Γιατί μοιράζει… κώνειο ο Σωκράτης!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τις τοποθετήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη στη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Θύρας 7 και εξηγεί τη στάση του πρώην προέδρου των ερυθρόλευκων.

Γιατί μοιράζει… κώνειο ο Σωκράτης!
INTIME SPORTS

Αίσθηση προκάλεσαν οι ευθείες βολές που εξαπέλυσε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Θύρας 7. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού τα έχωσε «χοντρά» σε όλους όσους θεωρεί «πολέμιους» της ομάδας, ενώ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να τους στολίσει με διάφορους –καθόλου τιμητικούς- χαρακτηρισμούς.

Ίσως κάποιοι που δεν τον γνωρίζουν καλά, πιστεύουν πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή πολύ απλά θέλει να υπερασπιστεί τον διάδοχό του και νυν πρόεδρο της ΠΑΕ. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι Κόκκαλης και Μαρινάκης ούτε «κολλητοί» είναι, ενώ λόγω διαφοράς χαρακτήρα, μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ. Τους συνδέει, όμως, και θα τους συνδέει στο μέλλον η κοινή «τρέλα» για την «ερυθρόλευκη» ομάδα. Αυτή η «τρέλα» και για τους δύο είναι αδιαπραγμάτευτη!

Από τότε που αποφάσισε να αποσυρθεί από τον προεδρικό θώκο και να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Πειραιώτη εφοπλιστή, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, λόγω περισσότερου χρόνου.

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που με αφορμή τα όσα βλέπει να διαδραματίζονται, επικοινωνεί συχνά-πυκνά- με στελέχη της ΠΑΕ και τον νυν πρόεδρο, προκειμένου να εκφράσει τις δικές του απόψεις και να βοηθήσει έστω και από πιο μακριά.

Γιατί μοιράζει… κώνειο ο Σωκράτης!

Πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες, με αφορμή μια τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου είχε απαντήσει με προσωπική επιστολή, η οποία κατέληγε ως εξής:

«ΥΓ.: Όσο για την αναφορά του νέου στο ποδόσφαιρο κ. Αλαφούζου για το «πώς κατακτούσε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα πρωταθλήματα», η απάντηση είναι απλή. Είχε πάντα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και τους καλύτερους προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό,είχε τον περισσότερο και πιο αφοσιωμένο κόσμο δίπλα στην ομάδα και εδώ και μια δεκαετία σχεδόν είχε και έχει το πιο σύγχρονο προπονητήριο και ένα γήπεδο κόσμημα. Είχε, με άλλα λόγια, οργάνωση και υποδομές που άλλες ομάδες τις έχουν με ενοίκιο ή σε μακέτες. Επίσης για να πάρει απάντηση στην απορία του «τι άλλο κέρδισε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός από τα χρήματα του Champions League;» καλά θα κάνει να απευθυνθεί στους δασκάλους των σχολείων όλης της Ελλάδας για να του μιλήσουν για τις γενιές Ολυμπιακών που έρχονται…»!

Το είχε καημό από τότε που βρισκόταν στα ηνία του συλλόγου, το γεγονός ότι με την παραμικρή αφορμή ή ακόμη και χωρίς να υπάρχουν αφορμές, όλοι οι απέναντι και με κάθε τρόπο τον περίμεναν στη γωνία και προσπαθούσαν να απαξιώσουν τον Ολυμπιακό, συνήθως με λάσπη κι όχι με επιχειρήματα.

Τον ενοχλούσε και εξακολουθεί να τον ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί πιπιλούσαν την καραμέλα της διαιτησίας και συνεχίζουν να το κάνουν, παρότι ο Ολυμπιακός των δικών του ημερών, αλλά και των τωρινών, με τον Μαρινάκη στο τιμόνι, εξακολουθεί να κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Με άλλα λόγια, να ρίχνει τα περισσότερα λεφτά για να έχει την καλύτερη ομάδα, κάτι που αποδεικνύουν τα τρόπαια και οι διακρίσεις, έστω κι αν κάποιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παραδεχθούν.

Γιατί μοιράζει… κώνειο ο Σωκράτης!
INTIME SPORTS

Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθει ότι ο Ολυμπιακός ή όσοι τον εκπροσωπούν βρίσκονται στο στόχαστρο, γίνεται θηρίο ανήμερο. Και παρότι οι προσωπικές παρεμβάσεις του –λόγω χαρακτήρα- ήταν και είναι μετρημένες στα δάκτυλα, όποτε του δίνεται η ευκαιρία δεν διστάζει να τα λέει χύμα και να μην αφήνει κανέναν… παραπονεμένο.

Το στοιχείο που γουστάρει περισσότερο απ’ όλα ο Κόκκαλης στον Μαρινάκη είναι –όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι -παρά τα όποια λάθη ή αδυναμίες του- «έχει τον Ολυμπιακό στο αίμα του», σε αντίθεση με άλλους προέδρους που μπορεί να έχουν οικονομική επιφάνεια, αλλά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για άλλους λόγους, μεταξύ των οποίων και επικοινωνιακούς.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ξέρει καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων. Καταλαβαίνει ότι ο καθένας μπαίνει στη «μάχη» με όποια όπλα διαθέτει. Τον ενοχλεί, ωστόσο, το ότι κάποιοι επιχειρούν -με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» πολλές φορές- να πλήξουν τον Ολυμπιακό, τη διοίκησή του και τον κόσμο του.

Το επανέλαβε ξεκάθαρα, άλλωστε, με την ακόλουθη φράση : «Δεν κοιτάνε το χάλι τους, να φτιάξουν κάτι, να φτιάξουν μια ομάδα, να φτιάξουν ένα γήπεδο, να φτιάξουν προπονητικά κέντρα, να πάρουν ένα πρωτάθλημα, αλλά συνεχώς είναι σαν κάτι μοιρολογίστρες κι αρχίζουν να λένε διάφορα…».

Γιατί μοιράζει… κώνειο ο Σωκράτης!

Μια άλλη αποστροφή του λόγου του, την οποία εξέφρασε σα να είναι ακόμη πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε τα εξής: «Η ομάδα έχει και στιγμές που δεν είναι στα καλύτερά της, παρ’ ότι παίρνει το πρωτάθλημα και εκφράζεται μια δυσαρέσκεια. Δυσαρέσκεια πρέπει να εκφράζεται όταν ο Ολυμπιακός πράγματι βρεθεί σε μία θέση όπου δεν θα μπορεί να παίρνει πρωτάθλημα, όχι όταν κάνει ένα παιχνίδι και δεν πάει καλά. Πρέπει πάντα να στηρίζετε, πάει δεν πάει καλά. Και το πρωτάθλημα το πήρε φέτος από τον Γενάρη. Από πότε το πήρε; Από πέρυσι το πήρε! Πρέπει πάντα, επειδή είμαστε Ολυμπιακοί, να στηρίζουμε την ομάδα και τον Πρόεδρό της, γιατί ο Πρόεδρος πράγματι κάνει προσπάθεια για να πάει καλά η ομάδα. Αν ήταν κανένας καραγκιόζης Πρόεδρος, να φάει γιούχα! Βλέπετε κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες Προέδρους, δεν τους γιουχάρουν, τους χειροκροτούν κιόλας! Δεν έχουν καταλάβει την καταστροφή που τους έχουν φέρει. Ενώ εδώ έχει αποδείξει ο άνθρωπος ότι δεν θα πάρει μόνο αυτά που έχει πάρει μέχρι σήμερα, θα πάρει και πολλά παραπάνω…».

Όλα τα παραπάνω είναι ικανά για να αποκρυπτογραφήσουν και να εξηγήσουν το ξέσπασμα του Σωκράτη Κόκκαλη. Και είναι σίγουρο πως στο μέλλον, αν παραστεί ανάγκη και νιώσει ότι πρέπει να ξαναβγεί μπροστά θα το κάνει, όχι για να θυμίσει σε κάποιους ότι παραμένει στις επάλξεις, αλλά επειδή θεωρεί υποχρέωσή να υπερασπίζεται αυτό που αγαπά και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κάποιοι «έπαιζαν» με τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας…

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπε ο Μαρινάκης για τις μεταγραφές

Ήρθε ο Ελαμπντελαουί για τις υπογραφές!

News 24/7

24MEDIA NETWORK