Ο Μπερμπάτοφ δεν μπορεί να περιμένει!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την περίπτωση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις άμεσες αποφάσεις που πρέπει να πάρει η διοίκηση των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Μπερμπάτοφ δεν μπορεί να περιμένει!

Έτσι όπως κυλούν τα πράγματα στον Ολυμπιακό, αν τραβήξει λίγο ακόμη το θέμα του νέου προπονητή, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν πρώτα οι περισσότερες μεταγραφές και μετά ο κόουτς! Συμβαίνουν κι αυτά στον μαγικό "ερυθρόλευκο"κόσμο, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η επιλογή του νέου τεχνικού παραμένει βασική προτεραιότητα και είναι καλύτερο να χαθούν μερικές μέρες ακόμη μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, παρά να… χαθεί όλη η σεζόν.

Αναφερθήκαμε χθες στους κόουτς από Primera Division, Χουάντε Ράμος, Γράθια και Εσκριμπά , που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των πρωταθλητών για να γεμίσουν το κενό στην άκρη του πάγκου. Μπορεί το μέγεθος του Βίτορ Περέιρα να μην είναι δυσαναπλήρωτο, ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία το ποιος θα είναι ο επόμενος, ο οποίος, μάλιστα, θα κληθεί να πέσει απευθείας στα βαθιά.

Άμεσες αποφάσεις

Σε περίπου ένα μήνα ξεκινά η προετοιμασία και ο νέος εκλέκτορας θα κληθεί άμεσα να πάρει μια σειρά από πολύ σημαντικές αποφάσεις. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Παράλληλα, υπάρχουν μια σειρά δανεικών, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν και ποιοι όχι. Για όλα αυτά (θα) πρέπει να αποφασίσει (και) ο νέος προπονητής όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Όσο συγκαταβατικός κι αν είναι, θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των αποφάσεων, έστω κι αν δεν προλάβει να βρεθεί στο επίκεντρό τους.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η διοίκηση δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της απόφαση σημαίνει πως εξετάζονται διάφορες επιλογές και από διάφορες πηγές. Όχι μόνο από την Ιβηρική. Αυτό μόνο ως καλός οιωνός μπορεί να εκληφθεί. Υπάρχουν πολλοί καλοί και… άνεργοι προπονητές εκεί έξω, άρα το ζητούμενο είναι να επιλεγεί κάποιος που να μπορεί να κάνει τη δουλειά και πάνω απ’ όλα να ταιριάξει με το «μαγαζί». Από ‘κει ξεκινούν όλα…

Επιλογές με μέλλον

Είναι σημαντικό, αν μη τι άλλο, ότι ο Ολυμπιακός αξιοποιώντας τη δουλειά που έγινε στο προηγούμενο διάστημα κατάφερε να προσθέσει στη "μηχανή" του ορισμένες ενδιαφέρουσες επιλογές πλήρους μέλλοντος με ελληνική ούγια, όπως είναι οι Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Νίκο Μαρτίνες. Στην εξίσωση θα μπορούσε να μπει και ο Μπεν, ο οποίος, όμως, στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε στο γόνατο και θα διαπιστώσουμε από Γενάρη αν μπορεί να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ή θα του πέσει μεγάλη.

Την ίδια ώρα, ντόπιοι και ξένοι μάνατζερ προτείνουν αφειδώς την πραμάτεια τους. Στην ΠΑΕ έχουν ξεχωρίσει ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Γάλλου εξτρέμ Αντονί Μουνιέ της Μονπελιέ, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν το νέο προπονητή να ανάψει «πράσινο» πριν προχωρήσουν σε συμφωνία. Μέσα σε αυτές τις προτάσεις, πάντως, υπάρχει και μία που μάλλον δεν μπορεί να περιμένει…

Η περίπτωση Μπερμπάτοφ

Στον Βούλγαρο σούπερ σταρ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αναφέρομαι, ο οποίος μπήκε πρόσφατα στην "κόκκινη" λίστα και είναι πολύ πιθανό να μπει από το καλοκαίρι και μετά στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Μπορεί να διανύει το 34 έτος και στις αρχές του 2016 να "πατάει" τα 35, αλλά ανήκει σε εκείνη την κατηγορία που λες ότι η ηλικία δεν σημαίνει και πολλά.

Δεν είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του κόσμου, μάλλον αργός θεωρείται στις ταχύτητες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, δεν είναι ο πιο συνεπής τακτικά, μαρκάρει με τα… μάτια, αλλά η ποιότητα και η εμπειρία του αποτελούν εγγύηση απόδοσης και συνθήκη που κάνει τη διαφορά. Με λίγα λόγια, είναι άλλη κλάση. Έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών σε ομάδες επιπέδου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μονακό, Λεβερκούζεν, αλλά και από τη Φούλαμ όσο ακόμη βρισκόταν με αξιώσεις στην "Πρέμιερ Λιγκ", καταλαβαίνει κανείς πολλά για το επίπεδό του.

Ακόμη περισσότερα καταλαβαίνει κι ας μην τον έχει δει ποτέ με τη μπάλα στα πόδια, αν αθροίσει τις συμμετοχές του (570), τα γκολ του (236), αλλά και τις ασίστ (100), καθώς μπορεί να μην τρέχει γρήγορα, αλλά το μυαλό του "κόβει" ξυράφι και η οξυδέρκειά του σπανίζει στις μέρες μας.

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε τώρα μαζί του για πρώτη φορά. Τον έχει κοιτάξει άλλες δύο φορές τουλάχιστον. Τότε δεν αποκτήθηκε για διάφορους λόγους. Τη μία δεν ήταν ζεστός ο ίδιος, την άλλη ο σύλλογος. Τώρα, όμως, και με τη λειψανδρία που παρατηρείται στη γραμμή κρούσης (σ.σ. ο Περέιρα έκανε πρόταση να πάρει μαζί του και τον αγαπημένο του Φράνκο Χάρα ή όχι ακόμη;), ο Μπερμπάτοφ των 78 αγώνων και των 48 γκολ με την Εθνική Βουλγαρίας, δεν μπορεί να περιμένει.

Ούτε καν το νέο προπονητή, όποιος κι αν είναι… Υπογράφει, έρχεται και περιμένει τον κόουτς απλά για να ενταχθεί στα πλάνα του και να κάνει τη διαφορά, όπως ξέρει να την κάνει όσο λίγοι εδώ και χρόνια. Παλιά μου τέχνη, κόσκινο.

Διαβάστε ακόμη:

O κόουτς από Primera Division και το "δίκοπο" μαχαίρι

Ο νέος τεχνικός είναι το πρώτο απ’ τα ζητούμενα

Τα... λεφτά του Καρίγιο, ο Μιραλάς και ο Περέιρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK