Οι "καπνισμένες κάνες" και η έκπληξη… Σαβιόλα!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής στον Ολυμπιακό, σκιαγραφεί το προφίλ του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και αναφέρεται στο ανοιχτό "παράθυρο" για έκπληξη της τελευταίας στιγμής που εξαρτηθεί από το μέλλον του Σαβιόλα.

2nd October 2013 - UEFA Champions League Football - Anderlecht v Olympiakos - Kostas Mitroglou (Olympiakos) celebrates his goal - Photo: Offside / L'Equipe.
2nd October 2013 - UEFA Champions League Football - Anderlecht v Olympiakos - Kostas Mitroglou (Olympiakos) celebrates his goal - Photo: Offside / L'Equipe. OFFSIDE - L'EQUIPE

Το κομμάτι που του έλειπε πιο πολύ από κάθε άλλο, για να συμπληρώσει το παζλ της επόμενης σεζόν κατάφερε να κάνει δικό του ο Ολυμπιακός. Χρειάστηκε πολύς κόπος, υπομονή, αρκετά χρήματα, λεπτοί και επίμονοι χειρισμοί, αλλά και η παλικαρίσια στάση που κράτησε ο ίδιος ο Μήτρογλου, ο οποίος καιρό τώρα είχε θέσει βέτο προς τη διοίκηση της Φούλαμ ότι «ή γυρίζω στον Ολυμπιακό ή δεν πάω πουθενά».

Ο «πιστολέρο» απέδειξε στην πράξη πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει, καθώς και την πλάτη γύρισε επιδεικτικά στους υπόλοιπους μνηστήρες και «τσόνταρε» κόβοντας από τα δικά του χρήματα, προκειμένου να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη και να τεθεί στην υπηρεσία του Μίτσελ. Του ανθρώπου που έδωσε την ευκαιρία και το ανάλογο σπρώξιμο για να ξεδιπλώσει όλο το ρεπερτόριό του πάνω στο τερέν.

Κινήθηκε με λογική

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν πήγε κόντρα στη λογική. Αντίθετα, κινήθηκε απολύτως λογικά με γνώμονα και τα «θέλω» και τα «πρέπει». Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά αυτό που της λείπει από τον περσινό Γενάρη, δηλαδή το «εύκολο γκολ» που ο διεθνής επιθετικός το έχει στο… αίμα του, ενώ ήθελε έναν στράικερ, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του «εδώ και τώρα», χωρίς το παραμικρό διάστημα προσαρμογής.

Ο… κατά συρροή «δολοφόνος» επέστρεψε με… καπνισμένες κάνες στον τόπο του εγκλήματος και δεν βλέπει την ώρα να πυροβολήσει ξανά στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Από την ανυπομονησία του, μάλιστα, να υπογράψει και να ανακοινωθεί επίσημα, πήγε μέχρι και στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, όπου συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης.

Το «κεφάλαιο» επίθεση, λοιπόν, κλείνει ιδανικά έστω και την ύστατη ώρα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ο Κώστας θα έχει την ευκαιρία να χριστεί πρώτος σκόρερ της σεζόν, επίτευγμα που θα πετύχαινε από πέρυσι αν δεν μετακόμιζε στο Λονδίνο καταμεσής της περιόδου, με το αζημίωτο φυσικά…

Πέρα απ’ όλα τα άλλα, ο Ολυμπιακός έβαλε έναν ακόμη Έλληνα διεθνή στη «μηχανή» του, σε μια χρονική περίοδο που αποχώρησαν ο Σάμαρης, ο Μανωλάς και ο Χολέμπας, ενώ απέκτησε και τον 23χρονο Σέρβο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Η περίπτωση Μιλιβόγεβιτς

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκπομπής «Super Ball» μου ζητήθηκε από τον Παντελή Βλαχόπουλο να σκιαγραφήσω το αγωνιστικό προφίλ του διεθνούς άσου της Άντερλεχτ. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι ο γαλουχημένος στον Ερυθρό Αστέρα χαφ έχει το ίδιο στιλ και τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον προκάτοχό του, Ανδρέα Σάμαρη. Καθόλου τυχαία, δηλαδή, η επιλογή του…

Ψηλός, με μπόι 186, καλή τεχνική κατάρτιση, ικανότητα να «πατάει» και στις δύο περιοχές, αλλά και με δυνατότητα να απειλήσει χάρη στο ισχυρό του σουτ. Γκολ δεν έχει πετύχει πολλά, μόλις 10 στην καριέρα του κι αυτά όταν ακόμη έπαιζε στο Βελιγράδι, ωστόσο, έχει ποιότητα και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αρκεί ο Μίτσελ να τον κατευθύνει ανάλογα και ο ίδιος να αποδειχθεί υπάκουος.

Για να είμαι ειλικρινής προτιμούσα τον Ντιόπ και το ίδιο νομίζω ισχύει και για τον Μίτσελ, αλλά και για τη διοίκηση. Ο Σενεγαλέζος χαφ, μάλιστα, ήταν έτοιμος να ανέβει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα, καθώς τα είχε βρει όλα με τους Πειραιώτες, κάτι που επετεύχθη και για τη Λεβάντε. Χρειάστηκε, βέβαια, να γίνουν τρεις διαδοχικές προτάσεις μέχρι να φτάσουμε στην προφορική συμφωνία (σ.σ. στα 3,5 εκατομμύρια), η οποία, όμως, δεν πρόλαβε να γίνει έγγραφη, καθώς ο ισπανικός σύλλογος αδυνατούσε μέχρι αργά το βράδυ να κλείσει τον αντικαταστάτη του και οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνευαν να μείνουν με… τρύπα στα χαφ.

Ο Ντιόπ είναι λιγότερο ντελικάτος σε σύγκριση με τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη και ο νεαρός Σέρβος όχι απλά δεν είναι «αμελητέα ποσότητα», αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Σάμαρη. Αν δεν ήταν ο Μίτσελ, άλλωστε, μπορεί το νέο απόκτημα της Μπενφίκα, να βολόδερνε ακόμη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης…

Παράθυρο ανοιχτό...

Κι επειδή στον Βαγγέλη Μαρινάκη αρέσουν οι εκπλήξεις, θα πρέπει να κρατήσουμε ένα παράθυρο μέχρι το βράδυ, μήπως προκύψει και κάτι ακόμη. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ενδεχόμενο παραχώρησης του Χαβιέ Σαβιόλα, για τον οποίο οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι μιλά με την Ελλάς Βερόνα. Αν ο Αργεντινός αποχωρήσει και «ξεμπλοκάρει» το ποσό των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που κοστίζει ετησίως στον Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται να έχουμε και μια επιπλέον προσθήκη.

Αυτό το «επιπλέον» μπορεί να είναι από κεντρικός αμυντικός μέχρι 10άρι! Δεν πιστεύω ότι αν φτάσουμε ως εκεί μπορεί το 10άρι να είναι ο Ροναλντίνιο, όπως πολλοί –κι εγώ μαζί- θέλουν να δουν με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς θα πρέπει να έρθει με… διαστημόπλοιο από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να προλάβει τις προθεσμίες.

Ενδέχεται, ωστόσο, έστω κι αν οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες, να υπάρξει μία ακόμη προσθήκη (σ.σ. κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και την πιθανότητα να έρθει ο Ντιόπ την τελευταία στιγμή, αλλά είναι από δύσκολο, έως απίθανο…) πριν αδειάσει η κλεψύδρα. Και τίποτα να μη γίνει, πάντως, ο Ολυμπιακός τα κενά του ρόστερ τα έκλεισε όπως έπρεπε, τηρουμένων των αναλογιών και της χρονικής πίεσης.

Αυτό που απομένει είναι να κάνει πάλι τα… μαγικά του ο Μίτσελ και να «δέσει» τη νέα ομάδα μέχρι τις 16 του Σεπτέμβρη για το παιχνίδι με την Ατλέτικο. Αν τα καταφέρει, θα έχει βγάλει -για μία ακόμη φορά- άσο από το μανίκι… Ο Ισπανός βρίσκεται μπροστά σε μεγάλη πρόκληση, αλλά όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη του αρέσουν τα δύσκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Έφτασε Ελλάδα ο Μιλιβόγεβιτς (PHOTOS)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Επέστρεψε κι επίσημα ο Μήτρογλου (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK