Ο προγραμματισμός ξεκινά από την εγχώρια αγορά

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το ματς της Νέας Σμύρνης που δεν μας έκανε σοφότερους, τον Ντουρμάζ, τον Σαντάνα και όλους όσους ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό.

Ο προγραμματισμός ξεκινά από την εγχώρια αγορά

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Περέιρα με τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μία εβδομάδα μετά την οριστική κατάκτηση του τίτλου, επέλεξε για το αρχικό σχήμα όλες τις διαθέσιμες ρεζέρβες, καθώς και τους Μήτρογλου, Ντουρμάζ, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Ευκαιρίας δοθείσης, δηλαδή, ο κόουτς των πρωταθλητών θέλησε να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητας ορισμένων παικτών που δεν αγωνίζονται συχνά, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη εισήγησή του σχετικά με το ποιούς χρειάζεται και ποιους όχι για την επόμενη σεζόν.

Μάλλον δεν γίναμε σοφότεροι με αυτά που είδαμε, ωστόσο, οι κινήσεις που έχουν προχωρήσει ως τώρα στον μεταγραφικό σχεδιασμό, φανερώνουν περισσότερα για το μέλλον. Ο Ολυμπιακός πέρα από τους Τζανδάρη, Κατσικά που έμειναν ελεύθεροι από τον ΠΑΟΚ, τον Μπεν της Βέροιας και τον Λόρια του ΟΦΗ, βρίσκεται μια ανάσα από τον Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού, ενώ κυνηγά και τον Γιάννη Γιαννιώτα από τον Αστέρα Τρίπολης. Επίσης, παραμένει ανοικτό το θέμα Πουλίδο, ο οποίος αν καταφέρει να δικαιωθεί και να μείνει ελεύθερος, είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ο "κόκκινος" προγραμματισμός για την επόμενη μέρα ξεκινά από την εγχώρια αγορά και αφορά σε πρώτη φάση τον... πάγκο της ομάδας για την επόμενη περίοδο. Όλοι οι προαναφερθέντες, αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πως θα σηκώσουν το βάρος της φανέλας και θα εξελιχθούν σε βασικές μονάδες. Σε αυτή την κατηγορία δικαιούται να συμπεριληφθεί και ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος έφτασε τα 10 γκολ στη "Σούπερ Λίγκα" και -αν μη τι άλλο- αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του η τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων".

Σύμφωνα με όσα έχουν φανεί ως τώρα, ο Ολυμπιακός θα κλείσει σχετικά γρήγορα αρκετές από τις τρύπες που θα προκύψουν στο ρόστερ λόγω των δεδομένων αποχωρήσεων, το ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει και αφορά εκείνους που θα αποκτηθούν για να κάνουν τη διαφορά την επόμενη περίοδο. Οι ενδεκαδάτες επιλογές αναμένεται να έχουν και το... ζουμί, καθώς από την ποιότητά τους θα ξεκαθαρίσει και το πού θα μπορέσει να φτάσει η ομάδα τη νέα χρονιά.

Κάποιους από αυτούς που είδαμε στη Νέα Σμύρνη, δύσκολα θα τους... ξαναδούμε με την ερυθρόλευκη φανέλα κι αυτή είναι μια μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη που προκύπτει από τη συνολική τους παρουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το παιχνίδι χρειάστηκε να έρθει... καυτός από τον πάγκο ο MVP της φετινής σεζόν Τσόρι Ντομίνγκες, για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και να φτάσει ο Ολυμπιακός στην επίτευξη δύο γκολ, τα οποία χρύσωσαν το χάπι, έστω με το βαθμό της ισοπαλίας.

Για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος, δε νομίζω ότι θα στενοχωρηθεί κανείς αν αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Μέγερι, του οποίου το συμβόλαιο φτάνει ούτως ή άλλως, στο τέλος του, ο Γιαννούλης, ο οποίος όσες φορές χρησιμοποιήθηκε δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, ο Σαντάνα, ο οποίος γλίστρησε στη φάση που οι γηπεδούχοι έφυγαν μόνοι τους από τη σέντρα για το 1-0, ή ο Ντουρμάζ που για μία ακόμη φορά ντρίμπλαρε με το ένα πόδι του το... άλλο. Στα ρηχά έμεινε και ο Κασάμι, στον οποίο, μάλιστα, ο Περέιρα έκανε χαρακτηριστική κίνηση να κλείσει το... στόμα του και να συγκεντρωθεί στον αγώνα, ενώ ο Αφελάι για μία ακόμη φορά δεν μπήκε καν στο γήπεδο. Το πιο ακριβό συμβόλαιο της ομάδας δεν βρισκόταν ούτε στη 18άδα, μια μάλλον δικαιολογημένη εξέλιξη, αφού καιρό τώρα το είναι του Ολλανδού έχει πετάξει σε άλλες πολιτείες.

Και μόνο το γεγονός ότι για να έρθει η ισοφάριση, χρειάστηκε να πάρει τη μπάλα κάτω από τη σέντρα ο Τσόρι, να περάσει όποιον βρει μπροστά του και να φτάσει μέχρι τα αντίπαλα δίχτυα, τα πολλά λόγια είναι περιττά... Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Πανιώνιο που σε όλο το παιχνίδι δημιούργησε τρεις τελικές προσπάθειες, ενώ χρειάστηκαν 20 τελικές (οι 15 στο στόχο) για να κατακτηθεί ο ένας βαθμός της ισοπαλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-2 (VIDEOS)

Θεοδωρίδης: "Δεν μου άρεσε η ομάδα"

Επεισόδιο Κασάμι με οπαδό

News 24/7

24MEDIA NETWORK