Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο ρέφερι

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού από την Ντνίπρο, καθώς και τη διαιτησία της αναμέτρησης του "Ολιμπίσκι".

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο ρέφερι
INTIME SPORTS

Το είδαμε κι αυτό! Τον Ολυμπιακό της Ευρώπης να κάνει χαρακίρι στην Ουκρανία και να γνωρίζει οδυνηρή ήττα από το πουθενά με δύο… αυτογκόλ! Το πρώτο από το πόδι του Σαντάνα, ο οποίος γύρισε την πλάτη στο σουτ του Κανκάβα και το δεύτερο από το μπούτι του Σιόβα στο φάουλ του Ροτάν. Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών! Ήθελε μεγάλη προσπάθεια και πολλή φαντασία για να γίνει τέτοια αυτοκτονία κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν το παιχνίδι στο "Ολιμπίσκι" όχι μόνο για την ισοπαλία, αλλά και για τη νίκη. Η ομάδα του Περέιρα είχε τον απόλυτο έλεγχο στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν απειλήθηκε καθόλου κι αν ήταν λίγο πιο τολμηρή θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ και ουσιαστικά να τελειώσει νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Βέβαια, για να έρθει το γκολ θα έπρεπε να κουνηθεί λίγο περισσότερο ο Μήτρογλου, ο οποίος σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κάνει πλάκα στην άμυνα της Ντνίπρο, θυμήθηκε τα παλιά κουσούρια και ήταν ο πιο κοντινός θεατής της αναμέτρησης.

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο ρέφερι
INTIME SPORTS

Θα ήταν άδικο, ωστόσο, να θεωρήσει κανείς αποκλειστικά υπεύθυνους τον "πιστολέρο" και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς για την ήττα-ντροπής. Γενικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρρυθμία στην απόδοσή του, δεν έπιασε ρυθμό και βρέθηκε μακριά από τα πραγματικά του στάνταρ. Απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει υποχρεώσεις λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά έτρεξε και πάλεψε σε κάθε φάση, οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σε ένα παιχνίδι, το οποίο εύκολα θα μπορούσε να… τσουλήσει στην ισοπαλία. Το ίδιο εύκολα, ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν τελικά εκείνη που κόστισε πολύ ακριβά και από τον Σαντάνα και από τον Σιόβα.

Γενικά η ομάδα του Πειραιά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, στο δεύτερο μέρος μπήκε εντελώς διαφορετική, σαν να έπεσε ξαφνικά σε χειμερία νάρκη. Ίσως το μυαλό κάποιων να επέστρεψε νωρίς στην Αθήνα λόγω του επερχόμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, ο πανούργος Μίρον Μάρκεβιτς, επέλεξε να αιφνιδιάσει ανεβάζοντας πιο ψηλά τις γραμμές του και τελικά δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο τολμών νικά, όπως αναφέρει και το διαχρονικό απόφθεγμα.

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο ρέφερι
INTIME SPORTS

Από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει πολλά περισσότερα στο επιθετικό σκέλος, με έναν Αφελάι να μην βάζει για μία ακόμη φορά τα πόδια του στη φωτιά και να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, με έναν Τσόρι καλά κλεισμένο από δύο αντιπάλους και με έναν Ντοσεβί να έχει βενζίνη μόνο για ορισμένες κούρσες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Γάλλος εξτρέμ τουλάχιστον ήταν από τους πιο φιλότιμους κάτι που συνέβη και με τους Κασάμι, Μαζουάκου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε, πάντως, εύκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μειώσει το σκορ, ακόμη και να ισοφαρίσει. Δύο φορές ο Αυστριακός διαιτητής, ο οποίος μέχρι τα μισά του β’ μέρους ήταν αλάνθαστος, θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Ομάρ, αλλά και στο απλωμένο χέρι μετά από προσπάθεια του Φορτούνη. Επίσης, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν σφύριζε με το παραμικρό και στον Μανιάτη έβγαλε κάρτα για διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να του στερήσει τη συμμετοχή στον επαναληπτικό και το γκολ του Μήτρογλου ακύρωσε, μετά το "τραβηγμένο" πέσιμο του αμυντικού, ο οποίος είχε βρεθεί εκτός διεκδίκησης της μπάλας.

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο ρέφερι
INTIME SPORTS

Με άλλα λόγια ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο ρέφερι, ο οποίος από ένα σημείο και μετά τα έδινε όλα στην έδρα. Επειδή, όμως, αν σταθούμε μόνο στη διαιτησία θα χάσουμε την ουσία, είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε πολύ ακριβά τα λάθη του και έχασε ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε τουλάχιστον να μην χάσει.

Για να μην τρελαθούμε, πάντως, αυτή η ομάδα της Ντνίπρο μπορεί να χάσει και μάλιστα πανηγυρικά στο "Καραϊσκάκη". Πρώτα απ’ όλα δεν γίνεται να έχει τέτοια τύχη και τέτοια προστασία. Αν οι "ερυθρόλευκοι" μπουν στο γήπεδο με μάτι να γυαλίζει, είναι στο χέρι τους να τα φέρουν όλα τούμπα και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Όπως έχασαν πέρυσι από την Μάντσεστερ στη φάση των "16" του Champions League, ενώ είχαν νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς, έτσι μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να πετάξουν έξω τους φιλότιμους, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων Ουκρανούς, οι οποίοι με τέτοιο φάρδος θα κέρδιζαν μέχρι και το Τζόκερ!

Διαβάστε ακόμη:

Ντνίπρο - Ολυμπιακός 2-0 (VIDEOS)

Το ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου (VIDEO)

Καραπαπάς: "Σφαγιαστική διαιτησία"

News 24/7

24MEDIA NETWORK