον κυνήγησαν με συνέπεια τα τελευταία δύο χρόνια και τελικά κατάφεραν να τον αποκτήσουν.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το νέο απόκτημα των πρωταθλητών Ελλάδας έχει πολλές διαφορές με τον προκάτοχό του Κώστα Μήτρογλου. Πιθανότατα δεν διαθέτει το αστείρευτο ταλέντο του "πιστολέρο", ο οποίος στην καλή του μέρα μπορούσε να σκοράρει με χίλιους τρόπους, ωστόσο, μπορεί να κάνει τη δουλειά ίσως και ακόμη καλύτερα, αλλά και να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα.

Λιτό παιχνίδι

Δεν έχει το μυαλό του αποκλειστικά στο πως θα τελειώσει τη φάση, ούτε μαρκάρει όποτε το θυμηθεί ή όποτε του βάλει τις φωνές ο προπονητής από τον πάγκο ή κάποιος από τους συμπαίκτες του. Το παιχνίδι του είναι λιτό και απέριττο. Όποτε του δίνεται η δυνατότητα παίζει με τη μία, με πρώτη προτεραιότητα να σπάει τη μπάλα στα άκρα, στις κινήσεις overlap που συχνά-πυκνά επιχειρούν οι συμπαίκτες του.

Θέλει και κυνηγά τη μπάλα στο χώρο, την προτιμά στα πόδια κι όχι στον αέρα, προσπαθεί να εκτελέσει άμεσα, χωρίς να την ταλαιπωρεί. Μόνο όταν δεν έχει τη δυνατότητα να πασάρει ή να εκτελέσει θα ψάξει την επιτόπια ντρίμπλα κι όχι προκειμένου να ελευθερωθεί για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Καλός συμπαίκτης

Είναι συνεπής ακόμη και στο ανασταλτικό σκέλος, καθώς πιέζει δυναμικά στο χώρο, ενώ δεν διστάζει να κάνει και φάουλ προκειμένου να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να χτίσει γρήγορα επιθέσεις από πίσω. Πέρα από καλός παίκτης, είναι και καλός… συμπαίκτης, αγωνίζεται για το σύνολο και ανταποκρίνεται στο τακτικό "κομμάτι".

Σε γενικές γραμμές και παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον Μάρκο Σίλβα σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα φιλικά, ο "Φίνμπο" ξεχώρισε, ήταν σημείο αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο, ενώ βρίσκεται και σε πολύ καλό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, καθώς έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με διαρκή κίνηση, αλλά χωρίς να ιδρώσει.

Πρώτο δείγμα θετικό

Με τη μπάλα στον αέρα δεν δείχνει το ίδιο ικανός, καθώς δεν διακρίνεται για το άμεσο κοντρόλ του. Συνολικά, όμως, αποτελεί διαρκή απειλή για την αντίπαλη άμυνα και δίνει την εντύπωση πως μπορεί να γίνει απειλητικός ακόμη και με την παραμικρή αφορμή που θα του δώσουν οι συμπαίκτες του.

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν θετικό για το βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού, καθώς θα πρέπει να προσμετρήσουμε πως βρίσκεται λίγες μέρες στην ομάδα, ενώ η χθεσινή ήταν η πρώτη του παρουσία σε φιλικό αγώνα, έστω και με αντίπαλο περιορισμένης δυναμικότητας.

Έλαμψε ο Πάρντο

Από ‘κει και πέρα, ο Κολομβιανός Πάρντο ήταν εκείνος που έλαμψε, ενώ σκόραρε για άλλη μία φορά με την μπάλα στην κίνηση, έπειτα από την κάθετη του Μπουχαλάκη, και στην πρώτη του επαφή. Ο πρώην άσος της Μπράγκα σκοράρει για τρίτο στη σειρά παιχνίδι, παρότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, διάστημα στο οποίο χρησιμοποιήθηκε για λίγο δεξιά και λίγο αριστερά, ώστε να δοκιμαστεί δεξιά και ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός, παρά την δεδομένη κούραση από το τρίτο δυνατό φιλικό σε διάστημα εννέα ημερών, και παρά τον χαμηλό ρυθμό της αναμέτρησης, κυριάρχησε απόλυτα. Δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ενώ έβγαλε ενέργεια στην επίθεση, σπιρτάδα και γρήγορες εναλλαγές, καθώς και αλληλοκαλύψεις σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Δεν είναι σίγουρος ο Ερνάνι

Ο βαθμός δυσκολίας, βέβαια, θα είναι μεγαλύτερος στο κυριακάτικο φιλικό του "Καραϊσκάκη" με τη Μπεσίκτας του Κουαρέσμα, αλλά μέχρι τότε μπορεί το ρόστερ των πρωταθλητών να έχουν προστεθεί τουλάχιστον δύο ακόμη βασικά εξαρτήματα. Πιθανότατα ο αριστερός εξτρέμ, ο οποίος δεν είναι σίγουρο πως θα ακούει στο όνομα Ερνάνι, αλλά κι ένας στόπερ από το πάνω ράφι…

Υ.Γ.: Μαζουακού και Κασάμι "φώναξαν" με την απόδοσή τους ότι ετοιμάζουν βαλίτσες για αλλού και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης και του ενός και του άλλου.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός - Σίβασπορ 1-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK