Αλήθειες και ψέματα για Σίλβα και Πόρτο...

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον του Σίλβα στον Ολυμπιακό.

Αλήθειες και ψέματα για Σίλβα και Πόρτο...

Στον αστερισμό και την τροχιά του Μάρκο Σίλβα κινούνται όλοι οι συμπατριώτες του που ασχολούνται με την Πόρτο. Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον προπονητή του Ολυμπιακού να συνεχίζει την καριέρα του στο «Ντραγκάο» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως όλο και περισσότερες… λεπτομέρειες.

Μέχρι ότι ψάχνει σπίτι στο Οπόρτο γράφηκε, ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες έγινε αναφορά στο φλερτ των "δράκων" με τον 38χρονο κόουτς ακόμη και σε κρατικά μέσα της χώρας με την υποσημείωση ότι ο Μάρκο είναι ο "νούμερο ένα" υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος θα επαληθευθεί η γνωστή παροιμία "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά". Πόσο πιθανό, όμως, είναι να συμβεί κάτι τέτοιο; Ποιες είναι οι ρεαλιστικές πιθανότητες; Τι θέλει τελικά ο Μάρκο Σίλβα; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, το Contra.gr θα επιχειρήσει να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.

Όντως τον θέλει

Το πρώτο και σημαντικότερο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Πόρτο όντως θέλει τον Μάρκο Σίλβα. Από το "θέλει" μέχρι να "αποκτήσει", ωστόσο, υπάρχει απόσταση. Αν οι διοικούντες τον πορτογαλικό σύλλογο πείσουν τον προπονητή των "ερυθρολεύκων" να συνεργαστεί μαζί τους, θα πρέπει να καταβάλουν στον Ολυμπιακό και –την πρώην ομάδα του- Σπόρτινγκ Λισσαβόνας τις ανάλογες ρήτρες.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα εισπράξουν σε μια τέτοια περίπτωση 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η Σπόρτινγκ άλλο ένα. Πέρα δηλαδή από τις ετήσιες απολαβές του Σίλβα και των συνεργατών του, θα χρειαστεί να καλυφθεί ένα ακόμη –όχι και τόσο ευκαταφρόνητο- ποσό, άσχετα αν το ταμείο των "δράκων" το "αντέχει" και με το παραπάνω.

Υπό μία έννοια θα ήταν ιδανική η συγκυρία για τον επιτυχημένο τεχνικό να αναλάβει τώρα την Πόρτο. Τρίτη αναδείχθηκε στο πρωτάθλημα πίσω από Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, άρα το σενάριο να πάει χειρότερα, μάλλον αποκλείεται. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως θα του προσφερθεί πολυτελές συμβόλαιο συνεργασίας, άρα μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Σίλβα θέλει;

Θα ήθελε, όμως, ο Μάρκο να φύγει τώρα από τον Ολυμπιακό για να γυρίσει στην πατρίδα του; Αν το κριτήριο ήταν οικογενειακό, η απάντηση είναι "ναι" χωρίς πολύ σκέψη, αφού η σύζυγος και τα παιδιά του μένουν στην Πορτογαλία στο διάστημα που εκείνος εργάζεται στην Ελλάδα. Ο Σίλβα, ωστόσο, είναι επαγγελματίας και αρκετά καλός για να σκεφτεί ότι μετά τον χωρισμό του από τη Σπόρτινγκ πέρυσι τέτοιο καιρό που μόνο "βελούδινος" δεν ήταν, θα αποτελούσε μουτζούρα για την καριέρα του να φύγει κι από την επόμενη ομάδα του ως τυχοδιώκτης 25 μέρες πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, Ολυμπιακός και Σίλβα συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί από τον Απρίλη. Έδωσαν τα χέρια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, συζήτησαν για το "αύριο" και υπέγραψαν το νέο συμβόλαιο με -γενναία όπως λένε κάποιοι που ξέρουν- αύξηση αποδοχών. Λίγο καιρό αργότερα ο κόουτς κατέθεσε και τις εισηγήσεις του για την επόμενη περίοδο, οι οποίες άρχισαν ήδη να υλοποιούνται. Μόλις χθες υπέγραψε ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, 100% δικής του επιλογής, για τον οποίο οι "ερυθρόλευκοι" έσκασαν 1,5 εκατομμύριο στη Σεβίλλη κι άλλα τόσα στον παίκτη για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αν το καλοσκεφτεί κανείς το έντονο ενδιαφέρον της Πόρτο κολακεύει και τον Σίλβα, αλλά και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι άσχημο για το σύλλογο να ακούγεται ότι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία, είναι έτοιμη να προσφέρει "Γη και ύδωρ" προκειμένου να τον κάνει δικό της.

Δεν λείπουν και κάποιοι που απορούν με τη στάση του Σίλβα, ο οποίος δεν έχει μιλήσει καθόλου για το θέμα τις τελευταίες ημέρες. Κι επειδή η σιωπή εκλαμβάνεται με πολλούς τρόπους, ενίοτε ως αδυναμία, επιτρέπει στα σενάρια να φουντώνουν. Ο Μάρκο, βέβαια, εδώ και πολύ καιρό με δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει ότι συνεχίζει στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό φαίνεται για κάποιους είναι "ψηλά γράμματα".

ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ Η ΠΟΡΤΟ

Το ζητούμενο είναι για ποιο λόγο η Πόρτο δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της και αφήνει τις φήμες να σέρνονται. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η διοίκησή της θολώνει επίτηδες να νερά, για να κερδίσει χρόνο, μέχρι να βρει τον επόμενο προπονητή που θα διαδεχθεί τον Ζοσέ Πεσέιρο.

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΙΣΩΣ

Όσο για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, είναι σίγουρο πως κάποια μέρα θα καθίσει στον πάγκο των "δράκων". Δεν τον πήραν τα χρόνια, άρα γιατί να αφήσει στη μέση τη δουλειά του στον Πειραιά; Και οι δύο ομάδες, άλλωστε, προκριματικά θα δώσουν το καλοκαίρι για το Champions League. Που καταλήγουμε; Πουθενά μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

Όλα δείχνουν ότι ο Μάρκο Σίλβα θα συνεχίσει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με την κόκκινη φόρμα, αλλά θα μείνει πραγματικά, όταν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να… φύγει. Καλό θα ήταν, πάντως, επειδή και πέρυσι τέτοιο καιρό έγινε σίριαλ γύρω από το όνομά του, να ξεκαθαρίσει τη θέση του για μία ακόμη φορά, μιας και δεν αποκλείεται όλη αυτή η παραφιλολογία να ενοχλήσει κάποιους που δεν πρέπει στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Λέμε τώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

To ιλιγγιώδες ποσό που θα πάρει ο Ολυμπιακός αν πωληθεί ο Μανωλάς
Φιγκέιρας: "Έτοιμος για μεγάλα πράγματα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK