Ένας Ολυμπιακός που στέρεψε τις δικαιολογίες!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το θρυλικό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και την επόμενη μέρα.

Ένας Ολυμπιακός που στέρεψε τις δικαιολογίες!

Οι στόχοι του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα κάθε σεζόν είναι γνωστοί. Πρωτάθλημα, Κύπελλο κι όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Στο πρώτο σκέλος οι Ερυθρόλευκοι πήραν 10 με τόνο. Σε τριάντα ματς, 28 νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα. Γκολ υπέρ 81, γκολ κατά 16. Αν μιλήσουμε με μέσους όρους η ομάδα που σήκωσε πριν λίγες ώρες την κούπα στον ουρανό του Πειραιά «πυροβολούσε» τρεις φορές ανά αγώνα, ενώ δεχόταν ένα γκολ ανά δύο ματς.

Άγγιξε το απόλυτο

Στις κουβέντες που είχαν γίνει στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης πριν από το ξεκίνημα της σεζόν τέθηκε ένας ακόμη στόχος ακόμη πιο δύσκολος. Η φετινή κούπα να στερέψει και τις συνήθεις δικαιολογίες των υπολοίπων. Αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στη βαθμολογία θα διαπιστώσει πως κι αυτός ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 28 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ, με 30 από τον Παναθηναϊκό και με 40 από τον ΠΑΟΚ!

Με τέτοιες χαώδεις διαφορές ότι δικαιολογία κι αν επικαλεστεί κανείς είναι μάλλον μάταιος κόπος. Δεν συμφωνείτε; Ο φετινός Ολυμπιακός άγγιξε το απόλυτο στην κούρσα του πρωταθλήματος κατακτώντας 85 από τους 90 βαθμούς που κυνήγησε.

Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι οι αρμόδιοι φρόντισαν να θέσουν από τώρα τις βάσεις για μία ακόμη καλύτερη σεζόν. Συμφώνησαν στο άψε σβήσε με τον πρωτομάστορα αυτής της επιτυχίας, τον Μάρκο Σίλβα, για να συνεχίσει και την επόμενη, παρά τις σειρήνες από την πατρίδα που ηχούν ακόμη στ’ αυτιά του.

O Πορτογάλος τεχνικός έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, αλλά και πλήρη στήριξη στις μεταγραφικές του επιλογές, κάτι που έγινε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, άλλωστε, ο βασικός κορμός της ομάδας να μην υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί ο τρίτος προκριματικός γύρος του Champions League που οδηγεί στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν μίνιμουμ τέσσερις προσθήκες ενδεκάδας με ποδοσφαιριστές που θα εισηγηθεί ο προπονητής, ενώ θα καλυφθεί κάθε κενό που μπορεί να προκύψει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν συμφωνήσει ήδη στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός κεντρικού χαφ με δημιουργικές αρετές, ενός πρωτοκλασάτου εξτρέμ κι ενός κυνηγού για να πλαισιώσει τους Ιντέγε και Πουλίδο.

Από κει και πέρα, υπάρχει ερωτηματικό δίπλα στα ονόματα των Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Κασάμι, Καμπιάσο, Σαλίνο, Φουστέρ και Τσόρι ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο Ισπανός κίπερ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης σε περίπτωση που του προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από το εξωτερικό. Από την πατρίδα του ή κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα. Αν τη βρει η διοίκηση δεν θα του πει «όχι», σεβόμενη την επιθυμία του.

Ομάρ και Μαζουακού έχουν βρεθεί στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού και όλα είναι πιθανά, ακόμη και το να αποχωρήσουν και οι δύο φέρνοντας τις ανάλογες προσφορές. Κι εδώ έχει γίνει η σχετική προεργασία για τους αντικαταστάτες. Για τον Κασάμι που έχει εκφράσει ήδη επιθυμία παραμονής, όλα θα εξαρτηθούν από τις επαφές του εκπροσώπου του Μίνο Ραϊόλα.

Καμπιάσο, Σαλίνο και Φουστέρ μένουν ελεύθεροι. Ο πρώτος βαδίζοντας προς τα 36 του χρόνια θα χρειαστεί να μειώσει σημαντικά τις ετήσιες απολαβές του, αν θέλει να συνεχίσει. Φέτος η αποζημίωση του έφτασε το 1,5 εκατομμύριο. Για τον Σαλίνο υπάρχει το «αγκάθι» της θέσης ξένου που καταλαμβάνει στο ρόστερ και όλα είναι πιθανά. Για τον Φουστέρ όλα δείχνουν ότι θα ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο από τη στιγμή που υπάρχει καλή πρόθεση εκατέρωθεν, ενώ και ο κόσμος απαίτησε την παραμονή του. Κάτι ανάλογο έγινε και για τον Ρομπέρτο με το σύνθημα «αλάνι για πάντα στο λιμάνι».

Σε ό,τι αφορά τον Τσόρι δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, ωστόσο, η παρουσία του Φορτούνη και ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής μπορεί να τον κάνουν να εξετάσει σοβαρά το ενδιαφέρον της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ. Άρα κι εδώ μπορεί να προκύψει θέμα, μπορεί και όχι…

Μέχρι τότε ας κρατήσουν οι χοροί. Όχι για πολύ. Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη που έρχεται η τυπική ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ και δέκα ημέρες αργότερα ο τελικός. Εκεί, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος ο αδιαμφισβήτητος νικητής του φετινού πρωταθλήματος οφείλει να σταθεί στο ύψος του. Για να κάνει την εικόνα του ακόμη πιο λαμπερή και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-Καλλονή 5-0
Μαρινάκης: "Φερεντίνο, αντέχεις άλλα 15;"
Μαρινάκης: "Γιορτάζουμε όλοι μαζί"
Η φιέστα για το 43ο

News 24/7

24MEDIA NETWORK