Ίσακσον: Ο νέος Ρόι Κάρολ για την εστία του Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να εξετάζει πολύ σοβαρά την περίπτωση του Αντρέας Ίσακσον, προκειμένου να αποτελέσει τον... δάσκαλο του Στέφανου Καπίνο.

Ίσακσον: Ο νέος Ρόι Κάρολ για την εστία του Ολυμπιακού

Ο Ρομπέρτο... πέταξε και πάει. Ο Ισπανός πορτιέρε ανήκει και επίσημα από χθες στο ρόστερ της Εσπανιόλ του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες και ο Ολυμπιακός ψάχνει για τον διάδοχό του. Έναν διάδοχο που όπως φαίνεται δεν θα είναι... Ρομπέρτο, αλλά νέα περίπτωση Ρόι Κάρολ!

Στηρίζεται ο Καπίνο

Οι «ερυθρόλευκοι» στη νέα εποχή που διαμορφώνεται κάτω από τα δοκάρια τους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον Στέφανο Καπίνο. Θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία της καθιέρωσης να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί στον τερματοφύλακα της επόμενης 10ετίας για την ομάδα, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Με αυτή τη λογική συμφωνεί και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος, όμως, θέλει και την απαραίτητη ασφαλιστική δικλίδα. Θέλει στο ρόστερ κι έναν έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος θα «πιέσει» τον Καπίνο μέσω του ανταγωνισμού, ενώ θα μπορεί να υπερασπιστεί την εστία όταν αυτό κριθεί αναγκαίο χωρίς μεγάλο ρίσκο.

ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΣΑΚΣΟΝ

Όπως πριν από μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ρόι Κάρολ για να πλαισιώσει τον Μπάλας Μέγερι, να τον βοηθήσει να ωριμάσει, αλλά και να παίξει αν χρειαστεί, κάτι ανάλογο ψάχνει τώρα και φαίνεται πως το βρίσκει στο πρόσωπο του Αντρέας Ίσακσον.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Σουηδίας ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον στο προφίλ που έχουν σχηματίσει οι αρμόδιοι των πρωταθλητών Ελλάδας. Έμπειρος, ενεργός, καλός τερματοφύλακας που είναι συμβιβασμένος και με την ιδέα του πάγκου.

Ο 34χρονος Ίσακσον, ο οποίος έπαιξε βασικός με το εθνόσημο και στα γήπεδα του Euro, έχει την ίδια ηλικία με εκείνη του Ρόι Κάρολ όταν ο γκολκίπερ από τη Βόρεια Ιρλανδία άφησε την Κρήτη και τον ΟΦΗ για να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά. Μετράει 133 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, αλλά στην τουρκική Κασίμπασα που ανήκει τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συνέχεια βασικός. Στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, για παράδειγμα, έπαιξε βασικός σε 13 ματς πρωταθλήματος.

ΕΙΔΕ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Κάποιοι λένε πως δεν ήταν τυχαία η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, πλάι στον Κριστιάν Καρεμπέ και τον γνωστό ατζέντη Μίνο Ραϊόλα (του Ιμπραΐμοβιτς, του Κασάμι και του... Βάις μεταξύ άλλων) στο γήπεδο της Νίκαιας για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της Σουηδίας με το Βέλγιο. Ασφαλώς και δεν πήγε για να «τσεκάρει» τον Ίσακσον ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν είναι αυτή η δουλειά του άλλωστε. Άλλοι είναι αρμόδιοι να τσεκάρουν, να προτείνουν, να επιλέξουν και η διοίκηση να πράξει τα δέοντα για να γίνει μια μεταγραφή.

ΔΕΝ ΦΡΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΝΟ

Έχει σημασία, μεταξύ των ονομάτων που προτείνονται ή ακούγονται για την εστία των «ερυθρολεύκων» να ξεχωρίσουμε εκείνα που δεν φράζουν το δρόμο του Καπίνο. Η απόκτηση δηλαδή ενός τερματοφύλακα όπως είναι ο διεθνής Αλβανός –με σουηδική καταγωγή- Μπερίσα από τη Νάπολι, ασφαλώς και θα φρενάρει την προσπάθεια του νεαρού Έλληνα διεθνή να εξελιχθεί. Κι επειδή όταν δίνεις ένα μεγάλο ποσό για τερματοφύλακα δεν μπορείς να τον αφήσεις εύκολα στον πάγκο, αλλά κι επειδή ένας τέτοιος τερματοφύλακας και σε καλή ηλικία (27) φεύγοντας από μία μεγάλη ιταλική ομάδα θα απαιτήσει φανέλα βασικού.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά την μετά Ρομπέρτο εποχή στον Ολυμπιακού. Μέχρι να έρθει ο επόμενος, πάντως, οι αρμόδιοι του συλλόγου φρόντισαν να καλέσουν στην Αυστρία τον 20χρονο Γιώργο Ρέτσο, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Παναχαϊκή, προκειμένου να πλαισιώσει τους Καπίνο, Χουτεσιώτη σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ένα πρώτο στάδιο στο οποίο οι περισσότεροι παίκτες είναι Έλληνες. Έχει κι αυτό τη σημασία του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε Ρομπέρτο η Εσπανιόλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK