Μαρινάκης έτοιμος για όλα!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τη μεταγραφική αντεπίθεση του Ολυμπιακού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μαρινάκης έτοιμος για όλα!

Έχει και αιτία και πολλές… αφορμές το μεταγραφικό σάρωμα που επιχειρεί ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες. Πέρα από το προφανές, δηλαδή την ενίσχυση της ομάδας όπου υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στέλνει τα μηνύματά του προς κάθε κατεύθυνση.

Κάποιες Κασσάνδρες βιάστηκαν –ως συνήθως- να φέρουν την «καταστροφή» στο άκουσμα της απόκτησης του «φτωχού πλην τίμιου» Γκεβόργκ Γκαζαριάν από την Αρμενία, του «αθόρυβου» Θανάση Παπάζογλου ελεύθερου από τον ΟΦΗ, καθώς και του «άγνωστου» σε πολύ κόσμο Μαροκινού με νορβηγικό διαβατήριο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Οι εξελίξεις, ωστόσο, τους διέψευσαν κι έπεται συνέχεια…

Έπεται συνέχεια…

Την απόκτηση του πολύτιμου και μπαρουτοκαπνισμένου Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος θα αναλάβει πλέον το κουμάντο της αμυντικής γραμμής, ακολούθησαν οι Ντοσεβί, Κασάμι, Φορτούνης (μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ). «Έρχονται» και οι Ντουρμάζ (Τρίτη), Πουλίδο (θα ενσωματωθεί με την αποστολή στις ΗΠΑ). Πολύ σύντομα -αν όλα πάνε καλά- υπάρχει αισιοδοξία ότι θα πιάσει λιμάνι και ο «σφαιράτος» Μπόγιαν Κρίκιτς, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και για έναν στράικερ περιοχής, με τον Βέλγο διεθνή Γέλε Βόσεν της Γκενκ να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της επίθεσης.

Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς βλέποντας όλες αυτές τις κινήσεις που υλοποιούνται μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, είναι ότι ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την προηγούμενη! Με αξιόλογες λύσεις σε κάθε θέση και τον Μίτσελ να μην ξέρει ποιον να πρωτοδιαλέξει, ανεξάρτητα αν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα υπάρξουν όπως όλα δείχνουν και δύο ή τρεις αποχωρήσεις βασικών παικτών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με όλες τις κινήσεις που προαναφέρθηκαν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως «όποιος κι αν φύγει θα αντικατασταθεί επάξια» πέρα από την αρχική δέσμευση της διοίκησης πως «το ρόστερ θα είναι ακόμη καλύτερα από εκείνο της προηγούμενης περιόδου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» φροντίζει (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ως τώρα την περίπτωση Φορτούνη, ο οποίος ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα) να κάνει –για ακόμη μία φορά- επίδειξη δύναμης, ώστε να κόψει νωρίς-νωρίς την όρεξη άλλων υποψήφιων μνηστήρων για τον τίτλο της επόμενης περιόδου.

«Καθαρός ουρανός…»

Από κει και πέρα, θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να «απαντήσει» σε όσους και σε όσα έχουν ακουστεί ξανά σε βάρος του το τελευταίο διάστημα. Η καλύτερη «απάντηση», άλλωστε, είναι η επιτυχία, σε συνδυασμό με αυτό που λένε με νόημα στην ΠΑΕ ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»…

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός προετοιμάζει το εναλλακτικό του πλάνο και σε πιθανό «όχι» του Κρίκιτς, παρότι οι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνονται προς την πλευρά του «ναι». Επειδή, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί «κλεισμένο» πριν μπουν οι υπογραφές στο χαρτί, γι’ αυτό οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατούν «ζεστή» και την υπόθεση του Νόρντιν Άμραμπατ της Γαλατά…

Τα 3,8 εκατ. του Σαβιόλα

Σχετικά με τον Χαβιέρ Σαβιόλα το όνομα του οποίου ακούστηκε τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία ως πιθανός στόχος της Εσκισεχίρ, είναι γεγονός πως αν υπάρξει πρόταση που θα καλύψει τις απαιτήσεις και του ίδιου και του συλλόγου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραχωρηθεί.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος πέρυσι τα «έβγαλε τα λεφτά του» χωρίς, όμως, να εντυπωσιάσει ανάλογα με τη φήμη του ονόματός του, κοστίζει στον Ολυμπιακό για κάθε χρόνο συνεργασίας 3,8 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις του συλλόγου να πουληθεί, από τη στιγμή, άλλωστε, που δεσμεύεται και με συμβόλαιο, ενώ κάνει και προετοιμασία από την πρώτη μέρα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είναι γεγονός, πάντως, όπως αποδεικνύεται από τις καθημερινές εξελίξεις πως και αυτό το καλοκαίρι θα είναι καυτό για τον Ολυμπιακό μέχρι την τελευταία του μέρα, όπως μας έχει συνηθίσει, εξάλλου, η διοίκηση Μαρινάκη.

Επίσης, θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς θα μπορέσει ο Μίτσελ να ταιριάξει τα νέα κομμάτια του παζλ της νέας χρονιάς. Με το υλικό που μαζεύεται στου Ρέντη το κοκτέιλ αναμένεται εκρηκτικό. Σίγουρα θα πάρουμε μια πρώτη γεύση και στα φιλικά που θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες στην άλλη άκρη του ατλαντικού…

News 24/7

24MEDIA NETWORK