Η χρονιά των Ελλήνων θα είναι η πιο δύσκολη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί οι Έλληνες θα αναλάβουν πιο ισχυρό ρόλο στον επόμενο Ολυμπιακό.

Η χρονιά των Ελλήνων θα είναι η πιο δύσκολη

Πιο νέος και πιο Έλληνας μπαίνει ο Ολυμπιακός σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν. Την ώρα που οι μεταγραφικές κινήσεις βρίσκονται στην αναμονή λόγω Euro, όπως δήλωσαν με διαφορά μερικών ημερών ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, οι Ερυθρόλευκοι πιάνουν δουλειά με διαφορετικές "σταθερές" σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Για όσους δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν μια πρώτη σούμα, από το περσινό ρόστερ έχουν χαιρετήσει οι Φουστέρ, Σαλίνο, Καμπιάσο, ο δανεικός Ερνάνι και ο Ρομπέρτο, ο οποίος επέστρεψε από χθες βράδυ, αλλά για να γράψει τον επίλογο της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές, μετά από τρία χρόνια επιτυχιών.

Με μοναδική προσθήκη ως τώρα τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος, μάλιστα, θα κληθεί να πέσει στα βαθιά από τα προκριματικά του Champions League, λόγω του χρόνου που θα χρειαστεί (ακόμα) ο Ομάρ για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ο Μάρκο Σίλβα θα έχει πολλή δουλειά.

ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Από τη μία, θα κληθεί να χτίσει μια πιο νεανική ομάδα, με μοναδικό "παλιό" από τους ξένους τον Τσόρι Ντομίνγκες και από τους Έλληνες τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επιστρέφει μετά από 6μηνο δανεισμό και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα στις 27 του μήνα, λόγω επιπλέον άδειας από το ταξίδι με την Εθνική στην Αυστραλία.

Δεν είναι κι εύκολο αυτό που προγραμματίζει ο Ολυμπιακός. Ναι μεν ο Πορτογάλος κόουτς θέλει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους αναδεικνύει, ωστόσο, μπροστά του ορθώνονται ψηλά εμπόδια, καθώς όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι στο δρόμο για το Champions League, θα "ματώσουν" για την παρουσία στους "χρυσοφόρους" ομίλους.

Με απλά λόγια, κάποια από τα νέα και γεμάτα ταλέντα παιδιά της ομάδας θα κληθούν φέτος να γίνουν άντρες και πολύ σύντομα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν ασφαλώς ο πολυτάλαντος και προικισμένος Κώστας Φορτούνης, ο οποίος μετά από μία εκπληκτική σεζόν, θα κληθεί να κάνει το επόμενο βήμα και να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Να γίνει ο νέος ηγέτης της, έστω κι αν πίσω του παραμένει ο Τσόρι, για να βοηθά στις... δύσκολες φάσεις.

Ο Στέφανος Καπίνο θα κληθεί να αποδείξει ότι θα αντέξει τα γάντια του Ρομπέρτο και δεν θα του πέσουν μεγάλα ή βαριά. Θα πάρει την ευκαιρία να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε ματς που κόβουν την ανάσα.

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με κάποια άλλα ελληνόπουλα. Όπως με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον οποίο ο κόουτς θεωρεί πολύ μοντέρνο χαφ και τον έχει στο μυαλό του ως βασική επιλογή για τον άξονα, απόντος πλέον του σπουδαίου Καμπιάσο. Ένα άλλα στοίχημα είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο κόουτς δεν πείστηκε πέρυσι από την παρουσία και τα προσόντα του. Φέτος επιστρέφει ως... διπλός πρωταθλητής, καθώς τον τίτλο πέρα από τους Ερυθρόλευκους που άνηκε στον πρώτο γύρο, πήρε και ο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό.

Πέρα από τους Έλληνες, ωστόσο, υπάρχουν και ξένοι όπως ο Πάρντο, ο Πουλίδο, ο Ντα Κόστα, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν ακόμη περισσότερα σε σύγκριση με την περσινή –πρώτη τους χρονιά- στου Ρέντη.

Όσο οι μεταγραφές περνούν από μικροσκόπιο και βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, αυτοί που ανήκουν σήμερα στην ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Και μέσα σε αυτούς, ορισμένοι που δεν είναι σίγουροι ότι το φθινόπωρο θα τους βρει στον Πειραιά. Όπως ο Αρτούρ Μασουακού, ο οποίος εξακολουθεί να κυνηγά τη μεταγραφή στο εξωτερικό, ενώ ήδη έχει απορριφθεί από την ΠΑΕ προσφορά ύψους 7 εκατομμυρίων προερχόμενη από τη Ρόμα.

Με άλλα λόγια, στο ξεκίνημα μιας πολύ απαιτητικής χρονιάς, γεμάτης δυσκολίες και... εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα, ο Ολυμπιακός χωρίς να υπολογίζει σε πρώτη φάση στους ξένους που θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά, καλείται να σταθεί στο ύψος του για πρώτη φορά τόσο νωρίς και σε τόσο υψηλό επίπεδο μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι μια χρονιά που πολλά και πολλοί θα κριθούν ακόμη και πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιμπάρμπο και οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό το 2010
"Έχει υπογράψει ήδη ο Ρομπέρτο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK