Οδηγοί μεταγραφών Ρομπέρτο και Τσόρι!

Ενόψει μιας μεταγραφικής περιόδου που η μισή Ευρώπη μένει... ελεύθερη, ο Ολυμπιακός ξέρει τι του λείπει και πως πρέπει να κινηθεί για να το αποκτήσει. Πάνω σε δύο ποδοσφαιριστές πρέπει να στηριχθεί όλος ο σχεδιασμός: Στον Τσόρι και τον Ρομπέρτο. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τις πρόσφατες ανανεώσεις στο Λιμάνι και καταπιάνεται με την μεταγραφική στρατηγική του καλοκαιριού.

Οδηγοί μεταγραφών Ρομπέρτο και Τσόρι!

Στα πρότυπα κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης κινήθηκε ο Ολυμπιακός ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γιάννη Μανιάτη δύο ημέρες μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του στη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Το άξιζε ο αρχηγός, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο πιο προικισμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, αλλά είναι από τους πιο φιλότιμους και το... φιλότιμο έχει λείψει από πολλά φετινά παιχνίδια της ομάδας.

Να θυμίσω σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι ο Μανιάτης είχε βγει δημόσια μετά από το πρώτο παιχνίδι και μέσω δήλωσής του στην ιστοσελίδα του συλλόγου είχε υποσχεθεί πως ο Ολυμπιακός θα προκριθεί! Έτσι έγινε, έστω κι αν εκείνος παρακολούθησε από τον πάγκο λαβωμένος το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Είχε προλάβει να στείλει το μήνυμά του στους υπόλοιπους όσο αγωνιζόταν. Όταν, προσπαθώντας να κλέψεις την μπάλα από αντίπαλο, φτάνεις στο σημείο να διαλύσεις τον χιαστό σου, δε μπορεί, θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως πρέπει να παλέψουν για να έρθει η νίκη-πρόκριση έστω και στο 89’, όπως κι έγινε.

Να θυμίσω, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός έχει ξανακάνει τέτοιες κινήσεις και με τον Σιόβα, ο οποίος το υπενθύμισε στις δηλώσεις του και εξήγησε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει τόσο ψηλά στην εκτίμησή του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με την αποστολή των "ερυθρολεύκων" στο ΟΑΚΑ ήταν την προηγούμενη Τετάρτη και ο Ερίκ Αμπιντάλ, στον οποίο η Μπαρτσελόνα είχε φερθεί ανάλογα επεκτείνοντας πρόωρα τη συνεργασία όταν διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Γάλλος αμυντικός και η είδηση είχε κάνει το γύρο του πλανήτη.

Στέλνει μηνύματα

Όλα τα παραπάνω κάτι δείχνουν. Πρώτα απ’ όλα αποδεικνύουν τα "θέλω" της ομάδας. Όταν ο σύλλογος επιβραβεύει έναν ποδοσφαιριστή που "έπεσε" στη "μάχη", στέλνει και στους υπόλοιπους το μήνυμα πως όποιος σέβεται τη φανέλα και "πολεμάει" γι’ αυτήν θα ανήκει πάντα στη δύναμή της και κανείς δεν θα του συμπεριφερθεί ως "στυμμένη λεμονόκουπα".

Ανάλογα μηνύματα στάλθηκαν νωρίτερα και με την ανοικτή πρόσκληση σε Τσόρι και Φουστέρ να περάσουν να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια. Ο Αργεντινός υπέγραψε ήδη και με τους όρους που ήθελε! Διετές συμβόλαιο ζήτησε για να κρεμάσει τα παπούτσια του στο μεγάλο λιμάνι κι όχι στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλείτ και η επιθυμία του έγινε διαταγή. Κάτι ανάλογο θα συμβεί εντός της εβδομάδας και με τον πιστό "στρατιώτη" Νταβίντ Φουστέρ, παρότι διανύει, όπως και ο Ντομίνγκες, το 33ο έτος της ηλικίας του. Ο πολύτιμος Ισπανός, για να μην ξεχνιόμαστε, μπήκε να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ με σπασμένο χέρι!

