Η αλήθεια για τον Μήτρογλου

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Μήτρογλου που δεν γίνεται να μην υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, τις δυσκολίες που παρουσιάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Φούλαμ, ενώ αναφέρεται στις πιέσεις που θα δεχτεί από την αγγλική ομάδα ο παίκτης και τον άσο στο "μανίκι" των ερυθρόλευκων.

Η αλήθεια για τον Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Μία από τις πιο καυτές πατάτες για τον Ολυμπιακό ενόψει καλοκαιριού, ίσως η πιο καυτή, ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου. Μπορεί ο πιστολέρο να μην έκανε φέτος χρονιά ανάλογη με τον περσινό πρώτο γύρο, στη διάρκεια του οποίου τα… έσπασε όλα, ωστόσο, παραμένει σημείο αναφοράς στην επίθεση των πρωταθλητών.

Δεν γίνεται να μην υπολογίζεται

Στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν και μέχρι τον Γενάρη που η Φούλαμ πλήρωσε το βάρος του σε χρυσάφι για να τον κάνει δικό της είχε σκοράρει 17 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είχε μοιράσει και τρεις ασίστ. Φέτος μετράει έως τώρα 16 γκολ, άρα οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Με άλλα λόγια έναν σέντερ φορ, ο οποίος μπορεί να κάνει για… πλάκα 20 γκολ σε μια σεζόν δεν γίνεται να μην τον υπολογίζεις και να μην τον θεωρείς βασική μονάδα.

Τ0 ζητούμενο, βεβαίως, είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, καθώς ο δανεισμός του «πιστολέρο» ολοκληρώνεται στο φινάλε της περιόδου, αλλά όχι και το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο, το οποίο έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018. Για άλλα τρία χρόνια γεμάτα δηλαδή.

Δεν πάει Φούλαμ...

Τα δεδομένα στην παρούσα φάση είναι τα εξής: Η Φούλαμ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει στην «Πρέμιερ Λιγκ», καθώς η χρονιά που διανύει στην «Τσάμπιονσιπ» είναι κάκιστη και με το ζόρι θα κρατηθεί στην κατηγορία. Ο Μήτρογλου ακούει για… Λονδίνο και βγάζει σπυριά, αφού πέρυσι για ένα εξάμηνο πέρασε από κει και δεν ακούμπησε, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, αλλά δεν το… φωνάζει, μιας και δεν μπορεί να προσεγγίσει τα 15 εκατομμύρια που δαπάνησε η Φούλαμ για να τον αποκτήσει.

Άρα ο δρόμος για να παραμείνει στον Πειραιά είναι ένας και αφορά την επέκταση του δανεισμού του για άλλη μία σεζόν. Είναι ένα σενάριο που έχει συζητηθεί ήδη, καθώς έπεσε στο τραπέζι η ιδέα ο δανεισμός του να διαρκέσει για δύο χρόνια κι όχι για ένα. Ωστόσο, η βασική προτεραιότητα της Φούλαμ είναι να τον πουλήσει για να κάνει έστω και μερική απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν πολλοί μνηστήρες για τον «Μητρογκόλ» από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το ότι επέστρεψε στον Ολυμπιακό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο βέτο που ο ίδιος ο παίκτης άσκησε προς τη διοίκηση της Φούλαμ και οι διαδοχικές του αρνήσεις να φορέσει άλλη φανέλα πλην της ερυθρόλευκης.

Θα δεχτεί πιέσεις

Το αν θα καταφέρει κάτι ανάλογο φέτος είναι άγνωστο, αλλά οι πιθανότητες μοιάζουν σαφώς πιο περιορισμένες. Είναι σαφές ότι οι Άγγλοι θα τον πιέσουν να πάει σε όποια ομάδα τους προσφέρει τα περισσότερα, αφού το να επεκτείνουν το δανεισμό του είναι για εκείνους η καλύτερη δυνατή λύση. Από την άλλη είναι άγνωστο αν και ο Μήτρογλου θα δεχθεί να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά να παίρνει πολύ λιγότερα από τα 3,5 εκατομμύρια που προβλέπει η ετήσια αποζημίωσή του στη Φούλαμ…

Σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης, πάντως, αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή. Ο «πιστολέρο» ξέρει καλά τι χρήματα μπορεί να του προσφέρει ο Ολυμπιακός (σ.σ. γύρω στο 1,5 εκατομμύριο «νετ») και θα δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη, καθώς εδώ έχει την ασφάλεια ότι μπορεί να μείνει και να αγωνιστεί για πολλά ακόμη χρόνια. Άρα μπορεί να πάρει τις… αγγλικές λίρες σε ευρώ, αλλά σε βάθος χρόνου…

Μαζί με όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσμετρήσουμε άλλη μία σημαντική παράμετρο. Η Φούλαμ χρωστάει ακόμη ένα μεγάλο ποσό στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Μήτρογλου. Το ανεξόφλητο ποσό, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες ανέρχεται στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα πρέπει να αφαιρέσουμε και το κόστος του φετινού δανεισμού του, ο οποίος στοίχισε γύρω στα 2 εκατομμύρια.

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο με την επιμονή του Μήτρογλου και την αρωγή του Ολυμπιακού να επιστρέψει στο λιμάνι όχι ως δανεικός, αλλά όπως… έφυγε. Δηλαδή με μεταγραφή. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν πέρα από σκληρές διαπραγματεύσεις και κάποια επιπλέον χρήματα, προκειμένου οι Άγγλοι να δεχθούν το συγκεκριμένο deal. Το ακριβές ποσό δεν είναι εύκολο να καθοριστεί στην παρούσα φάση. Αν δηλαδή η διοίκηση της Φούλαμ δεχθεί να εισπράξει ένα ποσό γύρω στα 2 με 3 εκατομμύρια επιπλέον και να λύσει το συμβόλαιο του Μήτρογλου, όλα καλά. Αν, όμως, απαιτήσει το συνολικό ποσό της μεταγραφής έστω και στο περίπου, τα πράγματα περιπλέκονται.

Άσος στο μανίκι τους

Βέβαια, Μήτρογλου και Ολυμπιακός έχουν έναν ακόμη άσο στο μανίκι τους. Αν η Φούλαμ επιμείνει σε τρελές απαιτήσεις για να παραχωρήσει το «γκολόπαιδο» κι εκείνος δεν δεχθεί να πάει σε άλλη ομάδα, τότε θα πρέπει να του πληρώσει κι ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα αν βρεθεί η φόρμουλα με τον Ολυμπιακό οι Άγγλοι θα γλιτώσουν κι αυτό το ποσό που αφορά τις απολαβές του παίκτη.

Εν ολίγοις θα απαιτηθούν πολύ και πολλοί λεπτοί χειρισμοί, ωστόσο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει το deal και ο «πιστολέρο» να συνεχίσει να πανηγυρίσει με καπνισμένες κάνες φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επειδή, όμως, η υπόθεση είναι δύσκολη, κρύβει παγίδες κι έχει πολλές παραμέτρους καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε υπομονή. Το σίριαλ μπορεί να έχει επεισόδια μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου…

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπέρτο: "Που να βρω καλύτερα από τον Ολυμπιακό;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK