Ο Ινφαντίνο, ο Κούγιας και ο Μαρινάκης…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του Ολυμπιακού, τις αγωγές και τις μηνύσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά από την πλευρά των "ερυθρόλευκων", τις κατευθυνόμενες διαρροές μετά τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά και για τον Αλέξη Κούγια που εν μία νυκτί από ηγέτης της κάθαρσης μετατράπηκε σε... κωλοτούμπα.

Ο Ινφαντίνο, ο Κούγιας και ο Μαρινάκης…

Με αγωγές και μηνύσεις απειλεί η διοίκηση του Ολυμπιακού όλους όσους θεωρεί ότι συκοφάντησαν ή συκοφαντούν τον σύλλογο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι μια μάλλον –ρεαλιστική- προσέγγιση, αφού απ’ όποια μεριά κι αν το δει κανείς, το πράγμα έχει ξεφύγει. Καλό είναι, μέχρι ενός σημείου, να παίζεις… άμυνα, όταν νιώθεις πως όλα όσα λέγονται ή γράφονται δεν σε ακουμπούν, αλλά έρχεται και η στιγμή που θεωρείς ότι η σιωπή σου εκλαμβάνεται ως αδυναμία και τότε αντιδράς.

"Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Ολυμπιακός"

Το παιχνίδι που παίζεται εδώ και καιρό είναι το "γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Ολυμπιακός". Το ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να πλήξουν τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας το γνωρίζαμε. Το ότι είναι πλέον οργανωμένο το σχέδιο, οι περισσότεροι το έχουμε καταλάβει. Σε έναν χώρο, ο οποίος θα συμφωνήσουμε πως δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ο "ένοχος" έχει βρεθεί και ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός πως ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε από την υπόθεση "koriopolis", παρότι πολλοί βιάστηκαν να τον καταδικάσουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, συζητήσεις καφενείου, ίσως και στη συνείδησή τους, αλλά ξεχνούν πως οι δικαιοσύνη κρίνει με βάση στοιχεία κι όχι εικασίες, εκτιμήσεις ή επιθυμίες.

Ένα είναι το σίγουρο. Για τα θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης και του νόμου αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι αρμόδιοι φορείς και μόνον αυτοί. Οι άλλοι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε πληροφορίες. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, έχει παρατηρηθεί το εξής περιστατικό. Πληροφορίες, φήμες, εικασίες και σενάρια έχουν γίνει ένα. Όπως έλεγε και ο Νίτσε η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα χωρίς να… σκοτώσει τίποτα.

Κάποιοι, λοιπόν, έχουν επιλέξει να κάνουν σημαία τους την αμφιβολία, με σκοπό, όμως, όχι να δηλητηριάζουν, αλλά να σκοτώσουν! Τι; Μα φυσικά τον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν μπορούν, δεν έχουν τα κατάλληλα "όπλα" για να αντιμετωπίσουν στα ίσια. Κι όταν δεν μπορώ να παλέψω με κάποιον στα ίσια προσπαθώ να τον… σκάψω, να τον αποδομήσω, να τον φθείρω…

Έφτασε η ώρα

Είναι σαφές ότι κάποιοι έχουν επενδύσει στο επικοινωνιακό παιχνίδι με τη λογική του "πες, πες κάτι θα μείνει" ή επιδιώκοντας να κάνουν την "τρίχα, τριχιά" που λένε και στο χωριό μου. Για όλα αυτά, ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του ή δεν έχουν απαντήσει ακόμη ή έχουν τοποθετηθεί σε λιγοστές περιπτώσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα της αντεπίθεσης.

Έφτασε η ώρα που η απειλή για αγωγές και μηνύσεις στους συκοφάντες θα πάρει σάρκα και οστά. Έφτασε η ώρα που θα ανοίξουν όλα τα χαρτιά και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει, ότι φανέλα κι αν φορά. Σε τελική ανάλυση, το μοναστήρι να ‘ναι καλά. Όλοι οι άλλοι έρχονται και παρέρχονται…

Χθες έφτασε στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, εξουσιοδοτημένος και από τη FIFA, για να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τους εκπροσώπους των κομμάτων, σχετικά με το θέμα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Άπαντες τοποθετήθηκαν επίσημα, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση, για εκείνα που τους ενώνουν κι εκείνα που τους χωρίζουν…

Η πατάτα της χρονιάς

Και μία-δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε ξανά μπροστά μας η αμφιβολία. Η διαρροή ήταν πολύ συγκεκριμένη: "Ο Ιφαντίνο ενημερώθηκε και για την "εγκληματική οργάνωση" πήρε στα χέρια του τα κατηγορητήρια και ξεκαθάρισε πως όλοι όσοι εμπλέκονται θα αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…".

Επιτρέψτε μου να είμαι από εκείνους που θεωρούν τη συγκεκριμένη διαρροή ως την πατάτα της χρονιάς. Και εξηγούμαι: Το υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA έφτασε στη χώρα μας συνοδευόμενος από τον Πατρίκ Κομνηνό. Δεξί χέρι του Πλατινί είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι στο διοικητήριο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν έχουν γνώση και μάλιστα άριστη τού τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Περίμενε να έρθει εδώ ο Ιφαντίνο για να μάθει σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Για ποιο λόγο, λοιπόν, δεν αναφέρθηκε και σε αυτό το θέμα την ώρα που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και όλο το σκηνικό έπρεπε να διαρρεύσει από κάποιους τεχνηέντως στη συνέχεια; Νομίζω ότι οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες, όπως και η αλήθεια για όποιον θέλει να δει λίγο πιο μακριά από το δάκτυλό του και αρκεί φυσικά να μην έχει ήδη ανακηρύξει ενόχους στο μυαλό του, περιμένοντας την ετυμηγορία της δικαιοσύνης.

Από ηγέτης μετατράπηκε σε γραφικός

Για να το πάμε και λίγο παρακάτω, μέχρι χθες ο Αλέξης Κούγιας ήταν ο Δον Κιχώτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που έβαλε τα στήθη του μπροστά για να ξεσκεπάσει το "βρώμικο παρασκήνιο", τη "διαφθορά" και τη "συμμορία" που λυμαίνεται το χώρο που... τσουλάει η μπάλα. Μόλις έγινε γνωστό ότι σε νέα του κατάθεση ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής και γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έχει σχέση με όλα αυτά και όσα είχε πει στο παρελθόν, οφείλονται στο μίσος που είχε προς τον Μαρινάκη, αμέσως βγήκε νέο… πόρισμα. Ο Κούγιας αντιμετωπίζεται από εκείνους που τον αποθέωναν ως ηγέτη της κάθαρσης και παλικάρι, ως γραφικός και κωλοτούμπας!

Τελικά, επειδή ο καθένας έχει τη δική του "αλήθεια" και για να καταλήξει σε αυτήν δεν χρειάζεται ούτε τον εισαγγελέα, ούτε τον δικαστή, ούτε την UEFA, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να ασπαστεί τη δική μου. Απλά, είμαι από εκείνους που θα περιμένουν τις αποφάσεις εκείνων που πρέπει να τις πάρουν, δηλαδή των –κανονικών- δικαστών κι όχι εκείνων που έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως "εισαγγελείς" στα ΜΜΕ, αλλά και την αντίδραση του Ολυμπιακού τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Οι συκοφάντες στα δικαστήρια!"

"Κανένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK