"Φονικό δίδυμο" με Καρίγιο-Πουλίδο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τις μεταγραφικές επιδιώξεις του Ολυμπιακού και γράφει για το μεγάλο λίφτινγκ που θα επιχειρηθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών με άξονα την ενίσχυση στην επίθεση.

"Φονικό δίδυμο" με Καρίγιο-Πουλίδο

Την ώρα που Τζανδάρης, Κατσικάς, Μαρτίνες, Μπεν, Λόρια, Κολοβός ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό τον Πειραιά, ενώ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να τους ακολουθήσει και ο Γιάννης Γιαννιώτας, κάποιοι άλλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου από του Ρέντη. Πρόκειται για τους Μέγερι, Σαντάνα, Γιαννούλη, Ντουρμάζ, Αφελάι και πιθανότατα τους Μήτρογλου, Κασάμι.

Το "φύγε εσύ, έλα εσύ" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έστω κι αν ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το παραμικρό, κάτι που αναμένεται να συμβεί, ως είθισται, από την 1η Ιουλίου. Μια πρόχειρη καταγραφή όλων των παραπάνω οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο βάρος και το "πακέτο" θα διατεθεί κυρίως για την ενίσχυση της επίθεσης, χωρίς να παραβλέπουμε τη δεδομένη επιθυμία των "ερυθρολεύκων" να αποκτήσουν έναν ακόμη στόπερ κι έναν box to box μέσο, επιπέδου Ντιόπ (της Λεβάντε).

Σύμφωνα με το μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει γίνει ως τώρα στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, η μοναδική σταθερά στο μεσοεπιθετικό σκέλος ακούει στο όνομα Τσόρι Ντομίνγκες. Το αλάνι από το Μπουένος Άιρες που μετράει ήδη 14 γκολ και 12 ασίστ από το ξεκίνημα σεζόν, στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, θα αποκτήσει και τους ανάλογους συμπαραστάτες, ώστε να μην τραβήξει μόνος του το κουπί και την επόμενη περίοδο.

Από ‘κει και πέρα, θεωρείται δεδομένο πως θα πιάσουν λιμάνι δύο εξτρέμ πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα προβάλουν και τη νέα φανέλα που θα φέρει την υπογραφή της adidas, ενώ το πλάνο για το επιθετικό δίδυμο προβλέπει τα ονόματα των Πουλίδο και Καρίγιο και θα έχει λάτιν χρώμα. Ο Μεξικανός που συνεχίζει την προσπάθεια να μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει, έχει δείξει το ταλέντο και την ποιότητά του, έστω κι αν χρειάστηκε να φορέσει –προσωρινά- τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Δίπλα στον διεθνή Άλαν, ο οποίος αν όλα πάνε καλά θα ενταχθεί στο "κόκκινο" ρόστερ στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αρμόδιοι του συλλόγου θέλουν να βάλουν έναν ακόμη μπόμπερ. Ήδη έχει προκριθεί η περίπτωση του Γκουίντο Καρίγιο, ο οποίος βγάζει μάτια με τη φανέλα της Εστουντιάντες. Ο 23χρονος φορ βρίσκεται καιρό τώρα στο προσκήνιο λόγω της επιμονής του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος και ξέρει και μπορεί να βρει τον κατάλληλο δίαυλο επικοινωνίας με την πρώην ομάδα του, για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Καρίγιο παρά το μπόι του (1.87), είναι ταχύς και τεχνίτης επιθετικός. Όσοι τον έχουν τσεκάρει θεωρούν πως μαζί με τον Πουλίδο μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ εκρηκτικό μείγμα, το οποίο πέρα από την ικανότητα στο σκοράρισμα θα προσφέρει και θέαμα υψηλού επιπέδου στους φίλους της ομάδας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη η διοίκηση άναψε το "πράσινο φως" για την απόκτησή του, έστω κι αν βρισκόμαστε ακόμη στα μισά της άνοιξης. Συνήθως οι μεταγραφές γίνονται στη διάρκεια του θέρους, ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ακόμη στο πρωτάθλημα της πατρίδας του και οι μνηστήρες πληθαίνουν, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αποφάσισαν να κινηθούν γρήγορα, ώστε να αξιοποιήσουν το χρόνο που έχουν μπροστά τους και να προλάβουν τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Το «αστέρι» της Εστουντιάντες μετράει φέτος 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 5 ασίστ, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί σε 125 παιχνίδια, με συγκομιδή 33 τέρματα και 7 ασίστ. Βρίσκεται, λοιπόν, σε φάση απογείωσης, έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός είναι εκεί για να του ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ο μοναδικός υποψήφιος επιβάτης. Προορίζεται, πάντως, για… πρώτη θέση, αν όλα πάνε καλά στις δύσκολες και πολλές φορές "μπερδεμένες" διαπραγματεύσεις -λόγω της εμπλοκής με διάφορους παρατρεχάμενους- με παίκτες και συλλόγους από τη Νότια Αμερική.

Υ.Γ.: Ο Δημήτρης Διαμαντάκος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με σύλλογο της Γερμανίας και όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες σύντομα θα φτάσει πρόταση απόκτησής του στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Ο νεαρός άσος μπορεί να αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου, αρκεί να βρει ομάδα που θα του πληρώσει τα λεγόμενα τροφεία, καθώς είναι γηγενής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK