Γιατί Ολυμπιακός και Μίτσελ κατέληξαν στον Μπενίτες

Νέα περίπτωση Κάμπελ θεωρούν στον Ολυμπιακό ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Χόρχε Μπενίτες. Ο διεθνής 21χρονος Παραγουανός επιθετικός της Γκουαρανί, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από πηγές του συλλόγου, βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση τους τελευταίους τρεις μήνες.

Γιατί Ολυμπιακός και Μίτσελ κατέληξαν στον Μπενίτες

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Μίτσελ ήταν εκείνος που επέμενε και πήρε την ευθύνη της απόκτησής του, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για έναν επιθετικό πλήρους μέλλοντος παρότι έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν έχει αγωνιστεί έως τώρα σε τοπ επίπεδο, ενώ έχει μόλις μία συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Ο Ισπανός τεχνικός αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το απέδειξε και πέρυσι με την επιλογή του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος ήρθε... άγνωστος για τους περισσότερους από την Άρσεναλ ως δανεικός και κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και του Μουντιάλ με τη φανέλα της Κόστα Ρίκα.

Είναι γνωστή, άλλωστε, η... αδυναμία του κόουτς των "ερυθρολεύκων" για ποδοσφαιριστές από την Παραγουάη. Φάνηκε άλλωστε, πριν από λίγους μήνες, καθώς στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, με δική του εισήγηση αποκτήθηκαν όχι ένας, αλλά δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας, οι Βαλντές και Πέρες, άσχετα αν κανείς από τους δύο δεν στέριωσε στο μεγάλο λιμάνι για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος επειδή έχει πάρει την κάτω βόλτα και ο δεύτερος επειδή υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Γιατί Ολυμπιακός και Μίτσελ κατέληξαν στον Μπενίτες

Ο Μπενίτες, λοιπόν, αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα της διοίκησης και του προπονητή, το οποίο θα κληρώσει μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ήδη τις ενστάσεις τους σχετικά με το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να μπει στη "μάχη" του Champions League με έναν ταλαντούχο, αλλά άπειρο στράικερ στην ενδεκάδα του, την ώρα που ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος λίγο-πολύ αποτελεί ανάλογη περίπτωση, δεν έχει ξεμπλέξει ακόμη με την Τίγκρες και τη γραφειοκρατία του Μεξικού.

Ο Μίτσελ είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ως πρώτη επιλογή στο μυαλό του για την επίθεση της ομάδας τον Κώστα Μήτρογλου. Έχω την αίσθηση -για να μην πω τη σιγουριά- ότι σε αυτόν αναφερόταν ακόμη και μετά από το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με τη Μπιλμπάο το βράδυ της Τετάρτης.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η επιστροφή του "πιστολέρο" στα παλιά λημέρια, έστω και με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, καθώς όπως είχαμε γράψει σχετικά και τις προηγούμενες ημέρες, η Φούλαμ προτιμά να δώσει τον πιστολέρο σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πλανήτη, παρά στον Ολυμπιακό για ευνόητους λόγους.

Εδώ που τα λέμε, ήταν σαφές τις τελευταίες ώρες πως πάμε για... έκπληξη στην υπόθεση του σέντερ φορ. Το να δώσει ο Ολυμπιακός τρία εκατομμύρια ευρώ ενοίκιο στον αγγλικό σύλλογο για ένα χρόνο και παράλληλα να καλύψει τις ετήσιες απολαβές του Μήτρογλου που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, ήταν πολύ απλά εκτός πραγματικότητας.

Από την αρχή, επίσης, είχε φανεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα τίναζαν τη μπάνκα στον αέρα για να κάνουν δικό τους τον Ζόνας της Βαλένθια, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα ήταν μια πολύ καλή λύση για το "τώρα", όχι, όμως, και για το "αύριο", μια και σε αυτή την ηλικία στενεύουν τα περιθώρια για πιθανή μεταπώληση με αξιόλογα οφέλη.

Αντίθετα, ο Μπενίτες δείχνει να έχει εξασφαλισμένο «αύριο» λόγω προσόντων και ηλικίας, ωστόσο, θα πρέπει να αποδείξει άμεσα ότι μπορεί να σταθεί και να προσφέρει σε έναν σύλλογο υψηλών απαιτήσεων, στον οποίο η λέξη "υπομονή" είναι μάλλον άγνωστη.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλο ρίσκο με τη συγκεκριμένη επιλογή, αλλά ο Μίτσελ δεν φαίνεται να... μασάει. Πέρυσι, άλλωστε, με τον Ολαϊτάν στην κορυφή της επίθεσης, η ομάδα του νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ στο "Καραϊσκάκη", με τον πιτσιρικά, μάλιστα, να είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση.

Γιατί Ολυμπιακός και Μίτσελ κατέληξαν στον Μπενίτες

Για τον Μπενίτες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα ορισμένες μεγάλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Η Γκλάντμπαχ, μάλιστα, βρέθηκε μια ανάσα από την απόκτησή του κι αυτός ήταν ο λόγος που οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι άξιο τέκνο της πατρίδας του. Όπως κάθε Παραγουανός που σέβεται την καταγωγή του, είναι μεγάλος "μαχητής", μπαίνει με χίλια σε κάθε προσωπική μονομαχία, είναι πολύ εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα, ενώ μπορεί να εκτελέσει και με τα δύο πόδια.

Δεν είναι ο φαντεζί επιθετικός που θα ντριμπλάρει δύο-τρεις αντιπάλους και να κάνει το... κομμάτι του για την εξέδρα. Είναι ο παίκτης που θα βγάλει ενέργεια μέσα στο γήπεδο και μαζί τα "συκώτια" των αντίπαλων στόπερ, καθώς δεν σταματά να κινείται, να αλλάζει θέσεις και να μη δίνει σταθερό σημείο αναφοράς.

Για να τον σταματήσεις θα πρέπει να τον κυνηγάς αδιάκοπα και να μην τον χάσεις ούτε στιγμή από τα μάτια σου. Κάτι ανάλογο, αλλά σε σαφώς πιο ετοιμοπαράδοτη "έκδοση" είναι και ο Άλαν Πουλίδο. Είναι σίγουρο πως και οι δύο θα χρειαστούν διάστημα προσαρμογής, άρα το ποιος θα πάρει φανέλα βασικού και πότε, θα το μάθουμε εν καιρώ.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι έκαναν άλλη μία κίνηση ουσίας μετά από το "μπαμ" με την απόκτηση του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος προκάλεσε και μεγάλο ενθουσιασμό. Προσδοκία όλων των ανθρώπων της ομάδας είναι πως μόλις ο Μπενίτες και ο Πουλίδο ενσωματωθούν στην ομάδα και αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια, η γραμμή κρούσης θα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο, λόγω ταχύτητας, συνεχών εναλλαγών θέσης, αλλά και σωστής-ομαδικής δουλειάς.

Πριν από δύο εβδομάδες (2 Αυγούστου) ο Μπενίτες με τον εκπρόσωπό του, Ντιέγκο Σεράτι, βρέθηκε στη Γερμανία προκειμένου να υπογράψει σε σύλλογο της Μπουντεσλίγκα. Στην πατρίδα του είχε διαρρεύσει πως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ετοιμαζόταν να προσφέρει ακόμη και 5 εκατομμύρια δολάρια για να τον κάνει δικό της. Σχετικό ρεπορτάζ υπήρξε και στην ιστοσελίδα της έγκυρης " La Nacion", αλλά όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια οι συζητήσεις είχαν γίνει με τη Γκλάντμπαχ, η οποία τελικά δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της και άνοιξε το γήπεδο για να... επιτεθεί ο Ολυμπιακός. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται, επίσης, ότι ο Μπενίτες θα συνεχίσει στην Ευρώπη τη μεγάλη καριέρα που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι συμπατριώτες του Όσκαρ Καρντόσο και Ρόκε Σάντα Κρουζ.

Υ.Γ.: Παρότι δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη, κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν τελειώνουν στους Μπενίτες και Πουλίδο. Εκτιμούν ότι θα υπάρξει και κερασάκι στην τούρτα, σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που δεν θα το περιμένει κανείς...

Διαβάστε ακόμη:

Μπενίτες, η τελική επιλογή για την επίθεση (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK