Γιατί ο Σίλβα προτιμά Ολυμπιακό από Πόρτο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα δεδομένα που κρατούν τον Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό.

Γιατί ο Σίλβα προτιμά Ολυμπιακό από Πόρτο

Κάθε Πορτογάλος προπονητής που σέβεται τον εαυτό και την καταγωγή του ονειρεύεται μια μέρα να καθίσει στον πάγκο των "δράκων", ακόμη κι αν είναι γεννημένος στη Λισσαβόνα, όπως συμβαίνει με τον Μάρκο Σίλβα. Η Πόρτο μαζί με τη Μπενφίκα αποτελούν τις δύο πιο μεγάλες και ιστορικές ομάδες της χώρας κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Θέλει Πόρτο, όχι όμως από τώρα

Δεν έχει κρύψει, μάλιστα, την επιθυμία να εργαστεί σε μία από τις δύο ομάδες, έστω κι αν πέρασε ήδη από την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ, με την οποία πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο 38χρονος κόουτς θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό το ενδιαφέρον του συλλόγου που εδρεύει στο "Ντραγκάο", αλλά κόντρα στα σενάρια των συμπατριωτών του δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Ολυμπιακό στην παρούσα φάση.

Τα ΜΜΕ της πατρίδας του θεωρούν περίπου δεδομένο ότι ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" θα πάει… τρέχοντας στην Πόρτο, αν ο πρόεδρός της Πίντο Ντα Κόστα αποφασίσει να πληρώσει τις αντίστοιχες ρήτρες στον Ολυμπιακό και τη Σπόρτινγκ, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Υπάρχουν λόγοι που καθυστερούν αυτό το deal, το οποίο λογικά θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε "βελούδινο διαζύγιο" με τη Σπόρτινγκ, λόγω των κακών του σχέσεων με τη διοίκηση της ομάδας. Δεν θα ήθελε, λοιπόν, να αφήσει για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια, μια δουλειά στη μέση. Θέλει, υπό μία έννοια, να περάσει κι ένα μήνυμα ότι και από την προηγούμενη ομάδα του δεν έφυγε με τη θέλησή του, αλλά συμπεριφορές άλλων ήταν που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου και τον έφεραν τελικά στον Πειραιά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετράει, ασφαλώς, και το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το γεγονός ότι στην πρώτη χρονιά της παρουσίας του στη χώρα μας συνδυάστηκε με τόσο καλή πορεία στο δρόμο για τον 43ο τίτλο και τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και με αξιοπρεπή πορεία στο Champions League του άνοιξε την όρεξη για κάτι ακόμη καλύτερο.

Δεν βιάζεται

Θεωρεί ότι, όπως οι προκάτοχοί του στον "κόκκινο" πάγκο, τα πήγαν ακόμη καλύτερα στη διάρκεια της δεύτερης χρονιάς τους, πως μπορεί να πετύχει και ο ίδιος κάτι ανάλογο. Υπάρχουν, άλλωστε, και οι κατάλληλες προϋποθέσεις που αυξάνουν, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, τις πιθανότητες. Έχει άριστη συνεργασία με τη διοίκηση, απέκτησε το προνόμιο να του ανήκει η πρώτη και η τελευταία λέξη στις μεταγραφές, βλέπει –με μια λέξη- προοπτική.

Δεν είναι από τους ανθρώπους που βιάζονται ο Μάρκο Σίλβα. Θέλει τα βήματά του να είναι στέρεα και προς μία κατεύθυνση. Αυτή της επιτυχίας. Να μην έχει, δηλαδή, πισωγυρίσματα. Κι αυτό μέχρι τώρα το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να μην έχει μαζί του στην Ελλάδα την οικογένειά του, αλλά έχει τεράστιο κίνητρο και δουλεύει σε ιδανικές συνθήκες, άρα υπάρχει το ανάλογο αντίβαρο.

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΗΔΗ ΟΜΑΔΑ

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" ασχολείται καιρό τώρα με την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ουσιαστικά έχει καταστρώσει τα πλάνα του, ξέρει τι θέλει και τι δεν θέλει, απλά περιμένει την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του δημόσια. Στου Ρέντη οι περισσότεροι ξέρουν ήδη αν θα ανήκουν στα πλάνα της επόμενης σεζόν, κάτι που ο προπονητής φρόντισε να ξεκαθαρίσει μέσα από τετ α τετ διαδικασίες.

Σε γενικές γραμμές, θέλει να δημιουργήσει μια ακόμη πιο νέα ομάδα, ακόμη πιο ποιοτική και ακόμη πιο γρήγορη. Θεωρεί ότι έχει βάλει γερά θεμέλια, ότι οι παίκτες του έχουν αφομοιώσει τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του, άρα την επόμενη περίοδο καλείται να πετύχει δύο πράγματα: Να εντάξει τους νέους στην ίδια διαδικασία και να δουλέψει καλύτερα στις λεπτομέρειες που κάνουν και τη διαφορά. Όσο για τις μεταγραφές; Ο Μάρκο Σίλβα είναι της ποιότητας κι όχι της ποσότητας. Θέλει δηλαδή λίγα "εργαλεία" και καλά, άσχετα αν με τη ζήτηση που υπάρχει θα κληθεί να καλύψει και κάποιες τρύπες στο ρόστερ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η αλήθεια για Σίλβα-Πόρτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK