Κώστα, μην τρελαίνεσαι!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει την ενέργεια του Κώστα Μήτρογλου να πάρει την εκτέλεση πέναλτι του Αλεχάντρο Ντομίνγκες κι εξηγεί τι οδήγησε τον "πιστολέρο" σε αυτήν την πράξη, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι σε κανέναν.

Κώστα, μην τρελαίνεσαι!

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει πλήρως το τι προσπάθεια χρειάστηκε να καταβάλει ο Κώστας Μήτρογλου στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να πείσει τη διοίκηση της Φούλαμ να του επιτρέψει να γυρίσει στα παλιά λημέρια, έστω και ως δανεικός.

Ο "πιστολέρο" πήρε το όπλο του στις διαπραγματεύσεις με όλους τους ενδιαφερομένους και δεν άφησε κανέναν να τον πλησιάσει, καθώς στο δικό του μυαλό υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός. Θεωρεί -και δικαίως- το "Καραϊσκάκη" ως δική του Γη της Επαγγελίας και το απέδειξε, καθώς έθεσε βέτο διαρκείας προς τη διοίκηση της ομάδας του για να φτάσει στον έναν και μοναδικό στόχο του.

Από τότε που η προσπάθειά στέφθηκε με επιτυχία, έθεσε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο που είχε στο μυαλό του. Ποιο ήταν αυτό; Να πείσει όσους τον αμφισβήτησαν από την ημέρα που έφυγε, ξεχνώντας ότι ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό και επέμβαση στο γόνατο, πως δεν ξέχασε να πυροβολεί τις αντίπαλες άμυνες.

"Τελειωμένος" και χειρότερος του Κλάους

Ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο ψυχισμό, ο οποίος για να αποδώσει πρέπει να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον αποδέχεται απόλυτα, βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα. Άκουσε μέχρι και ότι μπορεί να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, καθώς κάποιες Κασσάνδρες υπονοούσαν πως ο τραυματισμός του στον εκτός έδρας αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, μπορεί να του αφήσει μόνιμο κουσούρι.

Άκουσε ανθρώπους να τον αμφισβητούν, άλλους να τον θεωρούν "τελειωμένο", κάποιους να τον συγκρίνουν με άλλο Έλληνα επιθετικό (Στέφανο Αθανασιάδη) και να τον θεωρούν υποδεέστερο, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που χαρακτήρισαν την επιστροφή του στο "μεγάλο λιμάνι" ως "ξαναζεσταμένο φαγητό", έστω κι αν για τους γνωρίζοντες, καθώς και για τον Μίτσελ, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη και "σίγουρη" επιλογή.

Όλα αυτά κλόνισαν την αυτοπεποίθησή του και τον οδήγησαν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σκοράρει με το "καλημέρα" όσο γίνεται περισσότερο, με ξεκάθαρο στόχο να "κλείσει" τα στόματα όσων επιχείρησαν να τον μειώσουν, παρότι για τους περισσότερους δεν χρειάζεται να συστηθεί ξανά, μιας και τον γνωρίζουν καλά και ξέρουν το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Κάπως έτσι ο "Μητρογκόλ" έφτασε στο σημείο να κάνει έντονα παράπονα στον Χόρχε Μπενίτες στον αγώνα με τον ΟΦΗ επειδή δεν του "έκοψε" τη μπάλα στη φάση που σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια, όσες φορές έγινε εκείνος κάτοχος της στρογγυλής, δεν την έδωσε ούτε μία φορά στον Παραγουανό συμπαίκτη του!

Δεν έχει να αποδείξει τίποτα

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην αναμέτρηση με τη Βέροια. Ο Μήτρογλου, έχοντας στο μυαλό του το τι ίσχυε πέρυσι, στο διάστημα που ήταν στην ομάδα, θεώρησε ότι έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι στη φάση του 1-0. Ο Τσόρι, από την πλευρά του, γνώριζε ότι στη μετά Μήτρογλου εποχή, ο ίδιος είχε χριστεί εκτελεστής από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να γίνει θέμα και να δημιουργηθεί άσχημη εικόνα για την ομάδα, άσχετα αν στη διάρκεια της ανάπαυλας ο Μίτσελ επανέφερε την τάξη.

