Ο Φουστέρ δεν θα γίνει… Ριβάλντο!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος διαισθάνεται ότι ο Νταβίντ Φουστέρ όχι μόνο θ' ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, αλλά μόλις σταματήσει θ' αναλάβει και πόστο.

Ο Φουστέρ δεν θα  γίνει… Ριβάλντο!
INTIME SPORTS

Έχουν περάσει δύο περίπου μήνες από την δημόσια τοποθέτηση του Πιέρ Ισά, ο οποίος εκτίμησε πως "είναι θέμα χρόνου μετά τον Τσόρι να ανανεώσει και ο Φουστέρ". Τα λόγια του αθλητικού διευθυντή των "ερυθρολεύκων" δεν βγήκαν τυχαία από το στόμα. Ήξερε πολύ καλά -πριν μιλήσει- τις προθέσεις και του συλλόγου, αλλά και του Νταβίντ. Δεν είναι, άλλωστε, από εκείνους που θα πουν κάτι χωρίς να το έχουν "δέσει" απ' όλες τις πλευρές.

Μπορεί ο Ισά να μην δικαιώθηκε στην… αμεσότητα της συμφωνίας και η υπόθεση να εξελίχθηκε σε μίνι σίριαλ, ωστόσο, δε νομίζω ότι τελικά θα διαψευστεί. Είναι γεγονός ότι ο "πιστός στρατιώτης" του Ολυμπιακού με τα 5 παράσημα-πρωταθλήματα στο πέτο δεν τα βρήκε στο "άψε-σβήσε" με την ΠΑΕ στο οικονομικό σκέλος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ισχύει η γνωστή παροιμία "σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…".

Το ραντεβού με τον πρόεδρο

Το Contra.gr με διαδοχικά δημοσιεύματα σας ενημέρωσε έγκαιρα και έγκυρα και για την αρχική διάσταση στο οικονομικό σκέλος και για τις… ματιές της ΑΕΚ, αλλά και για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με την υποσημείωση πως "ένα ραντεβού με τον πρόεδρο είναι αρκετό για να κλείσει θετικά η υπόθεση". Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες όλα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και απομένει απλά να ολοκληρωθεί ο τελικός του Κυπέλλου, ο οποίος έχει μεταθέσει για αργότερα όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Στο μεσοδιάστημα, κάποιοι εκτίμησαν ότι η διαφορά ανάμεσα στην πρόταση του Ολυμπιακού και τα "θέλω" του Φουστέρ είναι μάλλον αγεφύρωτη. Η προσφορά των "ερυθρολεύκων" κυμαίνεται γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, συν μπόνους κατάκτησης στόχων, ενώ ο 33χρονος άσος ζητούσε "νετ" περίπου τα διπλάσια (σ.σ. 600.000 ευρώ ανά σεζόν).

Αν οι δύο πλευρές στύλωναν τα πόδια και δεν έκαναν ούτε βήμα από τις αρχικές τους θέσεις, τότε ο Νταβίντ θα είχε γίνει ήδη… Μέγερι και το όνομα δεν αναφέρεται τυχαία, καθώς οι δύο τους ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που βρίσκονται στην ομάδα από την πρώτη σεζόν της διοίκησης Μαρινάκη. Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχει κοινή επιθυμία και κοινός… προορισμός, ήταν δεδομένο πως θα ισχύσει το "δεν τελειώσαμε".

Ιμπαγάσα ναι, Ριβνάλντο όχι

Θρύλος και Φουστέρ θα τα βρουν κι αυτό δεν θα συμβεί για να τη "σπάσει" ο Μαρινάκης στην ΑΕΚ, ούτε επειδή ο ίδιος ο παίκτης ξεκαθάρισε πως για εκείνον στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Ο Φουστέρ θα παραμείνει "δεμένος" στον Πειραιά επειδή έτσι πρέπει! Επειδή ο σύλλογος οφείλει να τιμά εκείνους που πρόσφεραν πραγματικά και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ιμπαγάσα ακόμη και όταν ο Μίτσελ δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει και ο "Κάνιο" ομοίως…

Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες συναδέλφων που σέβομαι και εκτιμώ. Δεν αποκλείω, άλλωστε, το ενδεχόμενο όντως ο Νταβίντ να δέχθηκε κρούση ή να του μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον μέσω κοινού γνωστού, μάνατζερ ή ακόμη και… παρατρεχάμενου. Όπως, επίσης, δεν μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας να τον θέλει στην ομάδα του ο Μελισσανίδης, επειδή πολύ απλά τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει στο τωρινό ρόστερ των "κιτρινόμαυρων".

Ο Φουστέρ δεν θα  γίνει… Ριβάλντο!

Εκείνο που θεωρώ δεδομένο, ωστόσο, είναι ότι ο Φουστέρ, έτσι όπως τον έχω ζήσει στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στον Πειραιά -και δεν είμαι ο μόνος- δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει… Ριβάλντο! Ακόμη κι αν δεν τα βρει με τη διοίκηση, ακόμη κι αν νιώσει πικραμένος, "ριγμένος" ή προδομένος, θα συνεχίσει την καριέρα του κάπου άλλου κι όχι σε κάποιον από τους ανταγωνιστές.

Αξίζει πόστο

Προσωπική μου αίσθηση, ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού την τελευταία πενταετία όχι απλά θα ανανεώσει, αλλά κι όταν κρεμάσει τα παπούτσια θα συνεχίσει με τα… κόκκινα από άλλο πόστο που θα γουστάρει και η διοίκηση θα του εμπιστευθεί επειδή πολύ απλά το αξίζει!

Διαβάστε ακόμη:

Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού που θα "κλείσει" ο τελικός

Ο Μέλμπεργκ… Βίντιτς και η "τράμπα" με Μαζουακού!

News 24/7

24MEDIA NETWORK