Η πρώτη μεταγραφή που παίρνει φανέλα βασικού!

Ποιος νεοφερμένος δείχνει ικανός να εκπαραθυρώσει από το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού τον προκάτοχό του και να πάρει τη φανέλα σπίτι, πλην –φυσικά- του πολύπειρου Γάλλου Ερίκ Αμπιντάλ;

Η πρώτη μεταγραφή που παίρνει φανέλα βασικού!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν έχει συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα προετοιμασίας, οπότε είναι λογικό το πρώτο φιλικό της σεζόν με αντίπαλο την ρωσική Κράσνονταρ να μην προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα. Πρώτος απ’ όλους το γνωρίζει αυτό ο Μίτσελ, ο οποίος δοκίμασε διάφορα σχήματα και στα δύο ημίχρονα, ενώ έκανε αλλαγές ακόμη και εμβόλιμα.

Από αυτό το μικρό, έστω, δείγμα γραφής, πάντως, υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής από τους νεοφερμένους, ο οποίος στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έδειξε ικανός να εκπαραθυρώσει τον προκάτοχό του από την ενδεκάδα. Δεν αναφέρομαι ούτε στον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έχει πάρει από τώρα τη φανέλα σπίτι του, καθώς είναι δεδομένο πως θα είναι βασικός είτε ως αριστερός στόπερ, είτε ως μπακ, ούτε στον Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος ήταν, επίσης, ένας από εκείνους που άφησαν καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του.

Το όνομα αυτού... Ομάρ Ελαμπντελαουί

Νομίζω ότι εκείνος που έδειξε περισσότερα κι άφησε υποσχέσεις ήταν ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Μαροκινός φουλ μπακ με το νορβηγικό διαβατήριο, από το πρώτο ημίχρονο της παρουσίας του με την ερυθρόλευκη φανέλα, έστειλε μήνυμα στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σχολιαστές πως θα πρέπει να αρχίσουν από τώρα προπόνηση με το… όνομά του. Μπορεί να αποτελεί γλωσσοδέτη, αλλά είναι μάλλον δεδομένο ότι θα το ακούμε πολύ συχνά από εδώ και πέρα.

Ο 22χρονος πρώην άσος των Μάντσεστερ Σίτι και Μπραουνσβάιγκ έκανε πολύ καλή εκκίνηση, καθώς πέρα από ιδιαίτερα ταχύς, δείχνει πως διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, αλλά και αίσθηση του χώρου. Ξέρει πέρα από το πώς να αμυνθεί, πότε να τρέξει προς την επίθεση, να κάνει overlap στην πλάτη του εξτρέμ, να φτάσει ακόμη και μέχρι την μικρή περιοχή του αντιπάλου για να σεντράρει… μισό γκολ.

Ο Ντοσεβί

Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς, ωστόσο, παίκτης που ξέρει ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να παρουσιάσει το ρεπερτόριό του. Καλή παρουσία είχε ασφαλώς και ο Ντοσεβί, ο οποίος, ωστόσο, θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις πτέρυγες, ενώ ακόμη συνεχίζεται η αναζήτηση και για τον αντικαταστάτη του -Λονδρέζου πλέον- Τζόελ Κάμπελ.

Αντίθετα, ο Ελαμπντελαουί που έχει να μοιραστεί το χρόνο με τον Βραζιλιάνο Σαλίνο, μάλλον απέκτησε από την πρώτη στιγμή ένα ελαφρύ προβάδισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παροπλιστεί ο πρώην άσος της Μπράγκα, ο οποίος πέρυσι έκανε αρκετά καλή σεζόν.

Από ‘κει και πέρα, είναι σίγουρο πως θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε συνολικά τι ετοιμάζει ο Μίτσελ, καθώς πέρα από τις μεταγραφές που λείπουν, απουσιάζουν με άδεια και οι διεθνείς του Μουντιάλ, καθώς και ο Αβραάμ, ο οποίος ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για να χορέψει το χορό του Ησαΐα…

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Κρασνοντάρ 0-2

Μίτσελ: "Δεν πρέπει να κρίνουμε την ομάδα όπως τη βλέπουμε τώρα"

Φουστέρ: "Να περιμένετε έναν πιο καλό Ολυμπιακό"

Αμπιντάλ: "Ας μην ανησυχούν οι οπαδοί μας..." (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK