Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την προφητεία του Θανάση Κωστούλα ενόψει της επικίνδυνης αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και καταγράφει τα δεδομένα για τον αγώνα, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα.

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…
Σίλβα-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο παλιός Θανάσης Κωστούλας με τα 7 πρωταθλήματα και τις διπλάσιες συμμετοχές σε αγώνες του Champions League, παρότι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ρεαλιστής, εκτιμά ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι έτοιμος για εκτόξευση.

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…

"Θεωρώ ότι έχει αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός. Ίσως ήρθε η ώρα να αρπάξει τη φετινή ευκαιρία και να κάνει αυτή τη μεγάλη στροφή στην ευρωπαϊκή του πορεία. Να ανέβει σκαλοπάτι. Για μένα φέτος -ίσως βάζω τον πήχη λίγο ψηλά- όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το να προκριθεί ίσως είναι λίγο. Ίσως έχει έρθει η χρονιά να πάρει αυτό για το οποίο παλεύει δεκαετίες. Να πάει ένα βήμα πιο μακριά. Δείχνει σιγουριά. Πατάει καλά στο γήπεδο. Είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και δεν θα είναι φωτοβολίδα, κάτι περιστασιακό", δήλωσε σχετικά στην αποκλειστική συνέντευξη που δημοσίευσε χθες το Contra.gr.

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…
Κωστούλας

Ο Κωστούλας έκανε μια αναδρομή στη "χρυσή" ομάδα των "ερυθρόλευκων" και με ατάκες όπως αυτή για τον νυν αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γρηγόρη Γεωργάτο (photo) ήθελε να δείξει πόσο σημαντικό κομμάτι είναι για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, το κεφάλαιο Ολυμπιακός. Δεν είναι τυχαίο που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι της "Λεωφόρου" και τον πανηγυρισμό-απάντηση στον Λυμπερόπουλο καθώς και στο περιβόητο ματς της Ριζούπολης, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν για έξι γκολ! Και οι δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ, καταδεικνύουν τη σιγουριά των βετεράνων παικτών της ομάδας για το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου.

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…

Πράγματι η φετινή ομάδα που "γέμισε" το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και κατευθύνει με μαεστρία ο Μάρκο Σίλβα διαθέτει και τα "θέλω" και τα "μπορώ" για να πάει στην επόμενη φάση του Champions League κι –γιατί όχι;- ακόμη παραπέρα. Μόλις ο διαιτητής σφυρίζει σέντρα, όμως, τα λόγια σταματούν κι έρχεται η ώρα των πράξεων.

Επικίνδυνο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός απόψε δίνει το πιο επικίνδυνο παιχνίδι του στη φάση του ομίλου. Όχι επειδή η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι καλύτερα από τη Μπάγερν ή την Άρσεναλ. Σε καμία περίπτωση. Οι Κροάτες δεν έχουν ούτε το επίπεδο, ούτε την εμπειρία, ούτε την κλάση για να κοιτάξουν στα μάτια τα μεγαθήρια του ομίλου. Μπορούν, ωστόσο, να προκαλέσουν ζημιά αν δεν αντιμετωπιστούν με την ανάλογη προσοχή και συγκέντρωση. Η ομάδα του Μάμιτς μετά την ήττα στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας διαθέτει αυξημένο κίνητρο για ρεβάνς και σαφώς λιγότερο άγχος, καθώς δεν έχει πολλά να χάσει, αλλά έχει πολλά να κερδίσει…

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…

Μπορεί ο πήχης για ένα σύνολο που πριν από 7 χρόνια είχε 10άρι τον Λούκα Μόντριτς και τώρα έχει τον Πάουλο Μασάντο να έχει πέσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα σύνολο με ταλέντο, ταχύτητα και θράσος, στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες αν οι οικοδεσπότες δώσουν δικαιώματα.

Επίθεση και κυριαρχία

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός τους 6 βαθμούς του φέτος, τους έχει κατακτήσει εκτός έδρας. Τους έχει "αρπάξει" με πολύ καλή απόδοση, σωστή οργάνωση και εξυπνάδα, τόσο στο "κάστρο" της Άρσεναλ, όσο και στο "καυτό" Μάξιμιρ. Σε λίγες ώρες στο "Καραϊσκάκη" οι γηπεδούχοι καλούνται να επιτεθούν, να κυριαρχήσουν, να πάρουν το παιχνίδι στα ίσια από έναν αντίπαλο που θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Στην εξίσωση καλό είναι να προσθέσει κανείς και το στοιχείο της κούρασης. Ο Ολυμπιακός μετά το 0-1 του Ζάγκρεμπ έχει δώσει δύο πολύ δυνατό εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και τη Βέροια. Από την άλλη ποιος μπορεί να μιλήσει για κούραση σε ένα γήπεδο που θα κοχλάζει από 30.000 κόσμο, διψασμένο για ένα τρίποντο, το οποίο μπορεί να σημαίνει και πρόκριση, αν η Μπάγερν σταθεί στο ύψος της κόντρα στους "κανονιέρηδες".

Για όλα τα παραπάνω, ο Μάρκο Σίλβα έχει γνώση και ετοιμάζει τις ανάλογες απαντήσεις. Είναι γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είναι ηλικιακά ένα μήνα μεγαλύτερος από το νέο προπονητή του ΠΑΟ Παούνοβιτς κι έναν χρόνο από τον Ιγκόρ Τούντορ του ΠΑΟΚ, έχει κάνει φροντιστήριο στους παίκτες του τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς ξέρει ότι η νίκη απόψε πέρα από κόπο χρειάζεται και τρόπο.

Ο προβληματισμός του Σίλβα

Ο κόουτς των πρωταθλητών είναι προβληματισμένος από τον καταβεβλημένο το τελευταίο διάστημα Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ήταν σίγουρος ότι αν ο διεθνής με τη Νορβηγία μπακ ήταν πιο φρέσκος στο ματς της Κροατίας κι έκανε τις γνωστές του "μπούκες" από δεξιά, οι κίνδυνοι για την εστία της Ντιναμό θα ήταν πολύ περισσότεροι και ίσως το γκολ για την ομάδα του να είχε έρθει νωρίτερα.

Ο Ομάρ ήταν χθες ο ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε την ομάδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, και ο Τσόρι είχε μιλήσει πριν το παιχνίδι του Λονδίνου, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο Σίλβα να επιλέξει για την αποψινή αναμέτρηση τον Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος ήταν κορυφαίος του Ολυμπιακού στο προηγούμενο εντός έδρας ματς της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μπάγερν.

Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιλέξει για πρώτη φορά -μετά το πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανία- τον πολυμήχανο Ερνάνι για την αρχική ενδεκάδα. Ξέρει καλά ότι ο συμπατριώτης του με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι μπορεί στο καλό του βράδυ να σμπαραλιάσει την άμυνα των Κροατών σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Κολομβιανού Πάρντο.

Τον προβληματίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ερνάνι δεν φημίζεται για την ικανότητά του στην άμυνα, παρότι τελευταία δείχνει μεγαλύτερη διάθεση και κάτι ακόμη. Δύσκολα θα αλλάξει και τα δύο βασικά εργαλεία της δεξιάς πτέρυγας και τον Ομάρ και τον Πάρντο. Με άλλα λόγια το τι ακριβώς θα συμβεί σε εκείνη την πλευρά του γηπέδου θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ακόμη ώρες για να το μάθουμε…

Επιστροφή Καμπιάσο

Στη 18άδα του Ολυμπιακού επιστρέφει απόψε ο Καμπιάσο, ο οποίος αν χρειαστεί να αγωνιστεί ξέρει πώς να κάνει τη διαφορά, άρα ένα "όπλο" περισσότερο στη "φαρέτρα".

Η προφητεία του Κωστούλα και τα διλήμματα του Σίλβα…
INTIME SPORTS

Από την άλλη, όμως, η απουσία του Τσόρι, ο οποίος σε τέτοια παιχνίδια (όπως πέρυσι με τη Μάλμε) μπορεί να καθαρίσει μόνος του δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το αποψινό ματς είναι ένα ακόμη από εκείνα στα οποία ο Κώστας Φορτούνης θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας και μακάρι να τα καταφέρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θανάσης Κωστούλας στο Contra.gr: Όσα δεν είχε πει και δεν ξέχασε

Διονύσης Βερβελές: Μισή χρονιά σε 90 λεπτά

News 24/7

24MEDIA NETWORK