Ο Μιραλάς, ο Ενέν και ο ρόλος-κλειδί του Ενροτέ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Κέβιν Μιραλάς, εξηγεί γιατί ο Βέλγος μπορεί να επιστρέψει στον Πειραιά και βάζει στην εξίσωση την περίπτωση του πιτσιρικά Ενέν.

Ο Μιραλάς, ο Ενέν και ο ρόλος-κλειδί του Ενροτέ
INTIME SPORTS

Πριν από είκοσι μέρες όταν ήταν στο προσκήνιο η υπόθεση Καρίγιο, είχα αναρωτηθεί γράφοντας στο Contra.gr αν αξίζει ο Ολυμπιακός να διαθέσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για τον Αργεντινό σέντερ φορ όταν με τα ίδια χρήματα μπορεί να φέρει πίσω τον Κέβιν Μιραλάς! Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί προφητική εκείνη η απορία. Εκείνο που ξέρω είναι πως είχε λογική, καθώς από τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στη διαδικασία να σπρώξουν γύρω στα 8 εκατομμύρια για να αγοράσουν τον 24χρονο επιθετικό της Εστουντιάντες, όφειλαν να βάλουν και τον "καλύτερο για μας" Βέλγο στράικερ στην εξίσωση, κάτι που έγινε τις τελευταίες ώρες…

Κάποιοι λένε πως είμαι γκρινιάρης μερικές φορές και ασκώ κριτική προκαταβολικά κι όχι εκ του αποτελέσματος. Είναι γεγονός ότι προτιμώ να παίρνω θέση σε ορισμένα θέματα, πάντα με βάση την εμπειρία και τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, από το να κάνω, όπως πολλοί άλλοι, τον μετά Χριστόν Προφήτη. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν υπάρχουν ούτε απορίες, ούτε ενστάσεις.

Ο Ολυμπιακός θέλει, ο Μιραλάς το φωνάζει

Ο Ολυμπιακός θέλει και το ψάχνει, έστω κι αν οι άνθρωποί του κρατούν σε αυτή τη φάση χαμηλά τα μπάλα, λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας. Δεν διαψεύδουν, αλλά δεν "σηκώνουν" και το θέμα, καθώς δεν θέλουν να οι προσδοκίες να ξεπεράσουν τις πιθανότητες. Ο Κέβιν θέλει και το "φωνάζει"! Κι ας έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από άλλες ομάδες με φανέλες ίσως και πιο βαριές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από την 4άστερη του Ολυμπιακού.

Θέλει να γυρίσει γιατί ξέρει ότι εδώ θα είναι ηγέτης, σημείο αναφοράς, λατρεμένος της εξέδρας. Το έχει δει το έργο κι επειδή του άρεσε θέλει να το επαναλάβει. Κι αν επιχειρήσουμε να δούμε το γενικότερο κάδρο ξέρει ότι το ίδιο θέλει και η οικογένειά του. Στην Έβερτον που φέτος είχε τις λιγότερες συμμετοχές –ως βασικός- της τριετίας (σ.σ. 23 πρόπερσι, 28 πέρυσι, 18 φέτος) δεν έχει μέλλον. Όχι επειδή το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου, αλλά επειδή δεν υπάρχουν και πολλά να τον κρατήσουν εκεί.

Το συμβόλαιό του με τις "καθαρές" αποδοχές στα 2,5 εκατομμύρια, ο Ολυμπιακός ίσως δεν μπορεί να το καλύψει στο 100%, αλλά μπορεί να το παλέψει με 2 εκατομμύρια "νετ", μπόνους κατάκτησης στόχων και μια τετραετή δέσμευση. Μια δέσμευση ή αλλιώς συμβόλαιο που μπορεί να "φουσκώσει" τον τραπεζικό του λογαριασμό με άλλα περίπου δέκα εκατομμύρια έως το καλοκαίρι του 2019 και βλέπουμε…

Η παράμετρος Ενέν!

Από 'κει και πέρα, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και την περίπτωση του πιτσιρικά Ενέν, ο οποίος μπορεί να φέρει πιο κοντά Ολυμπιακό και Έβερτον με έπαθλο τον Μιραλάς, με κουμπάρο τον μάνατζερ Κριστόφ Ενροτέ.

Ο Μιραλάς, ο Ενέν και ο ρόλος-κλειδί του Ενροτέ

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο 19χρονος Βέλγος Ενέν, ο οποίος ανήκει στους "ερυθρόλευκους" από πέρυσι το καλοκαίρι, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Έβερτον και αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα της στη διάρκεια της σεζόν. Οι Άγγλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την παρουσία του και έχουν κάνει ήδη πρόταση για να τον αποκτήσουν. Ο Ολυμπιακός δεν λέει "όχι", αλλά σε συνεννόηση με τον Ενροτέ που εκπροσωπεί και τους δύο ποδοσφαιριστές, θέλει να βάλει στο τραπέζι και την προοπτική της τράμπας με τον Κέβιν, συν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αν πρόκειται, ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας να πληρώσουν 8-9 εκατομμύρια για να αγοράσουν τον Μιραλάς και παραχωρώντας ως αντάλλαγμα τον Νταβίντ Ενέν μπορούν να ρίξουν το ποσό στη μέση ή κάπου εκεί (σ.σ. μέχρι 6 εκατ. ευρώ) όλα γίνονται πιο εύκολα. Δεν συμφωνείτε;

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός έχει συνεργαστεί με τον Ενροτέ στις περιπτώσεις των Μιλοβόγεβιτς, Περέιρα, Λεζάρ, πλην των Μιραλάς και Ενέν. Άρα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και τίποτα δεν αποκλείεται…

Διαβάστε ακόμη:

Μιραλάς: "Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα και τον Θρύλο"

Τα... λεφτά του Καρίγιο, ο Μιραλάς και ο Περέιρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK