Ο Μπέντο, ο Καρντόσο κι ο Καρίμ

O Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα νέα δεδομένα στην επίθεση του Ολυμπιακού μετά την άφιξη του Ανσαριφάρντ, σχολιάζει την απόφαση του Μπέντο να τον αποκλείσει -για 3η φορά- από τη 18άδα, επιμένοντας στον Καρντόσο και εξηγεί γιατί πολλά θα αλλάξουν... Διαβάστε τι δήλωσε ο Πορτογάλος για τον Ιρανό

Ο Μπέντο, ο Καρντόσο κι ο Καρίμ

Ο Πάουλο Μπέντο βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο μάτι του κυκλώνα με την απόφασή του να αφήσει ξανά εκτός 18άδας (σ.σ. σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι) τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Σε αντιδιαστολή, μάλίστα, με την παρουσία του έτερου νέου αποκτήματος, Αλί Σισοκό, ο οποίος διατηρήθηκε στην "αποστολή", ενώ κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο ματς της Τρίπολης παρότι είχε κάνει με την ομάδα μία και μόνο προπόνηση.

Πέρα από τα προφανή ότι ο Ιρανός στράικερ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους φορ του πρωταθλήματος και επένδυση για τον Ολυμπιακό, μιας και διατέθηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την απόκτησή του, αξίζει να αναφέρουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία προκειμένου να φτάσουμε σε κάποια -σοβαρά- συμπεράσματα.

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο Καρίμ παλεύει από την πρώτη μέρα να του δοθεί μια ευκαιρία και η εικόνα του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δεν έχει περάσει απαρατήρητη από πολύ κόσμο. Βλέπουν έναν παίκτη σε πολύ καλή κατάσταση, ο οποίος τα "κολλάει" και προσπαθεί να πείσει τον προπονητή να τον εμπιστευθεί. Άνθρωποι που παρακολουθούν καθημερινά την ομάδα, εδώ και χρόνια, παραδέχονται πως από αυτό το πρώτο διάστημα, η εικόνα του Ανσαριφάρντ είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του Καρντόσο. Χωρίς ίχνος ή διάθεση υπερβολής...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ

Αν θέλουμε, ωστόσο, να δούμε τη μεγάλη "εικόνα" και ο Παραγουανός αποτελεί ένα ακριβό project για τον Ολυμπιακό, αλλά και προσωπική επιλογή του κόουτς. Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για να έρθει από την Τράμπζονσπορ, το συμβόλαιό του αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ετησίως κι όταν ήρθε περίμενε πως θα είναι βασικός. Ήδη, λοιπόν, έχει βρει μπροστά του και δικαίως τον Ιντέγε, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής του να είναι πολύ περιορισμένος. Βέβαια, σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, ίσως πήρε και περισσότερο χρόνο απ' όσο άξιζε.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε να δούμε την υπόθεση και από την οπτική του Μπέντο, αν με το πού ήρθε ο Ανσαριφάρντ άφησε εκτός 18άδας τον Όσκαρ θα ήταν σα να τον "τελείωνε". Αυτό δεν θα ήταν καλό, ιδιαίτερα σε ένα χρονικό διάστημα που είναι ανοικτό το παζάρι των μεταγραφών. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Για να το κάνω πιο λιανά, αν αύριο-μεθαύριο ο Καρντόσο βάλει κανένα γκολάκι πιο εύκολα θα προσελκύσει τον επόμενο εργοδότη του. Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, πάντως, πολλά μπορεί να αλλάξουν στη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών. Και εξηγούμαι:

Ο... ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Ευνόητο είναι να σκεφτεί κανείς ότι αν μέσα σε αυτό το διάστημα έρθει πρόταση για τον Καρντόσο, θα αποχωρήσει, άρα θα μείνει ανοικτό γήπεδο για τον Καρίμ. Από την άλλη πλευρά, αν ο Μπέντο επιμένει να στηρίζει τον Καρντόσο, ο οποίος είχε κάκιστη εικόνα και στον αγώνα της Τρίπολης (σ.σ. το τελείωμα προ της αντίπαλης εστίας στο ματς της Τετάρτης που έστειλε την μπάλα στα πουλιά θύμιζε διώξιμο στόπερ και μάλιστα άτεχνου), δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς μήπως πάει κάπου δανεικός ο Ανσαριφάρντ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ξεκαθαρίζω, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση επί του θέματος, παρά μια εκδοχή, αλλά αν ο Καρίμ είχε παίξει (ή παίξει προσεχώς) έστω ένα λεπτό με την ερυθρόλευκη φανέλα, θα έχανε το δικαίωμα, βάσει του σχετικού κανονισμού της FIFA, να μετακινηθεί σε τρίτη ομάδα μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, έστω με μορφή ενοικίου.

Όσο δεν παίζει, θεωρητικά δεν είναι απίθανη κι αυτή η εξέλιξη, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Από πλευράς διοίκησης, πάντως, ξεκαθαρίστηκε σε σχετική ερώτηση και με κατηγορηματικό ύφος ότι αποκλείεται να παραχωρηθεί ο Καρίμ, ακόμα δεν ήρθε κι αυτό είναι το σωστό σε τελική ανάλυση.

Αν, πάντως, ως το τέλος του μήνα, τα πράγματα μείνουν απαράλλαχτα και η επίθεση δεν υποστεί καμία διαφοροποίηση, με βάση την εικόνα των πρώτων ημερών στου Ρέντη, θα είναι κρίμα κι άδικο να παραμένει εκτός πλάνων ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου. Απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, κυρίως αγωνιστική.

Στο μεταξύ, ο Μπέντο ρωτήθηκε για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και δήλωσε στα κανάλια της NOVA:

«Ο Ανσαριφάρντ είναι ένας παίκτης ο οποίος σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Σίγουρα οι άνθρωποι του συλλόγου μας διέκριναν πως διαθέτει ποιοτικά στοιχεία και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να αποκτηθεί. Όμως, σίγουρα θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό και υπομονή. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής γιατί στην ομάδα που έπαιζε το στιλ παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που παίζουμε εμείς. Έπαιζε με τελείως διαφορετική στρατηγική από αυτή που παίζει ο Ολυμπιακός. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι κάποιοι παίκτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής από ότι κάποια άλλοι. Θα χρειαστεί μία περίοδος προσαρμογής και στη συνέχεια θα δούμε».

Υ.Γ.1: Ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη, η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας θα ήθελε να δει τον Ανσαριφάρντ να ντεμπουτάρει, έστω ως αλλαγή, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Πάουλο Μπέντο, ωστόσο, φαίνεται πως δεν έλαβε στα υπόψη ούτε αυτή την -λεπτή, αλλά σημαντική- παράμετρο. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, αλλά ούτε και η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Υ.Γ.2: Αν διαβάσει κανείς την απάντηση του κόουτς για την απόκτηση του Καρίμ, καταλαβαίνει πως -ξεκάθαρα- αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποτελεί δική του επιλογή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπέντο σε Ανσαριφάρντ: Είσαι ο τρίτος φορ!
Η επιμονή του Μοντέστο για Σισέ και ο Ομάρ που "καιγόταν" να φύγει!

News 24/7

24MEDIA NETWORK