Για να πάμε και ακόμη παρακάτω, οι ηλικίες στο ποδόσφαιρο αφορούν κυρίως όσους ασχολούνται με τη στατιστική. Μέσα στο γήπεδο μετράει η ποιότητα και η καρδιά. Κι αν κάτι πρέπει να αναζητήσει από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός ενόψει της επόμενης σεζόν είναι ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία. Την ποιότητα του Τσόρι και την καρδιά του Φουστέρ!

Τι του λείπει και πως να το αποκτήσει

Ενόψει μιας μεταγραφικής περιόδου που η μισή Ευρώπη μένει... ελεύθερη, όπως λένε άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό παζάρι και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω, ο Ολυμπιακός ξέρει τι του λείπει και πως πρέπει να κινηθεί για να το αποκτήσει. Πάνω σε δύο ποδοσφαιριστές πρέπει να στηριχθεί όλος ο σχεδιασμός και η στρατηγική του καλοκαιριού.

Στον Τσόρι και τον Ρομπέρτο. Παίκτες ανάλογης ποιότητας και ακόμη καλύτερους θα πρέπει να αναζητήσει και να αποκτήσει έγκαιρα ο πρωταθλητής Ελλάδας. Όχι χειρότερους, μόνο καλύτερους ή έστω του ίδιου επιπέδου. Δεν αμφιβάλω για το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Αργεντινός μπαλαντέρ. Από την άλλη, όμως, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ήταν βασικός στην ομάδα του Ολυμπιακού που είχε Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζόλε, Γεωργάτο και δεν συμμαζεύεται…

Κι επειδή γνωρίζω πως τα λόγια απέχουν πολύ από τις πράξεις, δεν έχω διάθεση ούτε υποδείξεις να κάνω, ούτε να μπω στην τσέπη του Μαρινάκη και στο λογιστήριο του Ολυμπιακού. Εκείνοι ξέρουν τι έχουν και πως μπορούν να το διαθέσουν. Ξέρω καλά, όμως, πως κυκλοφορούν πολλοί ακόμη… Τσόρι εκεί έξω και πως θα πρέπει να βρεθούν και να έρθουν, όπως ήρθε πριν από μερικά χρόνια –για παράδειγμα- και ο μεγάλος Αριέλ Ιμπαγάσα.

Το "ερυθρόλευκο" ρόστερ θα πρέπει να γεμίσει ξανά με παικταράδες και όχι αποκλειστικά με ταλέντα που θα εξελιχθούν και θα κυνηγήσουν στο μέλλον τη μεταγραφή για κάπου ακόμη πιο ψηλά. Καλές είναι και οι περιπτώσεις Κάμπελ, δεν διαφωνώ, αλλά στην παρούσα φάση, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας στέρεος κορμός για μια τριετία τουλάχιστον, ώστε να προλάβει και ο κόσμος να "δεθεί" με τα ινδάλματά του.

Οι Έλληνες στο επίκεντρο

Για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος πέρα από κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών όπως είναι ο Γούτας, ο Τσανδάρης και ίσως ένας ή δύο ακόμη, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γεμίσει με… Τσόρι το ρόστερ του. Και δεν αναφέρομαι, ασφαλώς, στην ηλικία του Ντομίνγκες, αλλά στην κλάση και τα… καρύδια του. Δεν είναι τυχαίο πως όποιον οπαδό άλλης ελληνικής ομάδας ρωτήσεις ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα ήθελε στα χρώματα της δικής του η συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγε τον Τσόρι. Τυχαίο; Δε νομίζω! Τέτοιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά, γίνονται ένα με τον κόσμο, μπορούν να γεμίσουν το γήπεδο και να προσφέρουν αυτό που όλοι οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν: Ωραία μπάλα! Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επενδύσει ο Ολυμπιακός για να κάνει το επόμενο βήμα. Δεύτερες σκέψεις δεν (πρέπει να) υπάρχουν...

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK