Μια συγνώμη δεν φτάνει…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει την επίσκεψη Μαρινάκη στου Ρέντη, κατακρίνοντας παράλληλα την αλαζονική και μισθοφορική συμπεριφορά ορισμένων παικτών της ομάδας του Ολυμπιακού.

Μια συγνώμη δεν φτάνει…

Τα λέγαμε και χθες (σ.σ. πρόεδρε, τα κάστρα πέφτουν από μέσα). Έχει καλομάθει πολύ κόσμο εντός κι εκτός Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τόσο πολύ που το χθεσινό ηλεκτροσόκ όχι απλά ήταν απαραίτητο, αλλά μάλλον και επιβεβλημένο.

Επιλογή παιχνιδιών

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν πολλοί από τους άσους της ομάδας δείχνουν μια αλαζονική και μισθοφορική συμπεριφορά. Διαλέγουν αγώνες, παίζουν για πάρτη τους, τη μία τρέχουν την άλλη… δεν, γενικά κάνει ο καθένας του κεφαλιού του…

Είναι σίγουρο πως κάποιοι έχουν το μυαλό τους στην Ευρώπη και στην επόμενη μεταγραφή. Το να έχεις στόχους, βέβαια, είναι θεμιτό και αναπόφευκτο. Ιδιαίτερα οι ξένοι δεν γεννήθηκαν… Ολυμπιακοί ούτε θα γίνουν. Ξέρουν πού ήρθαν και τι μπορούν να περιμένουν. Ένα καλό συμβόλαιο, τα λεφτά τους εξασφαλισμένα, η συμμετοχή στο Champions League, επίσης, κάνουμε πέντε καλά ματσάκια, το επικοινωνούμε ωραία και μέσω του ατζέντη μας στις ομάδες που έχει προσβάσεις και όλα καλά…

Έλα, όμως, που δεν είναι και τόσο… καλά όταν αυτοί που πληρώνουν, δηλαδή η διοίκηση (τα συμβόλαια) και ο κόσμος (τα εισιτήρια) δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ήταν εκείνοι που μπήκαν στη σεζόν με τέρμα το γκάζι και πέτυχαν επιβλητικές νίκες στην Ευρώπη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουβέντους, άντε και τη Μάλμε (σ.σ. πρωταθλήτρια Σουηδίας).

Όταν μπορείς να νικήσεις αυτά τα μεγαθήρια, ασφαλώς μπορείς να νικήσεις και τα… θηρία της Σούπερ Λιγκ. Έτσι δεν είναι; Κι αν δεν τα καταφέρεις κάποιες φορές, μπορείς τουλάχιστον να προσπαθήσεις. Δεν είναι ντροπή. Σε πόσα φετινά παιχνίδια, άραγε, ο Ολυμπιακός με το μπάτζετ των 70 εκατομμυρίων χόρτασε μπάλα τον κόσμο του; Πόσα; Ας μην το συζητάμε καλύτερα.

Ποιότητα και προετοιμασία αγνοούνται

Σίγουρα έχει ευθύνη για το γεγονός και η ποιότητα που σε ορισμένες περιπτώσεις αγνοείται και οι επιλογές, αλλά και η προετοιμασία. Μπορώ να δεχθώ, για παράδειγμα, τη δικαιολογία του νέου προπονητή πως δεν είχε το χρόνο να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα, λόγω των διαδοχικών αγώνων, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι τόσο μεγάλη η κούραση που δεν γινόταν κάτι καλύτερο. Πλάκα κάνουμε;

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους και χωρίς υπερβολές ή ακρότητες (σ.σ. βλέπε το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ), ώστε και η κούραση να μοιραστεί, αλλά και κάποιοι παίκτες να μη νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Μπορώ να καταλάβω ακόμη και τις ανασφάλειες του νέου προπονητή, ο οποίος κάνει τα πάντα για να πετύχει και αυτό το άγχος τον πνίγει μέχρι να πατήσει -κι αν πατήσει- με ασφάλεια στα πόδια του. Δεν είναι Μίτσελ για να έχει λυμένα τα προβλήματά του ο Περέιρα, ούτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο από χόμπι όπως ο προκάτοχός του. Όταν έχεις εξασφαλίσει ως παίκτης λεφτά και για τα δισέγγονά σου, δουλεύεις και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με λιγότερο άγχος. Κι όλα αυτά περνάνε και στους παίκτες.

Να ζητήσουν συγνώμη

Για να μην ξεστρατίσω, όμως, από το θέμα μας, αναρωτιέμαι αν ένιωσε κανείς άλλος από τους παίκτες του Ολυμπιακού την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη εκτός από τον Μιλιβόγεβιτς για την ανόητη κόκκινη που πήρε στον αγώνα με τη Ντνίπρο. Όλοι οι άλλοι νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και με τις επιδόσεις τους;

Είχε άραγε κάτι να πει ο Ρομπέρτο (respect) για το γεγονός ότι μετά από τον τραυματισμό του δεν είναι ο ίδιος και έχει διαρκώς νεύρα, κάποια από τα οποία εκφράζονται πολύ άκομψα προς τους συμπαίκτες του στη διάρκεια του αγώνα; Είχαν άραγε κάτι να πουν ο Σαντάνα πρωτίστως, αλλά και ο Σιόβας για τις παιδιάστικες γκάφες τους; Ο Ομάρ και ο Μαζουάκου που έχουν μεταπτώσεις στην απόδοση; Ο Μανιάτης για την ανόητη κάρτα στο Κίεβο, λόγω διαμαρτυριών, που του στέρησε τη συμμετοχή στη ρεβάνς με τους Ουκρανούς; Ο Κασάμι που παίζει ανάλογα με τα φεγγάρια του; Ο Ντινγκά που έχει μείνει στο Κόπα Άφρικα; Ο Ντουρμάζ που ασχολείται με την κοτσίδα και τα τατουάζ λες κι έπεσε με αλεξίπτωτο στου Ρέντη; Ο Αφελάι που προσέχει τα ποδαράκια του μην χτυπήσει; Ο Μήτρογλου που τρέχει όποτε το θυμάται, αλλιώς περιμένει τη μπάλα στα πόδια για να τη σπρώξει στα δίχτυα;

Οι παίκτες, σε όλες τις ομάδες της υφηλίου ανεξαρτήτως κατηγορίας, είναι παιδιά. Τα περισσότερα από αυτά όταν διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα που να τους επιτρέπει να παίξουν σε υψηλό επίπεδο ακόμη περισσότερο. Συμπεριφέρονται όπως οι μαθητές στο σχολείο που σε κάθε ευκαιρία ψάχνουν τρόπο για να λουφάρουν. Διαβάζουν μόνο στο… διαγώνισμα και τις υπόλοιπες ημέρες ή πασαλείβουν το μάθημα ή έχουν ξεχάσει το βιβλίο στο σπίτι.

Κακός οιωνός η ομιλία Μαρινάκη

Γι’ αυτό και ο δάσκαλος, στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος, οφείλει να τους τρίξει τα δόντια. Για να μην χάσει όλη την… τάξη. Να μην τους πάρει όλους η μπάλα. Είμαι σίγουρος ότι ο Μαρινάκης παρακαλάει μέσα του να μην εισπράξει ποτέ το πρόστιμο που ανακοίνωσε χθες. Προτιμά να παίξει μπάλα η ομάδα του, ώστε και την 500άρα να χαρίσει, αλλά να δώσει κι άλλα τόσα ως πριμ, αν ο Ολυμπιακός στην επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή του φτάσει στο νταμπλ. Υπάρχει σφυγμός στου Ρέντη; Υπάρχει φιλότιμο; Θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήγε ξαφνικά στου Ρέντη και είπε όσα είπε, δεν είναι καλός οιωνός για κανέναν. Ούτε για τους παίκτες, αλλά ούτε και για τον προπονητή. Είχε πολύ καιρό να κατέβει στο προπονητικό κέντρο ο Μαρινάκης και να μιλήσει έτσι όπως μίλησε χθες. Το είχε κάνει με περίπου τον ίδιο τρόπο και το καλοκαίρι του 2013 επί των ημερών του Μίτσελ. Τότε ζήτησε το Κύπελλο και προανήγγειλε εκκαθαρίσεις, οι οποίες έγιναν και δεν άφησαν κανέναν στο απυρόβλητο, με πρώτους τους δύο Αλγερινούς Τζιμπούρ και Αμπντούν. Χθες απλά προειδοποίησε. Έδωσε άλλη μία ευκαιρία. Απομένει να μάθουμε ποιοι πήραν το μήνυμα, αλλά και ποιοι θα πάρουν τη βαλίτσα τους το καλοκαίρι για νέες… εμπειρίες με κάποια άλλη φανέλα!

Διαβάστε ακόμη:

Πρόστιμο από Μαρινάκη 500.000 ευρώ για την ισοπαλία με την ΑΕΚ και την ήττα από τη Ντνίπρο!

Μαρινάκης στη Λιγκα: "Εσείς αντέχετε καταστατικό Champions League;"

Μαρινάκης: "Συμφωνήσαμε ομόφωνα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK