Ο έλεγχος μιας... ρεζέρβας

Μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και δέκα ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, το Contra.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει τις επιδόσεις των αναπληρωματικών στο φιλικό με τον Πανιώνιο. Ποιοι ανέβηκαν στα μάτια του Μάρκο Σίλβα, ποιους περιμένει και για ποιους ετοιμάζει φύλλο πορείας ενόψει Γενάρη!

Ο έλεγχος μιας... ρεζέρβας

Μπορεί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να μην είχαν διάθεση να "σηκώσουν" το φιλικό προετοιμασίας με τον Πανιώνιο, ο οποίος επιβλήθηκε 4-2 στου Ρέντη, ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Μπορεί τέτοια ματς να έχουν περισσότερο χαρακτήρα προπόνησης και τίποτε περισσότερο, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ευκαιρία μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και δέκα ημέρες πριν από την επικίνδυνη αποστολή στο Ζάγκρεμπ να δει πολλά. Ορισμένα του άρεσαν. Κάποιοι όχι και τόσο. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς, πάντως, ότι ορισμένοι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτό το –κεκλεισμένων των θυρών- φιλικό ανέβασαν τις μετοχές τους στα μάτια του 38χρονου τεχνικού, κάποιοι εμφανίστηκαν στάσιμοι, ενώ κάποιοι αύξησαν τις πιθανότητες να λάβουν φύλλο πορείας για άλλη "στρατόπεδο" ενόψει Γενάρη. Το Contra.gr έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Ερνάνι:

Ο Σίλβα τον περιμένει πως και πως όπως τον περίμενε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τα προσόντα του δεν αμφισβητούνται, ωστόσο, ο Πορτογάλος εξτρέμ παραμένει "εγκλωβισμένος". Δυσκολεύεται να ακολουθήσει τα "κομμάτια" τακτικής που επιβάλλονται για να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του. Μέχρι τώρα δείχνει συμπεριφορά ποδοσφαιριστή… αλάνας, ο οποίος θέλει τη μπάλα στα πόδια για να "ζαλίσει" τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά χωρίς αυτήν και στο ανασταλτικό σκέλος δεν έχει την απαιτούμενη προσαρμογή. Κι ο Σεμπά δυσκολεύθηκε να προσαρμοστεί, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος από την πρώτη προπόνηση μπήκε με χίλια, τα έδινε όλα και δεν άργησε να δείξει ποιος είναι και να πάρει φανέλα βασικού από την τεχνική ηγεσία.

Φάνης Τζανδάρης:

Αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος με τους "βασικούς" που έχουν απομείνει στου Ρέντη. Πολύ τρέξιμο, διάθεση, αλλά αδυναμία ανταπόκρισης στο τακτικό κομμάτι. Παιχνίδι χωρίς ουσία. Έχει φιλότιμο, έχει ικανότητες, αλλά ακόμη δείχνει να του πέφτει μεγάλη η φανέλα. Είναι ένας από εκείνους που συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να πάει κάπου δανεικός τον Γενάρη, να γεμίσει με χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες τα παπούτσια του ώστε το καλοκαίρι να διεκδικήσει μία ακόμη ευκαιρία.

Άλαν Πουλίδο:

Ο Μεξικανός και διάθεση είχε και καλές κινήσεις. Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος, μπορεί να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά ακόμη δεν έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να βλέπει την αντίπαλη εστία σαν… σπιρτόκουτο. Δυσκολεύεται πολύ και αγχώνεται υπερβολικά όταν βρίσκεται σε θέση βολής. Χρειάζεται δουλειά και κυρίως συμπαράσταση στο ψυχολογικό σκέλος για να ξεμπλοκάρει και να πάρει αέρα…

Δημήτρης Γούτας:

Δεν περίμεναν και πολλά περισσότερα στου Ρέντη από το νεαρό στόπερ, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε σε εντατικό ρυθμό προπόνησης, μετά την επέμβαση σε κοιλιακούς-προσαγωγούς. Έπαιξε στο δεύτερο μέρος πλάι στον Αυλωνίτη και σε γενικές γραμμές άφησε καλές εντυπώσεις, παρότι χρειάζεται ακόμη δουλειά στο σκέλος της αγωνιστικής ετοιμότητας.

Γιάννης Γιαννιώτας:

Αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και ήταν ένας από εκείνους που προσπάθησαν περισσότερο, άσχετα αν δεν τον… βλέπει ιδιαίτερα ο προπονητής. Έκανε τις γνωστές του μπούκες, πήγε στο "ένας με έναν", αρκετές φορές με επιτυχία, ωστόσο, θέλει κι αυτός δουλειά στο σκέλος της τακτικής, αλλά και στο "τελείωμα" των φάσεων. Η όρεξη και η μαχητικότητά του, πάντως, ενδέχεται να τον "διασώσουν" ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αλλά ας μην το δέσουμε και κόμπο…

Τάσος Αυλωνίτης:

Ίσως ο πιο αδικημένος από τους στόπερ του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην θεωρείται ακόμη ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός, να έχει τις αδυναμίες του, κυρίως στην αίσθηση του χώρου και στις τοποθετήσεις, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ήταν θετικός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διάστημα του β’ μέρους που έπαιξε με τον Γούτα στο κέντρο της άμυνας, οι "ερυθρόλευκοι" δεν δέχθηκαν γκολ, ενώ σημείωσαν ένα με πέναλτι.

Δημήτρης Κολοβός:

Αγωνίστηκε κι αυτός στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην πρώην ομάδα του. Με καλές και όχι τόσο καλές στιγμές στο παιχνίδι του, πήρε μπάλα και πρωτοβουλίες. Χρειάζεται περισσότερο κοντρολάρισμα στις επιλογές του και μεγαλύτερη ουσία στις κινήσεις του. Σταθερά, ωστόσο, κερδίζει την εκτίμηση του πάντα απαιτητικού Σίλβα.

Τσόρι Ντομίνγκες:

Ο Αργεντινός μαέστρος δεν είναι ρεζέρβα, ωστόσο, μέχρι τώρα έχει πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν, αλλά και λόγω του ασταμάτητου Φορτούνη. Ο 34χρονος άσος είναι ακόμη επηρεασμένος από την απουσία του και είχε τέτοια σωματοδομή που θα χρειαστεί ακόμη λίγο χρόνο. Είναι, άλλωστε, από εκείνους που ρολάρει μέσα από τα παιχνίδια κι αυτό θα συμβεί αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΚ.

Νταβίντ Φουστέρ:

Ο γνωστός! Μαχητής, φιλότιμος, ουσιαστικός, αλλά κι αργός στις κινήσεις του, κάτι που δεν αρέσει του Σίλβα και μοιραία τον έστειλε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Το γκολάκι του, πάντως, το έβαλε έστω και από το σημείο του πέναλτι έπειτα από ωραία προσπάθεια του πιτσιρικά Τσιμίκα, ο οποίος έπαιξε στο β’ μέρος σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ.

Δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο ανέτοιμος Μπεν, ο οποίος θα χρειαστεί το χρόνο του, όπως και ο Γιάννης Μανιάτης (μάλλον θα φάει και τον Οκτώβρη), αλλά και ο Πάρντο που, όμως, ανεβάζει στροφές και θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι απουσίασαν οι διεθνείς Ομάρ (Νορβηγία), Κασάμι (Ελβετία), Ντουρμάζ (Σουηδία), Μιλιβόγεβιτς (Σερβία), Φορτούνης, Καπίνο (Εθνική Ανδρών), Φινμπόγκασον (Ισλανδία), Ζντιέλαρ (Ελπίδων Σερβίας), Χουτεσιώτης, Βούρος, Σάλιακας (Ελπίδων).

News 24/7

24MEDIA NETWORK