O Μιραλάς, ο Νενέ και η "βόμβα" του Σίλβα!

Μετά τις μαζικές ανακοινώσεις της Πέμπτης, ο Ολυμπιακό βρίσκεται κοντά σε ακόμη τρεις κινήσεις που θα συζητηθούν. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ.

O Μιραλάς, ο Νενέ και η "βόμβα" του Σίλβα!

Μαζεμένες ανακοινώσεις υπήρξαν χθες από πλευράς Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές επισημοποίησαν μέσα σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας τις αφίξεις του Νίκο Μαρτίνες, του Φάνη Τζανδάρη και του Γκεόργκι Λόρια, τριών παικτών που άφησαν το στίγμα τους στη διάρκεια της περσινής περιόδου, ενώ βρίσκονται ένα… δημοψήφισμα μακριά από τρεις κινήσεις που θα συζητηθούν!

Είναι γεγονός ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους τους διοικούντες την ΠΑΕ, οι οποίοι περιμένουν την Κυριακή με το βλέμμα στραμμένο στην ομαλοποίηση της κατάστασης, προκειμένου να προχωρήσουν και στις υπόλοιπες κινήσεις που έχουν στα σκαριά και οι οποίες αναμένεται να κάνουν τη διάφορα την επόμενη σεζόν.

Την ώρα που και ο Μεξικανός διεθνής επιθετικός Άλαν Πουλίδο μετράει αντίστροφα προκειμένου να προστεθεί στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και να ακολουθήσει την προετοιμασία της νέας του ομάδας, οι αρμόδιοι του συλλόγου είναι έτοιμοι να φέρουν στον Πειραιά τον πολύπειρο μπαλαδόρο Νενέ από τη Βραζιλία, αλλά και τον Κέβιν Μιραλάς, το ενδεχόμενο επιστροφής του οποίου έμοιαζε πριν από μερικές ημέρες με όνειρο θερινής νυκτός.

Το Contra.gr σας έβαλε στο… κόλπο με τον Βέλγο στράικερ από τότε που ήταν στο προσκήνιο ο Αργεντινός Γκουίντο Καρίγιο (4/6) και πριν περάσει ένας μήνας ο 27χρονος άσος είναι έτοιμος να σηκώσει το «Καραϊσκάκη» στο πόδι! Στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών σας ενημερώσαμε για το ρόλο-κλειδί του Ελβετού ατζέντη Κριστόφ Ενροτέ, ο οποίος συνεργάζεται και με τον Κέβιν και με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, αλλά και με τον πιτσιρικά Ενέν, ο οποίος μόλις χθες παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Έβερτον.

Προπομπός επιστροφής του Μιραλάς

Η πώληση του 19χρονου Ενέν στον αγγλικό σύλλογο αποτελεί ουσιαστικά προπομπό της επιστροφής του Μιραλάς στο μεγάλο λιμάνι. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο των επαφών για τη συγκεκριμένη υπόθεση έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του «ιπτάμενου Βέλγου», ο οποίος εδώ και μέρες έχει «ψηφίσει» Ολυμπιακό! Όπως έγινε γνωστό, οι πρωταθλητές Ελλάδας μέσω του Ενροτέ έχουν καταθέσει ήδη την πρώτη τους πρόταση για την απόκτηση του Κέβιν ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ!

Η διοίκηση της Έβερτον ξεκίνησε από τα 10, για να πέσει στα 9, προκειμένου η «χρυσή τομή» να βρεθεί γύρω στα 8 με 8,5 εκατ. ευρώ κι αν όλα πάνε καλά το super deal θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, αρκεί να υπάρξει ανάλογη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, θεσμούς ή εταίρους.

Την ώρα που ακούγεται έντονα ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού βρέθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας στην Αγγλία προκειμένου να «τρέξει» την υπόθεση Μιραλάς, αλλά κι εκείνη του Ενέν, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία απευθείας με τον Κέβιν, ο οποίος επανέλαβε ό,τι είχε δηλώσει και στο Contra.gr! Ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, καθώς προτιμά την προοπτική του Ολυμπιακού από τους άλλους ενδιαφερόμενους μνηστήρες.

Αν δεν υπάρχει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο, ο «καλύτερος» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού όπως λέει και το γνωστό σύνθημα, θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και οι ετήσιες απολαβές του θα «κλειδώσουν» στα 2 εκατομμύρια «νετ» ετησίως, ενώ θα του προσφερθούν και μια σειρά από μπόνους κατάκτησης στόχων.

Σίλβα και Νενέ

Από ‘κει και πέρα, σε συνεννόηση με το νέο προπονητή Μάρκο Σίλβα, ο οποίος, όπως γράψαμε εδώ και μέρες, αναμένεται να έρθει αύριο Σάββατο στην Αθήνα για να πιάσει δουλειά, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν και την προφορική συμφωνία τους με τον Βραζιλιάνο Νενέ, ο ο οποίος προτιμήθηκε από τον Βούλγαρο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Πέρα από το ότι είναι ένα χρόνο μικρότερος, γεγονός που μπορεί να λέει κάτι μπορεί και τίποτα, έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε τουλάχιστον τρεις θέσεις. Στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στα δύο άκρα, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι δίνει πολύ περισσότερες λύσεις στα χέρια του προπονητή ακόμη και στη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, ο 33χρονος άσος έχει μεγάλη ευχέρεια στην εκτέλεση των «στημένων» με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ είναι και πολύ πιο γρήγορος από τον πρώην φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μονακό.

Φεύγουν Μιλοβόγεβιτς και Ντουρμάζ

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η παραχώρηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στη Φενέρ του Βίτορ Περέιρα, ενώ στο «πακέτο» θα προστεθεί πιθανότατα και ο Τζίμι Ντουρμάζ. Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν στην εξίσωση και τον Εμενίκε, αλλά στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός έχει άλλες προτεραιότητες, αυτές που διαβάσατε στις γραμμές που προηγήθηκαν.

Από τη στιγμή που θα παραχωρηθεί ο Σέρβος χαφ, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για να κλείσουν και τον αντικαταστάτη του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν έτοιμο τον Σενεγαλέζο Ντιόπ, ο οποίος είναι ελεύθερος και ζητάει γύρω στις 500.000 το χρόνο, ωστόσο, στην Πλατεία Αλεξάνδρας τον έχουν stand by, καθώς κυνηγούν κάτι ακόμη πιο λαμπερο, το οποίο αποτελεί πρόταση του νέου κόουτς Μάρκο Σίλβα, άρα προέρχεται πιθανότατα από την πορτογαλική αγορά…

Διαβάστε ακόμη:

Μαρτίνες, Τζανδάρης και Λόρια στον Ολυμπιακό

Ελπίδα Σπόρτινγκ για λύση με Σίλβα

H Έβερτον απέκτησε Ενέν από τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK