Ο Ζιοβάνι ανοίγει… δρόμο για Ρομπίνιο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το... ψηστήρι του Ζιοβάνι στον Ρομπίνιο και αποκαλύπτει τα λόγια του πρώην -λατρεμένου από τον κόσμο του Ολυμπιακού- "ερυθρόλευκου".

Ο Ζιοβάνι ανοίγει… δρόμο για Ρομπίνιο

Την ώρα που ο Ολυμπιακός δίνει μάχη προκειμένου να αποκτήσει τον Γκουίντο Καρίγιο, με πολιορκητικό κριό τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ένας άλλος πρώην –λατρεμένος- ερυθρόλευκος άσος κρατάει ζεστό τον Ρομπίνιο. Όπως μπορεί εύκολα να πάει το μυαλό του καθενός, πρόκειται για τον μεγάλο Ζιοβάνι, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του άτυπου διαμεσολαβητή, με σκοπό να πείσει τον «διάδοχό» του, όπως ο ίδιος τον έχρισε στο παρελθόν, να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τον είχε από κοντά

Είναι γνωστό ότι Ζιοβάνι και Ρομπίνιο συνυπήρξαν στην ενδεκάδα της Σάντος, όταν ο πρώτος ήταν κοντά στη δύση της καριέρας του και ο δεύτερος στην… ανατολή. Μαζί πέτυχαν ορισμένα απίθανα γκολ και ο «Ζιο» με τις πάσες και τη γενικότερη παρουσία του δίπλα στον πιτσιρικά τότε συμπατριώτη του, βοήθησε, για να αναδειχθεί το πλούσιο ταλέντο του και να εκτοξευθεί η τιμή του.

Ο Ζιοβάνι ανοίγει… δρόμο για Ρομπίνιο

Ο Ζιοβάνι είχε από κοντά τον Ρομπίνιο όταν φορούσαν τη φανέλα της ομάδας του Πελέ, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τον Καστίγιο, ο οποίος, επίσης, απογείωσε τις μετοχές του κι έφτασε μέχρι τη Σαχτάρ με αντάλλαγμα 16 εκατομμύρια ευρώ, έστω κι αν η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ούτε για τον Νέρι, αλλά ούτε και για τον Ρομπίνιο.

Επαφή πριν λίγες μέρες

Για να φτάσουμε, ωστόσο, και στο «σήμερα» ο Ζιοβάνι μετέφερε σε φίλους του στην Ελλάδα με τους οποίους διατηρεί ακόμη δεσμούς ότι πρόσφατα είχε επικοινωνία με τον Ρομπίνιο και φρόντισε να του λύσει όλες τις απορίες σχετικά με πιθανή μετακίνησή του στον Πειραιά.

Οι δύο τους είχαν μιλήσει και παλιότερα με αφορμή το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, υπήρξε νεότερη επαφή και πριν από μερικές ημέρες, η οποία, μάλιστα, έγινε με πρωτοβουλία του 31χρονου άσου. Ο Ρομπίνιο είχε ενημερωθεί για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο κατόπι του, έστω κι αν δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη πρόταση και θέλησε να μάθει από τον Ζιοβάνι νεότερες πληροφορίες.

"Θα σε λατρέψουν όπως εμένα"

Ο «Ζιο» παρότι είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ουδέτερη στάση, μιας και η αγαπημένη του Σάντος επιθυμεί να διατηρήσει τον Ρομπίνιο στις τάξεις της, εξήγησε στον πρώην συμπαίκτη του πως, σε περίπτωση που έχει ενδοιασμούς, ο Ολυμπιακός αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την καριέρα του από κάθε πλευρά. «Αν σε καλύπτει η πρόταση πήγαινε και θα σε λατρέψουν όπως λάτρεψαν εμένα» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζιοβάνι ανοίγει… δρόμο για Ρομπίνιο

Με άλλα λόγια, ο σπουδαίος Ζιοβάνι θέλησε με τα λόγια του να ανοίξει το δρόμο και προσπάθησε με τα λόγια του να πείσει τον Ρομπίνιο, ώστε να δει με καλό μάτι την προοπτική του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα, είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης. Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταθέσουν μια πρόταση κοντά στα «θέλω» του Ρομπίνιο θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο πως κι εκείνος θα ρίξει νερό στο κρασί του, προκειμένου να γίνει το deal.

Χρονική διάρκεια

Να θυμίσουμε πως η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας είναι διατεθειμένη να καλύψει τις απαιτήσεις του διάσημου Βραζιλιάνου για κάθε χρόνο συνεργασίας (σ.σ. γύρω στα 2 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν), ωστόσο, σκοπεύουν να του προτείνουν διετές συμβόλαιο συνεργασίας με προοπτική ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, ενώ εκείνος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ζητά –μινιμούμ- «κλειστό» τριετές. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε και την έκβαση της υπόθεσης, αλλά και πόσο έπιασαν τόπο τελικά οι συμβουλές του Ζιοβάνι…

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπίνιο για Ολυμπιακό: "Θα εξαρτηθεί από την προσφορά"

Το πόκερ για Καρίγιο-Ρομπίνιο και ο Άλεξ

News 24/7

24MEDIA NETWORK