Για κάτι τέτοια ήρθε ο Μάριν!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Γερμανό παικταρά που εκμεταλλεύθηκε τα 15 λεπτά της συμμετοχής του από τον Πάουλο Μπέντο, αλλά και τις παρεμβάσεις του Πορτογάλου κόουτς για να έρθει -μία ακόμα- ανατροπή τίτλου, κόντρα σε όλους και σε όλα.

Για κάτι τέτοια ήρθε ο Μάριν!

Εξελίσσεται σε λατρεία η συνήθεια που έχει αποκτήσει ο φετινός Ολυμπιακός να διορθώνει στο δεύτερο ημίχρονο τα σφάλματα του πρώτου. Οι επιλογές του Πάουλο Μπέντο για την αρχική ενδεκάδα γίνονται συνήθως αντικείμενο συζήτησης και έντονης αντιπαράθεσης, ωστόσο, ο Πορτογάλος κόουτς φροντίζει στη διάρκεια των αγώνων με τις καταλυτικές του παρεμβάσεις από τον πάγκο, να ανατρέπει την κατάσταση και να φέρνει τα πάνω-κάτω.

Είχε πολλά, πάρα πολλά προβλήματα να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο πολύτιμο τρίποντο και να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα. Έπαιξε χωρίς τον αρχηγό και κορυφαίο ξένο του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Έλειψε και ο πάντα χρήσιμος Ταρίκ Ελιουνούσι. Χρησιμοποιήθηκαν ποδοσφαιριστές όπως ο Μποτία, ο Φορτούνης, ο Ιντέγε που αντιμετώπισαν προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να "σφίξουν τα δόντια".

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα, στημένη με έξυπνη τακτική που πίεσε ψηλά και δεν κλείστηκε στην περιοχή της, όπως συμβαίνει συνήθως στα ματς του "Καραϊσκάκη". Για μία ακόμη φορά εμφανίστηκαν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα προβλήματα των γηπεδούχων στο ανασταλτικό σκέλος. Μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκε κι ένας διαιτητής, ο οποίος άφησε με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα τους πρωταθλητές.

Το πέναλτι που υπέδειξε στα μισά του πρώτου μέρους, ήταν από τραβηγμένο έως ανύπαρκτο, καθώς ο Μάσα αφού πλασάρει προς την εστία του Λεάλι στη συνέχεια συγκρούεται με τον Ιταλό πορτιέρε, ο οποίος έχει μείνει ακίνητος. Ο διαιτητής Βάτσιος δείχνει την άσπρη βούλα. Αν η ίδια φάση είχε γίνει ανάποδα και είχε δοθεί τέτοιο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού θα το συζητούσαμε μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά και βάλε.

Δεν έχουν δίκιο οι "ερυθρόλευκοι" να διαμαρτύρονται για ανατροπή του Καρντόσο στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Παραγουανός το εκβίασε, ωστόσο, χωράει συζήτηση το χέρι του Τσουκαλά στο δεύτερο ημίχρονο. Παράβαση έγινε και ήταν στο χέρι του διαιτητή να επιλέξει αν είναι ακούσιο ή όχι. Και σε αυτή τη φάση, όμως, σφύριξε "κόντρα" στον Ολυμπιακό. Δύο στα δύο…

Το 0-1 είναι γεγονός ότι μεγιστοποίησε τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα των πρωταθλητών, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφύγουν και τη φάση του πέναλτι, αν οι Φιγκέιρας, Μποτία είχαν συνεργαστεί καλύτερα, ώστε να μην περάσει η βαθιά μπαλιά την πλάτη τους με τα γνωστά επακόλουθα. Γενικά, η άμυνα όχι μόνο δεν ενέπνευσε σιγουριά, αλλά έγιναν ορισμένα λάθη παιδικής… χαράς. Από όλους. Όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές της φάσης του πέναλτι, αλλά και από τον Βιάνα, ο οποίος ανέκοψε δέκα επιθετικές προσπάθειες του Αστέρα και στη συνέχεια έκανε πάσα στους αντιπάλους!

ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΜΙΛΙ"

Η απουσία του Μιλιβόγεβιτς ήταν σίγουρο πως θα επηρεάσει τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Καμπιάσο όσο ποιοτικός κι έμπειρος είναι, δεν έχει ούτε τις ανάσες ούτε την ταχύτητα να βρίσκεται παντού, από τη στιγμή που Μάρτινς και Φορτούνης δεν φημίζονται για τη συμβολή του στο μαρκάρισμα. Ο "Φορτού", άλλωστε, ήταν εκτός αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε και έθεσε σε αμφισβήτηση έως την τελευταία στιγμή, το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, ο Κώστας το πήρε πατριωτικά, ανέβασε στροφές και τελικά έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι με ένα γκολ-όνειρο, απόρροια προσωπικής ενέργειας. Κόντρα σε έναν Ντοναρούμα που κατέβασε ρολά, ο Φορτούνης βρήκε τρόπο να σκοράρει από το παράθυρο!

Μετά από ένα ημίχρονο στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν από τρεις τελικές (τις δύο στην εστία), οι "ερυθρόλευκοι" αφυπνίστηκαν, ο απίθανος Μανθάτης που "τρέλανε" τον Γιαννούλη, βρήκε άξιους συμπαραστάτες και τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις η μεγάλη ανατροπή δια χειρός Μάρκο Μάριν.

Ο παροπλισμένος και για πολλούς αδικημένος Γερμανός άσος, πήρε την ευκαιρία του από τον Πάουλο Μπέντο, ως τρίτη αλλαγή και με το πρώτο του γκολ έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Τέτοια ματς, ο 27χρονος άσος με την ποιότητα και την κλάση του μπορεί να τα καθαρίσει μόνος του! Όπως ακριβώς το έκανε, όχι μόνο τελειώνοντας τη φάση του 93’, αλλά δημιουργώντας την με την υπέροχη πάσα στον Ντε λα Μπέγια που βγήκε μάτι με τον αντίπαλο πορτιέρε.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝ

Ο Μάριν δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι άλλο από αυτό που ξέρουμε. Θα παίζει με τη μπάλα στα πόδια, δεν θα παίζει χωρίς αυτήν. Δεν θα γίνει ποτέ ο πρώτος που θα μαρκάρει, δεν θα σκοτωθεί για να αναχαιτίσει τον αντίπαλο. Όσο, όμως, την έχει στα πόδια θα… ζωγραφίσει. Με τις εμπνεύσεις, την τεχνική, την ταχύτητα και το κρύο αίμα του, θα κάνει τη διαφορά. Αυτό το είχαμε καταλάβει όλοι πλην του Μπέντο, ο οποίος, ωστόσο, πιστώνεται και την αλλαγή Μάρκο, αλλά και τις άλλες δύο που προηγήθηκαν με Ανδρούτσο και Ιντέγε.

Δεν δίστασε να παίξει χωρίς "κόφτη" μετά την αλλαγή του Καμπιάσο ο Πορτογάλος. Με κεντρικά χαφ τους Ανδρούτσο, Μάρτινς και μπροστά τους τον Φορτούνη. Ρίσκαρε στο… τέρμα και δικαιώθηκε πανηγυρικά λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης. Όσα εμπόδια κι αν ορθώθηκαν, ο Μπέντο είχε πίστη, σωστές επιλογές και τα ψυχικά αποθέματα για να παίξει σωστά στην σκακιέρα και να κάνει το ματ στην τελευταία κίνηση. Απέναντι, μάλιστα, σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, καθώς ο "Ελέ" επίσης πήρε ό,τι καλύτερο από την ομάδα του με έξυπνη τακτική και ψύχραιμες επιλογές.

Ό,τι πήγε στραβά στο πρώτο ημίχρονο, διορθώθηκε στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι πολύ σκληρός για να χάσει και τον φετινό τίτλο. Παρά τα λάθη, τις αδυναμίες, τα προβλήματα και τον Βάτσιο που σφύριζε… αδιάφορα, οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλήτριας ομάδας, νίκησαν –πρώτα απ’ όλα- τον δικό τους κακό εαυτό κι έφτασαν (με 14 τελικές συνολικά) στην 4η ανατροπή από το ξεκίνημα της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός των ανατροπών
Καρέ-καρέ η φάση του πέναλτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK