Κασάμι: Τα μυστικά της μεταμόρφωσης!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει όλα τα παρασκήνια που έφεραν την αναγέννηση του Παϊτίμ Κασάμι. Πώς τον "έφτιαξε" ο Μάρκο Σίλβα και πώς βρέθηκε ο Καμπιάσο στον πάγκο.

Κασάμι: Τα μυστικά της μεταμόρφωσης!

MVP του αγώνα: Παϊτίμ Κασάμι. Ο διεθνής Ελβετός αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, την ώρα που ο "πολύς" Εστέμπαν Καμπιάσο είδε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο. Ποιος, αλήθεια, περίμενε αυτή την εξέλιξη πριν από τρεις μήνες; Μάλλον κανείς! Ούτε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο διεθνής Αργεντινός, άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο αποκτήθηκε. Για να αντικαταστήσει τον -"φευγάτο" τότε- Κασάμι. Ήταν μια χρονική περίοδος στην οποία όλοι περίμεναν ότι ο πρώην παίκτης της Φούλαμ θα αποχωρήσει για άλλες Πολιτείες με τις ευλογίες της ΠΑΕ, αλλά και του ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα. Το πίστευαν όλοι εκτός από τον ίδιο τον Κασάμι...

Και πώς να μην το πιστεύουν όταν από ένα σημείο και μετά στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν ο 23χρονος μέσος θεωρήθηκε –και όχι άδικα- "ξένο σώμα"; Μόλις κατάλαβε ότι ο πρώην προπονητής της ομάδας και συμπατριώτης του Σίλβα, Βίτορ Περέιρα δεν τον υπολόγιζε, έδειξε κι εκείνος με τη συμπεριφορά του ότι ετοιμάζει βαλίτσες για άλλη ομάδα και άλλο πρωτάθλημα...

Οι φωνές του Περέιρα

Όπως από τότε σας είχε ενημερώσει το Contra.gr, σε μια έντονη κουβέντα που έγινε μεταξύ Περέιρα και Κασάμι στο γραφείο του προπονητή, οι φωνές ακούγονταν έξω από του Ρέντη. Τότε όλοι κατάλαβαν ότι ο Παϊτίμ με τα ατελείωτα προσόντα, αλλά και τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα δεν έχει πολύ μέλλον με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτό θεώρησε ως δεδομένο και ο Μάρκο Σίλβα. Από τις πρώτες κουβέντες που έκανε με τη διοίκηση πριν καν ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, είχε ενημερωθεί πως ο Κασάμι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει φανέλα. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που αποκτήθηκε ο Καμπιάσο.

Όλα άλλαξαν με μιας όταν ο Κασάμι μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς εντάχθηκαν στην προετοιμασία της ομάδας. Ο Μάρκο Σίλβα έκρινε σκόπιμο να κάνει μια κουβέντα μαζί του, στο πλαίσιο της παροιμίας "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους". Σε εκείνη την κουβέντα, ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά ο Παϊτίμ κι ενώ είχε ήδη αποκτηθεί ο Καμπιάσο έδειξε ότι –κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις- σκεφτόταν διαφορετικά.

"Εγώ είμαι μια χαρά εδώ και δεν θέλω να φύγω. Θα προσπαθήσω να κερδίσω ξανά τη θέση μου στην ομάδα και περιμένω από σένα κόουτς μία ευκαιρία", είχε πει στον 38χρονο κόουτς. Τότε μέχρι και ο Σίλβα είχε πιστέψει ότι ο Κασάμι απλά πουλάει… τρέλα και πως μόλις έρθει η "καλή" πρόταση από το εξωτερικό θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει.

Από την εξέδρα στη Μπάγερν

Ο καιρός άρχισε να περνά, ο Κασάμι προς γενική έκπληξη ήταν "τύπος και υπογραμμός" στις προπονήσεις, πρόταση δεν ερχόταν, αλλά η μεταγραφική σεζόν δεν είχε τελειώσει. Εκείνο το διάστημα το όνομά του έπαιζε ως υποψήφιος στόχος σε διάφορες ομάδες του εξωτερικού, αλλά επίσημη πρόταση δεν είχε φτάσει στα γραφεία του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, με τον Πανιώνιο εντός έδρας, ο Κασάμι είναι εκτός 18άδας, ενώ και στο δεύτερο μισό της προηγούμενης περιόδου, στα περισσότερα ματς ήταν σχεδόν μόνιμος θεατής από τον πάγκο. Παρακολούθησε εκείνο το παιχνίδι από την εξέδρα, ενώ στο επόμενο με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν ούτε στην…εξέδρα! Είχε αποκλειστεί ξανά από την "αποστολή" και την ώρα που επέλεξε την ώρα του αγώνα να βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Από εκεί ταξίδεψε για την Ελβετία όπου είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Τότε κάποιοι καλοθελητές φρόντισαν να μεταφέρουν στον Σίλβα ότι "ο Κασάμι δεν ήρθε ούτε να δει το ματς", ωστόσο, ο προπονητής δεν τους έδωσε σημασία, καθώς η εντολή του ήταν οι εκτός 18άδας να βρίσκονται στο γήπεδο μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια κι όχι στα εκτός, ακόμη κι αν διεξάγονται εντός λεκανοπεδίου.

Τρίτη αγωνιστική. Αντίπαλος ο Πλατανίας στο Φάληρο. Ο Κασάμι είναι ξανά εκτός πλάνου. Παρά την απογοήτευσή, όμως, καθώς διαπιστώνει ότι ο προπονητής δεν τον… βλέπει συνεχίζει να δουλεύει χωρίς μουρμούρες και χωρίς παρατράγουδα. Τέσσερις ημέρες αργότερα έρχεται η Μπάγερν.

"Κόουτς, δώσε μου την ευκαιρία!"

Ο Μάρκο Σίλβα ξέρει καλά ότι ο Μανιάτης και ο Μπουχαλάκης (σ.σ. βασικός στην πρεμιέρα) τραυματίες, ο Μιλιβόγεβιτς τιμωρημένος, ο Καμπιάσο ανέτοιμος για 90 λεπτά λόγω έλλειψης ρυθμού. Φωνάζει τον Κασάμι στο γραφείο του και κάνει μια νέα κουβέντα μαζί του. "Κόουτς υπολόγιζέ με. Θέλω να παίξω και να βοηθήσω. Δωσ’ μου μια ευκαιρία…", τον ενημερώνει ο Παϊτίμ και ο Σίλβα το παίρνει απόφαση.

Μέσα ο Κασάμι παρέα με τον Καμπιάσο στον άξονα. Αμφότεροι δεν είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Ιδιαίτερα ο πρώτος που είχε να παίξει σε επίσημο ματς και πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ο κόουτς βλέπει, ωστόσο, αυτά που υποσχέθηκε ο Παϊτίμ να βγαίνουν στο γήπεδο. Ε

Κασάμι: Τα μυστικά της μεταμόρφωσης!

Αυτό ήταν! Στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Κασάμι μπαίνει στην αποστολή για την Ξάνθη και αγωνίζεται ως αλλαγή για 20 λεπτά. Από τότε μέχρι τώρα δεν έχει βγει από την ενδεκάδα! Ούτε την Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει ως Κασάμι, να γίνει υπάκουος στο σκέλος της τακτικής και να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, ο Σίλβα δεν είχε αναστολές να τον καθιερώσει αφήνοντας σταδιακά στον πάγκο τον πολύ Καμπιάσο.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι στο μυαλό του Σίλβα ο Κασάμι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία του Εστέμπαν, αλλά καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις, είναι "θωρηκτό" στις μονομαχίες, μπορεί να βοηθήσει το ίδιο καλά στο ανασταλτικό και το δημιουργικό σκέλος. Επίσης, είναι βέβαιο ότι άλλο κίνητρο έχει ένας παίκτης στα 23 κι ένας στα 35, όσο "βαρύ" κι αν είναι το βιογραφικό του σημείωμα.

Άφησε πάγκο τον Καμπιάσο

Θα θυμάστε, ασφαλώς, πως όταν ελήφθη απόφαση για την απόκτηση του Καμπιάσο, ο Σίλβα είχε ξεκαθαρίσει πως θα τον αντιμετωπίσει με τα ίδια κριτήρια. Αν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται στην ίδια θέση, θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Αν όχι, θα παίζει όπου και όποτε κρίνεται αυτό απαραίτητο. Κι έτσι έγινε...

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο ο Κασάμι να μετράει ήδη μια ενδεκάδα αγώνων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ βρίσκεται σταθερά πλέον στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών. Την ίδια ώρα ο Καμπιάσο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα κι από έναν τραυματισμό, μετράει έξι συμμετοχές, τέσσερις στο πρωτάθλημα και δύο στο UCL, με μόλις δύο ολόκληρα 90λεπτα!

Αυτός ο Κασάμι δεν βγαίνει από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού κι αυτό πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Όχι μόνο ο Σίλβα που το συνειδητοποίησε πρώτος απ’ όλους, αλλά ακόμη και ο Καμπιάσο, ο οποίος μετά το 2-1 με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε σαν… τρελός στο τερέν για να πανηγυρίσει, έστω κι αν δεν είχε αγωνιστεί ούτε λεπτό. Ακόμη μια μικρή ιστορία που αποδεικνύει πόσο έχει μεγαλώσει ο φετινός Ολυμπιακός με αρχιτέκτονα τον Μάρκο Σίλβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διονύσης Βερβελές: Πήρε και έστειλε... μήνυμα για τη Λεωφόρο

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

Σίλβα: "Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά"

Θεοδωρίδης: "Ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς"

News 24/7

24MEDIA NETWORK