Η κλήρωση, ο Ερνάνι και η αλήθεια για Ιμπίσεβιτς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την κλήρωση του Ολυμπιακού και γράφει για τις ανακατατάξεις της τελευταίας στιγμής στο ρόστερ.

Η κλήρωση, ο Ερνάνι και η αλήθεια για Ιμπίσεβιτς

Είναι γεγονός ότι η κληρωτίδα δεν είχε κέφια για τους «ερυθρόλευκους». Το μπαλάκι με την ένδειξη Olympiacos FC βγήκε πρώτο από τις ομάδες του τρίτου γκρουπ κι ενώ ήταν πιθανές όλες οι επιλογές, το χέρι του Πάολο Μαλντίνι το έστειλε σε λάκκο με θηρία όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ.

Αυτή η εξέλιξη τουλάχιστον έβγαλε από τους πιθανούς υποψηφίους του 4ου γκρουπ τις δύο άλλες εκπροσώπους της Γερμανίας, τη Βόλφσμπουργκ και τη Γκλάντμπαχ κι έφερε στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Πάουλο Μασάντο και του Γκόρντον Σιλντεφελντ.

Να εξασφαλίσει την 3η θέση

Θέλοντας να προσεγγίσει κανείς με ρεαλιστικά κριτήρια τον συγκεκριμένο όμιλο θα έλεγε χωρίς πολύ σκέψη πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να βάλει από κάτω τους Κροάτες και να εξασφαλίσει τουλάχιστον την 3η θέση που οδηγεί στη συνέχεια του Europa με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά η πορεία θα είναι καλύτερη…

Η πρόσφατη ιστορία έχει διδάξει ότι η ομάδα του Πειραιά είναι ικανή να κάνει ζημιές στο ξεκίνημα, ιδιαίτερα στο γήπεδό της και κόντρα σε ομάδες που κάνουν το λάθος να την υποτιμήσουν. Κάτι αντίστοιχο έγινε πέρυσι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δέχθηκε 3 γκολ (3-2 το σκορ), ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ταπεινώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το κακό είναι πως η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ανήκει στις ομάδες που κάνουν εύκολα λάθη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα κόντρα σε συλλόγους της «Μπουντεσλίγκα» (σ.σ. 6 γκολ στη Λεβερκούζεν, 3 στη Ντόρτμουντ, 3 στη Βέρντερ, 4 στη Χέρτα για το Europa), αλλά οι Βαυαροί είναι μια κατηγορία μόνοι τους.

Για τη νέα ομάδα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Μάρκο Σίλβα θα είναι πολύ σημαντικό ότι απλά να ορθώσει ανάστημα κόντρα στη γερμανική «μηχανή» κι ακόμη σημαντικότερο να μπορέσει να «τσιμπήσει» έστω ένα βαθμό στον αγώνα της πρεμιέρας, εκεί που θα κληθεί να «παίξει» μεγάλη μπάλα και ο κόσμος της ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Επίσης, είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποδειχθεί αποτελεσματικός κι εκτός έδρας, ιδιαίτερα στον αγώνα της 3ης ημέρας με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να αυξήσει τις όποιες πιθανότητές πρόκρισης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι αν οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ έχουν εξασφαλίσει (ως συνήθως) την πρόκριση πριν από το τελευταίο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πιο εύκολο έργο για να πάρουν την πρόκριση στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, όπως έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Για να μπορέσει, ωστόσο, ο Ολυμπιακός να προσθέσει άλλη μία αξιοπρεπή πορεία στο ενεργητικό του στο πλαίσιο της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, θα χρειαστεί να γίνουν και οι απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και «κλείνει» ο κύκλος του καλοκαιρινού παζαριού.

Δύο προσθήκες, δύο αποχωρήσεις

Αν όλα πάνε καλά θα υπάρξουν σε αυτό το διάστημα δύο προσθήκες και δύο αποχωρήσεις. Αυτοί που βρίσκονται στη σχετική διαδικασία είναι ο Κασάμι και ο Ντοσεβί, οι δύο από τους τρεις δηλαδή που ενημερώθηκαν να ψάξουν για ομάδα. Ο τρίτος είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος, ωστόσο, είναι πιθανό να παραμείνει μέχρι νεοτέρας.

Για τον Παϊτίμ, ο πολυμήχανος Μίνο Ραϊόλα κάνει πλέον παιχνίδι με τη Μίλαν, στην οποία προσπαθεί να τον σπρώξει δανεικό και με οψιόν αγοράς, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και στο περιθώριο της μετακίνησης του Μάριο Μπαλοτέλι από τη Λίβερπουλ. Για όσους δεν το γνωρίζουν Κασάμι και Μπαλοτέλι εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη…

Όσο για τον Ντοσεβί, μπορεί να μπήκε στο τερέν την προηγούμενη Κυριακή, να προτιμήθηκε από τον Μάρκο Σίλβα αντί του Καμπιάσο που κάηκε στο ζέσταμα (!) και να σκόραρε, παρότι δεν το συνηθίζει και μάλιστα με σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο, έχει καταλάβει ότι ο χρόνος του θα περιοριστεί σημαντικά και «ψάχνεται» για Γαλλία (Λίλ;). Είναι ορατός, άλλωστε, ο κίνδυνος αν δεν βρει άλλη ομάδα να μείνει κι εκτός λίστας Champions League.

Σχετικά με τις αφίξεις, ο Ερνάνι της Πόρτο για τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια, ούτε όταν αποκτήθηκε ο Σεμπά, όπως σας ενημέρωσε εδώ και μέρες το Contra.gr, πλησιάζει όλο και περισσότερο. Με τον 24χρονο εξτρέμ, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να αλλάξουν επίπεδο σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων, καθώς με τη μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει… όργια, έστω κι αν δεν έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ.

Ο επιθετικός...

Για το γκολ, εξάλλου, ο 38χρονος κόουτς έχει τρέξει άλλη περίπτωση για την οποία επιμένει και πιέζει εντός κι εκτός συνόρων. Θέλει έναν επιθετικό το προφίλ του οποίου σκιαγραφήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Θεωρεί ότι λείπει ένας παίκτης πιο δυνατός στη μονομαχία, ένα «θηρίο» μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο οποίος να μπορεί να φτιάξει μόνος του φάσεις κι όχι απλά να τις τελειώνει σωστά όπως ο Ισλανδός Φινμπόγκασον. Πρόκειται για δύσκολη ιστορία και για όνομα-έκπληξη από προηγμένο πρωτάθλημα, όπως ακούγεται έντονα. Μιλάμε, επίσης, για διεθνή στράικερ που η ταυτότητά του δεν έχει γραφτεί ως τώρα κι αυτό δεν είναι τυχαίο…

O εκλεκτός του Σίλβα δεν είναι ο Βόσνιος Ιμπίσεβιτς, ο οποίος έχει προταθεί εδώ κι ενάμιση μήνα περίπου. Ο 31χρονος άσος της Στουτγάρδης απασχόλησε από τότε τους «ερυθρόλευκους», αλλά στη θέση του προτιμήθηκε ο Φινμπόγκασον. Πρόσφατα τέθηκε εκ νέου στα υπόψη, η περίπτωσή του συζητήθηκε, αλλά οι πιθανότητες απόκτησής του μοιάζουν περιορισμένες (σ.σ. χωρίς να αποκλείεται τίποτα), επειδή στον Πειραιά θεωρούν ότι μοιάζει αρκετά στο στιλ με τον Ισλανδό επιθετικό. Για να το θέσουμε ακόμη πιο σωστά δεν είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας…

Υ.Γ.: Και ο 29χρονος Ρουμάνος διεθνής Μαρικά της τουρκικής Κόνιασπορτ έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, αλλά –μέχρι στιγμής- το όνομα του έμεινε στο συρτάρι. Με την περίπτωσή του ψάχθηκε και η ΑΕΚ, ωστόσο, οι απαιτήσεις του κυμαίνονται γύρω στο ένα εκατομμύριο νετ ετησίως, ενώ η πρόταση που έλαβε από τους «κιτρινόμαυρους» φτάνει περίπου στα μισά…

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης: "Μπορούμε να κερδίσουμε την Μπάγερν"

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο Champions League

Μάρκο Σίλβα: "Στο ύψος των απαιτήσεων"

Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού σύμφωνα με το ESPN

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK