Με τα κόλπα του Μουρίνιο ο Μίτσελ στο "Καλντερόν"

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν" και αποκαλύπτει τα κόλπα που θα χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ στην Ισπανία, που θυμίζουν κάτι από... Ζοζέ Μουρίνιο.

Με τα κόλπα του Μουρίνιο ο Μίτσελ στο "Καλντερόν"

Το πιο μεγάλο ατού για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει το μικρό… θαύμα και να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο "σπίτι" της Ατλέτικο είναι ο ίδιος ο Μίτσελ. Κι επειδή αυτό το γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", έχει καταστρώσει ένα ξεχωριστό πλάνο, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του στην επιτυχία.

Ο Ισπανός κόουτς του Θρύλου ξέρει καλά ότι αποτελεί "μισητό" πρόσωπο –χρόνια τώρα- στο "Βιθέντε Καλντερόν" ως πρώην παίκτης και αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. Η απέχθεια των οπαδών της Ατλέτικο, μάλιστα, είναι σίγουρο πως έγινε ακόμη περισσότερη μετά από τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας στον αγώνα του "Καραϊσκάκη".

Ο Μίτσελ, ωστόσο, όχι απλά δεν έχει πρόβλημα με τις αντίξοες συνθήκες που τον περιμένουν απόψε, αλλά φροντίζει με τον τρόπο του να τραβήξει ακόμη περισσότερο πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας! Αυτό δεν το κάνει επειδή έχει ναρκισσιστικές τάσεις, αλλά για να αποφορτίσει τους δικούς του παίκτες, να τους διώξει το άγχος και να τους βγάλει τον καλύτερο εαυτό κόντρα σε έναν -θεωρητικά τουλάχιστον- πιο ισχυρό αντίπαλο.

Όπως ο πανούργος Ζοζέ

Όπως ο πανούργος Ζοζέ Μουρίνιο φροντίζει με τον τρόπο του να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όταν αυτό χρειάζεται, για να μείνει η ομάδα του συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο στόχο, το ίδιο επέλεξε αυτή τη φορά και ο 51χρονος κόουτς του Ολυμπιακού.

Είναι σίγουρο ότι σε λίγες ώρες οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες θα κληθούν να αντέξουν μέσα στο "καμίνι" των "ροχιμπλάνκος". Θα πρέπει, λοιπόν, πέρα από… ατελείωτες φυσικές δυνάμεις να αγωνιστούν και με καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να κοντράρουν τους περσινούς πρωταθλητές Ισπανίας.

Παρότι ο Μίτσελ ξέρει ότι θα ακούσει πολλά απόψε, φρόντισε με τις απαντήσεις του και στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και στις δηλώσεις του προς τα ισπανικά ΜΜΕ, να τραβήξει πάνω του τις κάμερες και τα φλας, ώστε να μετατρέψει το παιχνίδι σε -τρόπον τινά- προσωπική υπόθεση. Μπορεί ο ίδιος να μην αγωνιστεί, αλλά να καθοδηγεί τους παίκτες του από την άκρη του πάγκου, ωστόσο, επιδιώκει η παρουσία του να "εκνευρίσει" όχι μόνο τους οπαδούς της Ατλέτικο, αλλά και τους παίκτες και τον προπονητή της. Παράλληλα, θέλει να αποτελέσει "ασπίδα" για τη δική του ομάδα.

"Εδώ είμαι και σας περιμένω" θα μπορούσε να είναι η ελεύθερη μετάφραση των τοποθετήσεων του Μαδριλένου προπονητή τις τελευταίες ημέρες. Έφτασε στο σημείο να απαριθμήσει ακόμη και τα "κοσμητικά" επίθετα με τα οποία τον "στολίζουν" οι οπαδοί της Ατλέτικο κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο "Καλντερόν". Αυτό, φυσικά, δεν το κάνει επειδή έχει… βίτσια, αλλά για τους λόγους που προαναφέραμε.

Μέχρι και την ερώτηση σχετικά με το ποιόν παίκτη της Ατλέτικο θα ήθελε στη δική του ομάδα "χρησιμοποίησε" έντεχνα για να πετύχει το στόχο του. Ουσιαστικά, θύμισε στους ανθρώπους της Ατλέτικο το λάθος που έκαναν με το να μην κρατήσουν τον Ρομπέρτο στο δικό τους ρόστερ, ενώ παράλληλα ανέβασε στα ουράνια τον 28χρονο πορτιέρε, ο οποίος θα κληθεί και σήμερα να κατεβάσει τα ρολά.

Το σημείο-κλειδί!

Με αυτή την τακτική από πλευράς Μίτσελ, σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι προφανές ότι η Ατλέτικο θα μπει στο γήπεδο προκειμένου όχι απλά να νικήσει, αλλά να "πατήσει" τον Ολυμπιακό από το πρώτο λεπτό. Σε μια τέτοια περίπτωση άναρχης επιθετικότητας των γηπεδούχων, όμως, είναι σίγουρο πως και οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν τις ευκαιρίες να κάνουν τη ζημιά κόντρα σε μια ομάδα που θα σκέφτεται αποκλειστικά την επικράτηση και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σκοράρει απόψε μέσα στο σπίτι της Ατλέτικο και ο Μίτσελ να πανηγυρίσει το γκολ με υψωμένες τις γροθιές όπως το συνηθίζει! Θα "πέσει" το γήπεδο! Κι άντε μετά ο πάντα εκρηκτικός Σιμεόνε και οι παίκτες του να μείνουν ψύχραιμοι! Θα βγάλουν… αφρούς από το στόμα, αν οι "ερυθρόλευκοι" βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι, όμως, άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο πως ομάδα που παίζει με εκνευρισμό, δύσκολα φτάνει στο στόχο, αφού δεν αποφεύγει τα μοιραία λάθη. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK