Οι "εσωτερικές υποθέσεις" και οι προσθήκες ηγετών

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Ολυμπιακού και επικρίνει τις ορισμένες συμπεριφορές ποδοσφαιριστών, καταλήγοντας ότι είναι ντροπή να κινδυνεύει να χαθεί ο τίτλος από αυτούς τους αντιπάλους και πως το ρόστερ χρειάζεται ηγέτες και... Σκόκο.

Οι "εσωτερικές υποθέσεις" και οι προσθήκες ηγετών
INTIME SPORTS

"Από αυτούς θα χάσουμε το πρωτάθλημα;" Αυτό το ερώτημα κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού μετά τις χθεσινές ήττες με "κάτω τα χέρια" του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα και του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη.

Οι "ερυθρόλευκοι", εκμεταλλευόμενοι το τρίποντο που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα κόντρα στον Πανιώνιο, ήταν οι κερδισμένοι της αγωνιστικής, καθώς πλησίασαν στον πόντο την ομάδα του Αναστασιάδη και άφησαν 4 βαθμούς πίσω εκείνη του Αναστασίου. Μέχρι εδώ όλα καλά...

Ή μήπως δεν είναι έτσι; Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός με τα προβλήματα και τις αδυναμίες των άλλων διεκδικητών του τίτλου παραμένει ακόμη και τώρα φαβορί για την κατάκτησή του, το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι οι... απέναντι, αλλά ο εαυτός του.

Ουδείς αμφισβητούσε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ο πρωταθλητής παραμένει το "πρώτο όνομα" και για την επόμενη στέψη. Το γεγονός, ωστόσο, ότι άλλες ομάδες μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν σκέψεις για πρωτάθλημα οφείλεται στα δικαιώματα που έδωσε ο Ολυμπιακός και πουθενά αλλού.

Εδώ που φτάσαμε, όλοι περιμένουν άλλη μία νίκη αύριο στη δυνατή έδρα της Καλλονής, με την "φτωχή πλην τίμια" ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη να αποτελεί και φέτος μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περιόδου για να κλείσει καλά το 2014. Η ομάδα της Λέσβου όχι απλά είναι αήττητη από τότε που επέστρεψε στην έδρα της, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ. Και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ασθενική εικόνα των "ερυθρολεύκων" εκτός έδρας, ανεβάζει τον πήχη του βαθμού δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Μήτρογλου που έχασε τα πιστόλια

Το ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με τουλάχιστον τρεις παίκτες πρώτης γραμμής θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Το ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μετά από τον εντός έδρας αγώνα με τα Μάλμε, το επανέλαβε ο στενός συνεργάτης του Γιάννης Βρέντζος στο περιθώριο της κλήρωσης του Europa League, το υπογράμμισε και ο κόουτς Μίτσελ, ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε ο νέος στόπερ να βρίσκεται στη διάθεσή του πριν την αλλαγή του χρόνου.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση το να λυθούν ορισμένες "εσωτερικές υποθέσεις", από τις οποίες προκύπτει πως κάτι δεν πάει καλά και στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα; Ο Μήτρογλου καιρό τώρα δεν πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει. Ο "πιστολέρο" μαζί με τον Μανιάτη και έναν - δύο ακόμη παίκτες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια μετά το 4-2 επί των Σουηδών χωρίς να χαιρετίσουν τον κόσμο όπως έκαναν οι συμπαίκτες τους. Ακόμη και με τους φιλάθλους να έχουν... θέμα οι συγκεκριμένοι αυτό θα πρέπει να λυθεί άμεσα και σε τελική ανάλυση το κριτήριο του κόσμου είναι συνήθως αλάνθαστο. Άρα, όσοι έχουν πρόβλημα ας κοιταχθούν πρώτα στον καθρέφτη!

Ο Αφελάι γίνεται αλλαγή στον αγώνα με τον Πανιώνιο και φεύγει για τα αποδυτήρια χωρίς να πει κουβέντα. Ο Κασάμι βγαίνει από το γήπεδο στην Τρίπολη και ο Μίτσελ δεν γυρίζει να τον κοιτάξει. Ο βασικός πέρυσι Σαλίνο, φέτος δεν υπάρχει... πουθενά. Ο Ντουρμάζ που ήρθε ως μία από τις σημαντικότερες προσθήκες του καλοκαιριού, επίσης. Ο Αμπιντάλ σηκώνεται και φεύγει στα μισά της σεζόν, ενώ φτάσαμε στο σημείο να γίνει θέμα συζήτησης το αν θα δεχθεί να πάει αύριο και να βοηθήσει την ομάδα στη Λέσβο!

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους έγραφα χθες ότι ακόμη κι αν αποκτηθούν τον επόμενο μήνα παίκτες επιπέδου Μπρούνο Άλβες για την άμυνα και Μπεν Αρφά (ή Σκόκο) για την επίθεση, δεν πρόκειται να προσφέρουν τα αναμενόμενα, αν το κλίμα στην ομάδα δεν γίνει τέτοιο που να τους παρέχει τις ανάλογες συνθήκες.

Πλάκα κάνουμε;

Αν το εξετάσουμε κι από την ανάποδη, με τα όποια λάθη και τις όποιες αστοχίες υπήρξαν το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός κατά γενική ομολογία διαθέτει το καλύτερο και το πιο μεγάλο ρόστερ, άρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να "καθαρίσει" τον τίτλο, ακόμη κι αν δεν γινόταν ούτε μία προσθήκη τον χειμώνα, ή έστω μία, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Αμπιντάλ.

Είναι ντροπή –ας μου επιτραπεί η φράση- για τον Ολυμπιακό των τίτλων, της Ευρώπης και των εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και να ανησυχεί ότι μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ ή τον ΠΑΟ! Από τον ΠΑΟΚ που –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- έστειλε μήνυμα στον Ουσέρο "αν θέλεις να έρθεις κοίτα να έρθεις ως... ελεύθερος!" και από τον ΠΑΟ των πιτσιρικάδων και του Μπεργκ που... ενδέχεται τον Γενάρη να κάνει μία μεταγραφή! Πλάκα κάνουμε;

Μεταγραφές ηγετών

Αυτό που οφείλουν να κάνουν στου Ρέντη με συγκεκριμένες και πολύ σαφείς κατευθύνσεις από την Πλατεία Αλεξάνδρας είναι να ξαναγίνουν ομάδα. Να λύσουν τα εσωτερικά ζητήματα, να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους, να καταλήξουν και στο τι ακριβώς ψάχνουν από εδώ και πέρα, προκειμένου να προχωρήσουν και να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Και κάτι ακόμη. Το κοινό γνώρισμα των παικτών που θα έρθουν στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να είναι η προσωπικότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Η ομάδα φέτος δεν έχει –πλην του Τσόρι και του Ρομπέρτο- σημείο αναφοράς! Δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα... προκαλέσει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο για να τον δει, όπως γινόταν παλιότερα με τον Ζιοβάνι, τον Ριβάλντο, τον Τουρέ, τον Καρεμπέ, τον τρελό-Ζάχοβιτς και άλλους.

Όσοι έρθουν, λοιπόν, θα πρέπει όχι απλά να μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, να της προσδώσουν αίγλη, καλύτερο επίπεδο και να σύρουν όποτε χρειαστεί το κάρο από τη λάσπη, αλλά να έχουν και το ειδικό βάρος να ξαναγεμίσουν το γήπεδο! Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ποδοσφαιριστές επιπέδου Μπεν Αρφά και Σκόκο και νομίζω πως το έχουν καταλάβει πολύ καλά και στην ΠΑΕ, άρα θα πράξουν ανάλογα...

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Μίτσελ: πάει αγώνα με τον αγώνα

Ξέμεινε από αμυντικούς ο Ολυμπιακός, ζήτησαν από τον Αμπιντάλ να πάει Μυτιλήνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK