Τα... λεφτά του Καρίγιο, ο Μιραλάς και ο Περέιρα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την περίπτωση του Γκουίντο Καρίγιο και αναρωτιέται αν τελικά αξίζει τον κόπο να δαπανηθεί ένα ποσό της τάξης των 10 εκ. ευρώ για τον Αργεντινό όταν υπάρχει και ο... Μιραλάς.

Τα... λεφτά του Καρίγιο, ο Μιραλάς και ο Περέιρα

Ο Γκουίντο Καρίγιο της Εστουντιάντες έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Η επιθυμία των πρωταθλητών, μάλιστα, να επενδύσουν πάνω του και να ενισχύσουν με την παρουσία του την επίθεση της ομάδας, είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να μην έχουν παραδεχθεί ευθέως ότι έχουν εκτινάξει την προσφορά τους στα 9 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. 10 εκατ. δολάρια), ωστόσο, δεν έχουν διαψεύσει και τα σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων της Αργεντινής κι αυτό κάτι σημαίνει.

Το ρίσκο και η σίγουρη επιλογή

Αν υποθέσουμε ότι όντως η διοίκηση του Ολυμπιακού προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσό για τον 24χρονο φορ, το ερώτημα που τίθεται επί τάπητος είναι μήπως το ρίσκο δεν αξίζει τελικά τον κόπο! Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, όχι μόνο των "ειδικών" του ποδοσφαίρου, αλλά των απλών φιλάθλων είναι μήπως οι "ερυθρόλευκοι" θα έπρεπε να διαθέσουν αυτό το πολύ μεγάλο ποσό σε μια πιο σίγουρη επιλογή! Και εξηγούμαι...

Ο Καρίγιο είναι προικισμένος επιθετικός, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Το απέδειξε με τις επιδόσεις του και στο πρωτάθλημα και στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Άρα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί του. Το ζητούμενο είναι, ωστόσο -όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις-, τι άλλο μπορείς να αγοράσεις με τα ίδια λεφτά.

Ο άσος της Εστουντιάντες θα περάσει για πρώτη φορά στη διάρκεια του καλοκαιριού τον Ατλαντικό, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μετακίνησή του σε κάποια ομάδα της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό ή άλλη. Η συγκεκριμένη μετάβαση, ωστόσο, κρύβει πάντα παγίδες και συνοδεύεται από ερωτηματικά. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μπορεί ο Καρίγιο να έρθει στην Ελλάδα, να βγάλει μάτια και σε μερικά χρόνια να βάλει πλώρη για ακόμη πιο ψηλά, ώστε να αξιοποιηθεί και η μεγάλη επένδυση. Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί ο ίδιος ποδοσφαιριστής να αντιμετωπίσει δυσκολίες και να μην ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις… Ρίσκο υπάρχει πάντα σε μια μεταγραφή κι όταν μιλάμε για παίκτη που δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα πουθενά αλλού πλην της χώρας του, είναι σαφώς μεγαλύτερο...

Υπάρχει πάντα ο Μιραλάς

Για να μην πάμε πολύ μακριά τη... βαλίτσα του Καρίγιο, είναι δεκάδες οι επιθετικοί τους οποίους μπορεί να κοιτάξει ο Ολυμπιακός με τα ίδια λεφτά και με πολύ χαμηλότερο ρίσκο. Για παράδειγμα και χωρίς την παραμικρή διάθεση για υποδείξεις, αναφέρω την περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο από την Έβερτον και με δηλώσεις του άνοιξε ήδη την πόρτα της αποχώρησης. Στα 27 χρόνια του, παρακαλώ.

Αναρωτιέμαι αν ο Ολυμπιακός αντί να... τζογάρει αυτά τα 8-9 εκατομμύρια για τον Καρίγιο, τα επένδυε προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις του αγγλικού συλλόγου για να προσελκύσει εκ νέου τον Βέλγο διεθνή, ο οποίος είχε δηλώσει και πριν από μερικούς μήνες μιλώντας στο Contra.gr ότι η πόρτα του παραμένει ανοικτή, ή σε κάποιον άλλο παίκτη ανάλογου βεληνεκούς από κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα. Όταν είσαι έτοιμος να κάνεις μια τέτοιου είδους υπέρβαση, με ένα τόσο μεγάλο ποσό, η λογική λέει πως πρέπει να περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο τις πιθανότητες αστοχίας.

Προφανώς, οι "ερυθρόλευκοι" για να επιμένουν τόσο στον Καρίγιο την έχουν ψάξει καλά τη δουλειά κι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Γκουίντο δεν θα εξελιχθεί σε… Ντιόγκο! Κάτι παραπάνω θα ξέρουν για να επιμένουν σε μια τέτοια κίνηση και να είναι έτοιμοι να σπάσουν τον κουμπαρά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, ότι και πέρυσι που έκαναν μια πολύ μεγάλη προσφορά προς τον Ισλανδό Φινμπόγκασον της Χέρενφεν, στάθηκαν τυχεροί που δεν την αποδέχθηκε και κλαίει τώρα τα λεφτά της η Ρεάλ Σοθιεδάδ. Ας ελπίσουμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε ενδεχόμενη μεταγραφή του Καρίγιο, καθώς με τόσα λεφτά ο Ολυμπιακός μπορεί να αγοράσει όχι έναν, αλλά δύο παικταράδες!

Υ.Γ.: Μαύρα σύννεφα συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες πάνω από το κεφάλι του Βίτορ Περέιρα. Ήταν στραβό το κλίμα με τον Πορτογάλο κόουτς έδωσε και ο ίδιος δικαίωμα με το πρόσφατο ταξίδι του στη Σκοτία, στο οποίο όπως διέρρευσε πήγε να μιλήσει με ενδιαφερόμενη ομάδα χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια και πλέον δεν αποκλείεται να δει άμεσα την πόρτα της εξόδου...

Υ.Γ.2: Κάποιοι λένε ότι ένα άλλο ταξίδι που έγινε πρόσφατα σε γειτονική χώρα δεν είχε ως στόχο μεταγραφή... παίκτη, αλλά κουβέντα με προπονητή.

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπέρτο αποκλειστικό: Η συνάντηση με Μαρινάκη, η Ίντερ και η Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK