Με κρυφό χαρτί τον Κασάμι πάει ο Μίτσελ στη Μαδρίτη

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλδερόν" και αποκαλύπτει τα σχέδια του Μίτσελ, που μοιάζει αποφασισμένος να ρίξει στη "μάχη" τον Κασάμι.

Με κρυφό χαρτί τον Κασάμι πάει ο Μίτσελ στη Μαδρίτη

Δεν είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τ’ άλλα για τον Μίτσελ η αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ατλέτικο στην Ισπανία κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες από τον Πειραιά έως τη Μαδρίτη. Πέρα από το τεράστιο κίνητρο της πρόκρισης που είναι δεδομένο και για τον ίδιο και για την ομάδα, ο Ισπανός κόουτς ξέρει καλά ότι στο "Βιθέντε Καλντερόν" θα περάσει δύσκολες ώρες.

Ως πιστός υπήκοος της "Βασίλισσας" Ρεάλ επί σειρά ετών, είναι λογικό να μην έχει συμπάθειες στο "στρατόπεδο" της "γειτόνισσας" Ατλέτικο, ενώ μετά και την επικράτηση των "ερυθρολεύκων" στο πρώτο παιχνίδι, ο Ντιέγκο Σιμεόνε και οι παίκτες του θα επιδιώξουν να μετατρέψουν το γήπεδό τους κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας σε λάκκο των λεόντων.

Αυτή την ορμή των "ροχιμπλάνκος" θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί ο Μίτσελ προς όφελος της ομάδας του κι επειδή γνωρίζει καλά ότι ακόμη και ο ένας βαθμός θα αποδειχθεί "χρυσάφι" στην προσπάθεια να φτάσει στην πρόκριση, αλλά κι επειδή ο ίδιος αν δεν χάσει για δεύτερη φορά από την Ατλέτικο, θα γίνει ξανά ο "μάγκας" της Μαδρίτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται επί προσωπικού.

Επειδή, όμως, όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο ένα κι ένα κάνουν δύο, φαίνεται προφανές πως αυτό το παιχνίδι είναι για τον Ολυμπιακό όλα τα... λεφτά μέχρι το επόμενο, στο οποίο θα υποδεχθούν τη Μάλμε στην έδρα του. Οι παίκτες του Σιμεόνε έχουν κάνει ήδη δηλώσεις για τον αγώνα της Τετάρτης επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή σε περίπτωση νίκης τους, αυτομάτως θα κλειδώσει και η πρόκριση.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα παρουσιαστούν χωρίς κίνητρο στην τελευταία τους υποχρέωση για τον όμιλο, με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, άρα η ομάδα του Αλέγκρι θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο για να βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι κι αυτή δεν θα είναι καλή εξέλιξη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αν, όμως , ο Ολυμπιακός καταφέρει να κάνει άλλη μία υπέρβαση και σταθεί όρθιος στη Μαδρίτη τότε όχι μόνο θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλά θα υποχρεώσει την Ατλέτικο να παίξει για το αποτέλεσμα και στην έδρα της Γιούβε, η οποία θα επιδιώξει πρωτίστως να περάσει μεσοβδόμαδα χωρίς απώλειες από τη Σουηδία κόντρα στη Μάλμε.

Καλά είναι όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, ωστόσο, έχει σημασία να δούμε πως θα επιχειρήσει στην πράξη ο Μίτσελ να υψώσει ανάστημα μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών Ισπανίας. Είναι γεγονός πως η αναβολή του πρωταθλήματος δεν διευκόλυνε τα σχέδια του "ερυθρόλευκου" κόουτς, ωστόσο, ακόμη κι έτσι θα πρέπει να βρει την κατάλληλη φόρμουλα της επιτυχίας.

Με κρυφό χαρτί τον Κασάμι πάει ο Μίτσελ στη Μαδρίτη

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος τεχνικός είναι αποφασισμένος να ρίξει στη μάχη εκείνον που άφησε στον πάγκο στο αντίστοιχο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Στον Παϊτίμ Κασάμι αναφέρομαι, ο οποίος γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του Μίτσελ τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

Είναι παίκτης με ποδοσφαιρικό εγωισμό ο διεθνής Ελβετός κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στου Ρέντη. Η τεχνική ηγεσία προσπάθησε να τον... τσιτώσει για να βάλει μυαλό και μάλλον το πέτυχε αν κρίνουμε από τη διάθεση που δείχνει στις πρόσφατες προπονήσεις. Ο στόχος του "μαθήματος", άλλωστε ήταν να επιστρέψει δριμύτερος ο Κασάμι κι όχι να μείνει μετεξεταστέος για πολύ ακόμη.

Ο Μίτσελ, λοιπόν, είναι έτοιμος όχι απλά να του δώσει ξανά την ευκαιρία, αλλά σκοπεύει να του αναθέσει και ρόλο-κλειδί στην ενδεκάδα, καθώς ξέρει ότι ο "φτιαγμένος" Κασάμι μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και στο "Βιθέντε Καλντερόν".

Με το μυαλό στη Λισσαβόνα

Σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον αγώνα όπως την περσινή αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ" και ποντάρει πολλά όχι μόνο στην ποιότητα του Παϊτίμ, αλλά και στην επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Όχι ένα γκολ, αλλά το πρώτο... γκολ θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη, κόντρα στη λογική του παιχνιδιού, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα βγάλει την Ατλέτικο από το πλάνο της. Θα επιχειρήσει με αυτό τον τρόπο να φορτώσει με άγχος τους παίκτες του Σιμεόνε, να τους αποδιοργανώσει κι αν το καταφέρει, όλα γίνονται.

Ο Κασάμι, λοιπόν, αναμένεται να είναι το βράδυ της Τετάρτης στις αρχικές επιλογές του Μίτσελ, κάτι που μάλλον θα ισχύσει και για τον πάντα πολύτιμο σε τέτοια παιχνίδια Τσόρι Ντομίνγκες. Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι ποιος θα μείνει έξω από το αρχικό σχήμα κι εδώ μπορεί να έχουμε έκπληξη.

Κάποιοι λένε ότι ίσως καθίσει στον πάγκο ο καταπονημένος από τα "πήγαινε - έλα" λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα του Κονγκό, Ντέλβιν Εντινγκά, ωστόσο, αυτό το συμπέρασμα δεν είναι καθόλου ασφαλές. Ο Αφρικανός μέσος όπως φάνηκε και στον αγώνα της Μαδρίτης είναι απαραίτητος σε τέτοια παιχνίδια, αφού ακόμη και με σκοράρει μπορεί όπως απέδειξε με τη Γιούβε.

Από την άλλη, το να μείνει εκτός ο Ιμπραΐμ Αφελάι πάλι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς ο Ολλανδός είναι ο πιο γρήγορος από τους "ερυθρόλευκους" μεσοεπιθετικούς, άρα και η δική του παρουσία κρίνεται απαραίτητη, αν θυμηθούμε κιόλας ότι είχε πετύχει γκολ στο πρώτο παιχνίδι με τους "ροχιμπλάνκος", ξεκινώντας την προσπάθεια από τη μία περιοχή και φτάνοντας ιδανικά στην άλλη...

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο κλήρος του πάγκου να πέσει στον Κώστα Μήτρογλου και να δούμε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη με επιθετικό δίδυμο τους Αφελάι, Τσόρι, οι οποίοι μπορεί να μην είναι σέντερ φορ, αλλά και να φύγουν σωστά στον κενό χώρο μπορούν, αλλά και να συνδυαστούν με τον... Κασάμι που θα βγαίνει από πίσω έτοιμος για όλα! Γενικά, το παιχνίδι στη σκακιέρα των δύο προπονητών αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον...

News 24/7

24MEDIA NETWORK