Είναι ξεκάθαρο πως ούτε ο Κώστας έχει προηγούμενα με τον Τσόρι, καθώς και πέρυσι, αλλά και φέτος συνεργάστηκαν άψογα, ούτε ο Αργεντινός με τον διεθνή φορ. Ωστόσο, ο "πιστολέρο" θα πρέπει να καταλάβει πως δεν έχει τίποτα να αποδείξει και σε κανέναν. Ούτε χρειάζεται το γκολ να του γίνει αυτοσκοπός σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η βασική δουλειά του, δεν το αμφισβητεί κανείς, ωστόσο, με τα προσόντα που έχει και γκολ θα πετύχει ακόμη με το τσουβάλι, ενώ μπορεί να κάνει και πολλές άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Το να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να σκοράρει αυτός και μόνον αυτός, κάνει κακό όχι μόνο στον ίδιο, αλλά σε όλη την ομάδα. Ακόμη και μετά από το τέλος της αναμέτρησης με την Ατλέτικο, έδειξε ενοχλημένος όταν ρωτήθηκε από συνάδελφο της "NOVA" για το να θεωρεί πως μετά από το πρώτο φετινό γκολ θα "λυθεί" και θα βρει τα "πατήματά" του. "Μια χαρά είμαι", απάντησε ορθά κοφτά, θέλοντας να στείλει και το ανάλογο μήνυμα προς όλους τους αμφισβητίες.

Από κει και πέρα, είναι σίγουρο πως ο Μίτσελ είπε την αλήθεια δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι "εκτελεστής" είναι ο Ντομίνγκες, οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν, ενώ η άμεση ενεργοποίηση του "εσωτερικού μηχανισμού" οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον Μήτρογλου.

Η Βέροια, ο Κασάμι κι ο Μπενίτες

Κι επειδή χθες έγινε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός, έστω κι αν ζορίστηκε, έφτασε τελικά στην άνετη επικράτηση με στιλ, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ορισμένα πράγματα:

1. Λίγο παραπάνω... γκάζι είναι αρκετό για τους πρωταθλητές, προκειμένου να καθαρίσουν τέτοιου είδους αγώνες, ακόμη κι όταν δείχνουν "άδειοι" από κίνητρο και φρεσκάδα, αφού το μυαλό βρίσκεται ακόμη στο θρίαμβο επί της Ατλέτικο, ενώ τα πόδια μοιάζουν πολύ βαριά λόγω της υπερπροσπάθειας. Πάντως, τέτοιες μεταπτώσεις θα υπάρξουν και στο μέλλον, μέχρι η ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα και διάρκεια.

2. Αυτό το "πολυεργαλείο" που ακούσει στο όνομα Κασάμι έφτασε ήδη τα 3 γκολ σε 5 συμμετοχές, τα οποία μάλιστα έχει σημειώσει με διαφορετικό τρόπο! Κόντρα στη Νίκη Βόλου σκόραρε με το αριστερό πόδι, εξαπολύοντας κεραυνό έξω από την περιοχή. Με τον Παναιτωλικό βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από το πέναλτι, ενώ με τη Βέροια σκόραρε με το δεξί και από το ύψος της μικρής περιοχής. Όταν ένα χαφ που ξέρει τόση μπάλα και έχει τέτοια σωματικά προσόντα, σημειώνει και γκολ με τέτοιο πλουραλισμό, τι άλλο να ζητήσεις;

3. Η φάση του γκολ που πέτυχε ο Χόρχε Μπενίτες αποτελεί και την επιτομή του τι επιθετικός είναι. Πρόκειται για στράικερ που σε όλο το παιχνίδι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να "τσακώνεται" με τους αντίπαλους στόπερ, να κυνηγάει με "λύσσα" κάθε φάση, να μην αφήνει το παραμικρό να πέσει κάτω. Μπορεί τα τελειώματά του να μην έχουν κάτι εντυπωσιακό, αλλά το γκολ μετράει όπως κι αν μπει. Με στιλ ή χωρίς στιλ, με φαντασία ή όχι.

Ο Μπενίτες, όπως ο προκάτοχός του, Νέλσον Βαλντές, στα ντουζένια του, είναι ένας "πολεμιστής" επιθετικός, ο οποίος δεν θα σταματήσει να τρέχει, να παλεύει και να ψάχνει το παραμικρό λάθος στην αντίπαλη άμυνα για να την "τιμωρήσει". Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει σε όλα τα παιχνίδια, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, έστω κι αν μπαίνει στο γήπεδο για ένα λεπτό...

Διαβάστε ακόμη

Σταύρος Καραΐνδρος: Ο Μήτρογλου θύμισε... Καστίγιο

Όταν ο Μήτρογλου έκανε (ξανά) του κεφαλιού του (PHOTOS+VIDEOS)

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (VIDEO)

Καυγάς Μήτρογλου-Ντομίνγκες! (PHOTOS)

Μίτσελ: "Τα πέναλτι τα εκτελεί ο Τσόρι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK