Γιατί ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Σίλβα

O Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Μάρκο Σίλβα θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και αποκαλύπτει το μυστικό ταξίδι που έκανε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γιατί ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Σίλβα
Μάρκο Σίλβα Ολυμπιακός

Νωρίς το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκα με σχετικό κείμενο στην υποψηφιότητα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος κατά 99% θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και εξέφρασα τις όποιες ενστάσεις μου για την επιλογή του. Εν ολίγοις εξέφρασα την απορία μου για ποιο λόγο οι "ερυθρόλευκοι" μεταξύ των δεκάδων τεχνικών που τους προτάθηκαν και εξέτασαν από το εξωτερικό, επέλεξαν έναν νεαρό κόουτς από την αγορά της Πορτογαλίας, που είναι στοίχημα, μετά τις αποτυχημένες (όπως αποδείχθηκαν στην πράξη) απόπειρες με τον Ζαρντίμ και τον Περέιρα, οι οποίοι μαζί δεν συμπλήρωσαν χρόνο στον Πειραιά.

Κι επειδή προσπαθώ τα όποια συμπεράσματά μου να αποτελούν απόρροια σχετικού ρεπορτάζ, τις ώρες που ακολούθησαν μιλώντας με ανθρώπους της ομάδας θέλησα να μάθω περισσότερα και να κατανοήσω το σκεπτικό της συγκεκριμένης επιλογής. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το θέμα κλείνει θετικά, δεν υπάρχει πλέον λόγος για να μη γίνουν γνωστές οι πτυχές της ιστορίας, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Είχε ξεχωρίσει από νωρίς

Σύμφωνα με όσα μου μεταφέρθηκαν, λοιπόν, από πρώτο χέρι, η διοίκηση του Ολυμπιακού μόνο βιαστικά δεν κινήθηκε στην επιλογή του πρώην προπονητή της Σπόρτινγκ. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, σύμφωνα πάντα με τη σχετική πληροφόρηση, είχαν ξεχωρίσει τον 37χρονο τεχνικό αρκετό καιρό πριν λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Λισαβόνας, από τότε δηλαδή που αποφασίστηκε στα υψηλά κλιμάκια ότι δεν… πάει άλλο με τον Περέιρα!

Τότε βέβαια δεν υπήρχε η δυνατότητα απευθείας προσέγγισης με το νέο κόουτς. Ωστόσο η ενημέρωση που είχαν στον Πειραιά αποδείχθηκε σωστή και λίγο καιρό αργότερα ανακοινώθηκε το διαζύγιό του με τη Σπόρτινγκ, συγκυρία που οι αρμόδιοι του συλλόγου φρόντισαν να την εκμεταλλευθούν με άκρα μυστικότητα.

Η άρνηση στην Πόρτο και το ταξίδι

Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως αν δεν είχαν κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά στην περίπτωση του Σίλβα, τον οποίο σύμφωνα με το scouting report θεωρούν εξαιρετική επιλογή, θα είχε καταλήξει στην Πόρτο! Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι οι "δράκοι" έκαναν κίνηση για να τον τοποθετήσουν στον πάγκο τους με το πού έγινε γνωστό το διαζύγιο με τη Σπόρτινγκ, αλλά ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπό του πως έχει ήδη μιλήσει και συμφωνήσει με άλλη ομάδα, δηλαδή με τον Ολυμπιακό.

Το ρεπορτάζ, ωστόσο, έχει και συνέχεια. Για την υπόθεση Σίλβα ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άναψε -όπως είθισται- σε αυτές τις περιπτώσεις το "πράσινο φως". Λέγεται, επίσης, ότι ο Σίλβα κέρδισε τις εντυπώσεις και ενίσχυσε την άποψη που προϋπήρχε στο τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, πριν από μερικές ημέρες, όταν και ταξίδεψε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα γι' αυτό το σκοπό. Τότε ήταν που έκλεισε και το deal, τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο και απομένει να πέσουν οι υπογραφές.

Στοχευμένη επιλογή, έρχονται μεταγραφές

Αν όλα τα παραπάνω ισχύσουν στην πράξη (σ.σ. δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω), ο Ολυμπιακός κινήθηκε στοχευμένα στο θέμα του νέου κόουτς και τελικά έκανε δικό του εκείνον που επέλεξε κι όχι κάποιον από εκείνους που οι μάνατζερ προσπάθησαν να… φορτώσουν.

Από 'κει και πέρα, ο Σίλβα επιστρέφοντας στην πατρίδα του και μέχρι να γυρίσει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, δεν έφυγε με άδεια χέρια. Πέρα απ' όσα συζήτησε από κοντά, πήρε μαζί του όλα τα… απαραίτητα σχετικά με το ρόστερ, αλλά και τις μεταγραφές που έχουν τεθεί επί τάπητος προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Άρα, μόλις ξεμπερδέψει με τη Σπόρτινγκ, ανακοινωθεί επίσημα η λύση της συνεργασίας του με τους Πορτογάλους και τον παρουσιάσει ο Ολυμπιακός, θα "σκάσουν" μαζί του και οι πρώτες μεταγραφές. Ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία και 2-3 περιπτώσεις θα ανακοινωθούν μαζεμένες ώστε να ξεκινήσουν προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, περιμένοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους που θα συμπληρώσουν το παζλ της επόμενης σεζόν.

Διαβάστε ακόμη:

Το στοίχημα με Σίλβα και ο φευγάτος Ισά

Μάρκο Σίλβα: Ο 37χρονος που κέρδισε το σεβασμό του Μουρίνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK