Η ζωή χωρίς τον Τσόρι

Ο Τσόρι, η καταλυτική του παρουσία στον εφετινό Ολυμπιακό, η τρέλα του για το ποδόσφαιρο και τα πλάνα του Βίτορ Περέιρα για να καλύψει το κενό στο αποψινό ματς με τον Παναιτωλικό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σχολιάζει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η ζωή χωρίς τον Τσόρι

Πριν από κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού η παρουσία του προκαλεί πονοκέφαλο και ανησυχία στις τάξεις των άλλων ομάδων. Οι προπονητές των αντιπάλων στήνουν τα πλάνα και τα σχέδιά τους στοχεύοντας στην εξουδετέρωσή του. Παρακαλούν να βρεθεί ένας τρόπος να μείνει στα… αποδυτήρια για να τους λύσει τα χέρια. Αυτή τη φορά, ο Μάκης Χάβος, ανασαίνει ανακουφισμένος εδώ και μερικές ώρες. Ο αρτίστας των «ερυθρολεύκων», Τσόρι Ντομίνγκες, το μυαλό και η ψυχή των πρωταθλητών δεν θα πατήσει το χορτάρι του «Καραϊσκάκη» για να ηγηθεί της προσπάθειας κόντρα στον φιλόδοξο και μαχητικό Παναιτωλικό…

Στα 33χρονια του ο Αργεντινός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν παίζει ποδόσφαιρο για να ζει, αλλά ζει για να παίζει ποδόσφαιρο. Έχει την ίδια τρέλα με τον προκάτοχό του, Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος ακόμη και τώρα, στα 38 του παρακαλώ, ζωγραφίζει στο χορτάρι και παλεύει μόνος του για να κρατήσει ζωντανό τον Πανιώνιο στην κατηγορία.

Ο Τσόρι δεν τα βρήκε όλα στρωμένα και ρόδινα στον Πειραιά. Χρειάστηκε να παλέψει για να πείσει πρώτα τον Μίτσελ και μετά όλους τους υπόλοιπους ότι δεν έπαψε, όσο κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, να μιλάει της μπάλας, να έχουν σχέση ερωτική και να κάνει μαζί της όσα ελάχιστοι μπορούν στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Πέρυσι έφτασε τις 38 συμμετοχές συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με 11 γκολ κι άλλες τόσες ασίστ. Φέτος η φιγούρα του είναι ακόμη πιο επιβλητική, καθώς σε μια προβληματική σεζόν κατάφερε να κάνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε 21 συμμετοχές μετράει 7 γκολ και 9 τελικές πάσες. Είναι ξεκάθαρο ότι το πώς θα φτάσει η ομάδα στα αντίπαλα δίχτυα είναι εν πολλοίς δική του υπόθεση.

Το πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού φαίνεται και από το γεγονός ότι στα δύο παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε, το τρίποντο της νίκης δεν κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Την πρώτη φορά στον εκτός έδρας αγώνα της Τρίπολης (0-0) και τη δεύτερη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στο «Καραϊσκάκη». Αυτό και μόνο αποδεικνύει το πόσο ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο Φάληρο, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα.

Ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού υπολογίζει πάρα πολύ τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από την προπόνηση της Τετάρτης έφυγε από του Ρέντη και πήγε αυθημερόν στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ξέρει καλά ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό το ματς της Κυριακής από εκείνο της προηγούμενης με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, άλλωστε, ο Ολυμπιακός φέτος τα αντιμετώπισε προσπαθώντας να διασπάσει καλά οργανωμένες άμυνες, όπως του αυριανού του αντιπάλου, ενώ η Skoda μέσα στο γήπεδό της έπαιξε ανοικτά και επιθετικά για τη νίκη, έστω κι αν δεν τα κατάφερε κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Το μεγάλο κενό του Τσόρι θα κληθεί να καλύψει, όπως όλα δείχνουν, ο Κώστας Φορτούνης. Ο 22χρονος μέσος που αντικατέστησε τον Αργεντινό και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στα Πηγάδια. Ο νεαρός διεθνής έχει και τα προσόντα και τη διάθεση και τον ενθουσιασμό για να κάνει τη δουλειά. Δεν έχει, όμως, το ειδικό βάρος και την εμπειρία για να πάρει την ομάδα στην πλάτη του κι αυτό το γεγονός αποτελεί μια επιπλέον σκοτούρα για τη νέα τεχνική ηγεσία.

Μια άλλη σκέψη είναι να αγωνιστεί ο Αφελάι πίσω από τον Μήτρογλου και να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Ολλανδός, άλλωστε, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και με τη φανέλα των «οράνιε» ως δεύτερος επιθετικός, οπότε κι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί στην πράξη από τον Περέιρα, ώστε να παρατάξει ένα ακόμη πιο ευέλικτο σχήμα στη γραμμή κρούσης.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα είναι μόνοι. Μπορεί να μην έχουν τον Τσόρι και μια σειρά άλλων χρήσιμων ποδοσφαιριστών επί σκηνής (Φουστέρ, Μιλοβόγεβιτς, Εντινγκά, Μποτία), ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Την ώρα που οι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις συνασπίζονται κόντρα στον κοινό και μεγάλο τους εχθρό απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση, ομάδα και κόσμος δεν έχουν διάθεση να κάνουν δώρα και εκπτώσεις σε κανέναν! Οι τίτλοι, άλλωστε, κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί. Με ή χωρίς τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν πέσει η αυλαία…

News 24/7

24MEDIA NETWORK