O μάγκας της Μαδρίτης και το… εξώφυλλο της "Marca"!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την κόντρα Ολυμπιακού - Ατλέτικο Μαδρίτης και τις προεκτάσεις της. Τα mind games, το ματς της "ζωής" του Μίτσελ και ο Σιμεόνε που θέλει να κερδίζει και στο τάβλι.

O μάγκας της Μαδρίτης και το… εξώφυλλο της "Marca"!

Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο Μαδρίτης άρχισε νωρίς. Από την αίθουσα Τύπου του «Γ. Καραϊσκάκης». Μίτσελ και Σιμεόνε έπαιξαν ο ένας με το… μυαλό του άλλου. Ο στόχος τους προφανής. Να μην πέσουν στην παγίδα και να σπρώξουν το… άγχος που πάντα συνοδεύει μια τέτοια αναμέτρηση… απέναντι!

Mind games

Ο Ισπανός κόουτς των «ερυθρολεύκων», ο οποίος και τοποθετήθηκε πρώτος χρονικά μπροστά στους ρεπόρτερ, ήταν μόνιμα χαμογελαστός, άνετος και με την αυτοπεποίθηση να ξεχειλίζει. Έστειλε με αυτό τον τρόπο μήνυμα στον Αργεντινό τεχνικό των «ροχιμπλάνκος» ότι «δεν σε φοβάμαι» και με τη συμπεριφορά του «έδειξε» στους παίκτες του ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο και να μη… μασήσουν.

Ο φόβος και ο υπερβολικός σεβασμός είναι πάντα ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε τέτοια παιχνίδια. Κι επειδή ο Μίτσελ τα έχει φάει με το κουτάλι, κυρίως ως ποδοσφαιριστής, ξέρει καλά ότι οι παίκτες του για να έχουν τύχη απόψε θα πρέπει να μπουν με θράσος, αλλά και με… άγνοια κινδύνου στο τερέν.

Από την άλλη πλευρά, ο Σιμεόνε που στα χρόνια της δόξας του μέσα στα γήπεδα ήταν απροσπέλαστος αμυντικός χαφ, απλά τον… περίμενε. Δεν τσίμπησε από τα εγκώμια του Μίτσελ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ατλέτικο ως την «κορυφαία ισπανική ομάδα» (σ.σ. στην παρούσα φάση), αφήνοντας στο περιθώριο ακόμη και την αγαπημένη του Ρεάλ.

Η αντίδραση του Τσόλο ήταν ανάλογη. «Το πιο δύσκολο παιχνίδι στον όμιλο είναι αυτό», υπογράμμισε. Θέλετε και τη μετάφραση; «Ποια Γιουβέντους; Ο Ολυμπιακός» ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει στους δικούς του άσους ο προπονητής των πρωταθλητών Ισπανίας. Γιατί; Επειδή πολύ απλά ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο «ζεις» για το σήμερα και δεν θέλει να επαναπαυθεί κανείς στις δάφνες της επιβλητικής εκτός έδρας νίκης του Σαββάτου στο «Μπερναμπέου» επί των… μισητών «μερένχες».

Όσο εγωιστής είναι ο Μίτσελ, άλλο τόσο είναι και ο Σιμεόνε. Γνωρίζουν καλά και οι δύο, άλλωστε, ότι όσο περισσότεροι αποθεώνεις τον αντίπαλό σου και μαξιλαράκι ασφαλείας γεμίζεις σε περίπτωση στραβοπατήματος, αλλά και τη δόξα «μεγαλώνεις» σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος.

Η ζωή του όλη

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το παιχνίδι για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι η «ζωή του όλη»! Ούτε στο πιο τρελό του όνειρο δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια ευκαιρία να γίνει -για μία ακόμη φορά- ο «μάγκας» της Μαδρίτης! Να νικήσει την Ατλέτικο και να υποκλιθούν στα πόδια του όλοι –μα όλοι- οι υπήκοοι της «Βασίλισσας»! Μια τέτοια –ενδεχόμενη- επιτυχία, εξάλλου, θα αποτελέσει και το καλύτερο διαβατήριο για να αναλάβει από το καλοκαίρι την αγαπημένη του Ρεάλ που ξεκίνησε κουτσαίνοντας τις υποχρεώσεις της στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν».

Επαναλαμβάνω, το αποψινό παιχνίδι είναι «όλα τα λεφτά» για τον Μίτσελ, ο οποίος δεν το… φωνάζει, αλλά φαντάζεται από τώρα το αυριανό εξώφυλλο της «Marca» που θα… διατάζει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να τον τοποθετήσει «εδώ και τώρα» στον πάγκο των «γκαλάκτικός». Το έχει δηλώσει, εξάλλου, ότι το μεγάλο του όνειρο είναι να καθίσει μια μέρα στον πάγκο της Ρεάλ και απόψε έχει την ανεπανάληπτη ευκαιρία…

O μάγκας της Μαδρίτης και το… εξώφυλλο της "Marca"!

Θέλει να κερδίζει και στο τάβλι

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Σιμεόνε έχει τέτοια τρέλα και –ποδοσφαιρική- πλεονεξία που δεν αφήνει να πέσει κάτω το παραμικρό. Όχι μόνο θέλει να κερδίζει ακόμη και στο… τάβλι, αλλά δίνει συνεχώς νέα κίνητρα στην ομάδα του για την υπέρβαση. Το δήλωσε ξεκάθαρα και χθες ότι «είχαμε μικρό διάστημα να συνέλθουμε από τον αγώνα με τη Ρεάλ». Με άλλα λόγια, ζητάει από τους παίκτες του να αποδείξουν ότι μπορούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Το πόσο υπολογίζουν και οι δύο το μεγάλο παιχνίδι του «Καραϊσκάκη» φάνηκε και από τις αγωνιστικές τους επιλογές. Ο Μίτσελ κράτησε όλο τον κόσμο στους ξενώνες του Ρέντη. Για πρώτη φορά επί των ημερών του θα ανακοινώσει την 18άδα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, ενώ ο Σιμεόνε ετοιμάζει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του. Ούτε σκέψη για ξεκούραση και… φρεσκάρισμα.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές της ενδεκάδας, οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα δικαιωθεί το σχετικό ρεπορτάζ μας των τελευταίων ημερών για 4-4-2 και ενισχυμένο κέντρο από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς και η Ατλέτικο αναμένεται να παραταχθεί με 4-1-4-1, άρα με «φορτωμένο» άξονα.

Αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, κάποιοι που… ξέρουν, άφηναν να εννοηθεί ότι ο Μίτσελ μπορεί να μας εκπλήξει ξανά και να ρίξει στην… αρένα με τον ταύρο, τρεις προωθημένους. Και Αφελάι και Μήτρογλου και Ντουρμάζ ή Φουστέρ, αφήνοντας στον πάγκο τον Εντινγκά! Για να δούμε τι θα δούμε…

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Ατλέτικο, η φάλαγγα του Σιμεόνε

Μίτσελ: "Κάναμε τη Γιουνάιτεντ να φοβηθεί"

News 24/7

24MEDIA NETWORK