Ξέρω τι έκανες πέρσι στη Λεωφόρο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει ακόμα έναν λόγο που καθιστά επιτακτική τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Ξέρω τι έκανες πέρσι στη Λεωφόρο
Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Πόσο διαφορετικός, αλήθεια, είναι ο φετινός Ολυμπιακός από τον περσινό; Οι διαφορές πάνω στο χορτάρι τεράστιες. Η φετινή ομάδα παίζει ωραία μπάλα, ξεχειλίζει από ποιότητα, έχει βάθος στον πάγκο, διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Όποιος απαντήσει όλα τα παραπάνω, ωστόσο, και βάλει στην εξίσωση το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που πλησιάζει, θα έχει πει τη μισή αλήθεια. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι "άλλη" ομάδα, πολλά από τα συστατικά της επιτυχίας, όμως, είναι περσινά.

Ο Μάρκο Σίλβα μέσα στα πολλά, έχει καταφέρει να αναδείξει τον καλό εαυτό όχι μόνο των παικτών που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και πολλών που βρίσκονταν και παλιότερα στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι τον βασικό κορμό της άμυνας και της μεσαίας γραμμής αποτελούν ποδοσφαιριστές που δεν είναι πρωτάρηδες στον Ολυμπιακό.

Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο διανύει την τρίτη σεζόν στου Ρέντη, ενώ στην τετράδα της άμυνας οι Ομάρ, Μαζουακού και Μποτία φορούν για δεύτερη χρονιά τα "ερυθρόλευκα", μαζί με τον ακόμη πιο "παλιό" Δημήτρη Σιόβα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στον άξονα με τους... περσινούς Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Φορτούνη, καθώς και για τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος αποτελεί βασική επιλογή στο ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης σχεδόν σε όλα τα ματς πρωταθλήματος.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θυμηθούμε τι είχε συμβεί πέρυσι στη Λεωφόρο θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-1, έχοντας στη βασική του ενδεκάδα επτά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είναι εκτός απροόπτου στο αρχικό σχήμα της φετινής αναμέτρησης.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη ο Βίτορ Περέιρα είχε χρησιμοποιήσει στο αντίστοιχο ματς τους Ρομπέρτο - Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού - Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη (65’ Χάρα) - Ντοσεβί (75' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85' Αφελάι) - Μήτρογλου.

Κι επειδή η απόδοση των "ερυθρολεύκων" κυμάνθηκε κάτω του μετρίου, λογικό είναι όλοι όσοι βρεθούν στο ίδιο έργο και φέτος να μην είναι θεατές, αλλά πρωταγωνιστές. Έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν πέρυσι και να ταπεινώσουν τον "αιώνιο" αντίπαλο μέσα στο σπίτι του και μπροστά στο κόσμο του.

Εκδίκηση στη Λεωφόρο

Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ανήκει σε μια καλοδουλεμένη μηχανή που πηγαίνει... τρένο από το ξεκίνημα της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, να έχει την ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω σε ένα παιχνίδι που θα καθηλώσει εκατομμύρια κόσμο και το διακύβευμα είναι τεράστιο για δεκάδες λόγους.

Ο Ολυμπιακός δεν πάει το Σάββατο στη Λεωφόρο απλά και μόνο για να διευρύνει το νικηφόρο του σερί, αλλά θέλει την 11η νίκη στη σειρά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι θα είναι η πιο... γλυκιά για τον κόσμο του.

Εκεί όπου πριν από μερικά χρόνια ο νυν αθλητικός διευθυντής της ομάδας Γρηγόρης Γεωργάτος και η παρέα του έβαλαν... φωτιά με το 1-4 κι έδειξαν τις πλάτες τους στο "πράσινο" κοινό, εκεί καλείται και η φετινή να κάνει επίδειξη δύναμης. Να επαναλάβει ό,τι πέτυχε στην Τούμπα, να βάλει από τώρα σφραγίδα στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου και να αφήσει τους αντιπάλους του να ασχολούνται-κατά την πάγια και προσφιλή τους επικοινωνιακή τακτική- με τον... διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει να πάρει πέναλτι στη Λεωφόρο από τον Ευθυμιάδη, ο οποίος έφαγε της χρονιάς του επειδή τόλμησε να υποδείξει μια παράβαση-μαρς. Έτσι για την ιστορία...

Από ‘κει και πέρα, η ανησυχία του Μάρκο Σίλβα εντοπίζεται κυρίως στο πως θα επιστρέψουν οι διεθνείς στου Ρέντη και όχι τόσο στις επιλογές του για την αναμέτρηση. Λύσεις έχει πολλές, η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οι απουσίες μετρημένες στα δάκτυλα, άρα το μόνο που απομένει είναι η ομάδα να μείνει προσηλωμένη στο στόχο, να μην... μασήσει από το κλίμα που θα επικρατήσει και να τα δώσει όλα για μία ακόμη πετυχημένη παράσταση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

POLL: Ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK