Με το 80% του νέου ρόστερ θα πάει ο Σίλβα στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός που επιθυμεί τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, για να είναι "ζεστός" πριν από τον τελικό της 7ης Μαΐου, η επόμενη μέρα και τα δεδομένα ενόψει της προετοιμασίας και της νέας σεζόν

Με το 80% του νέου ρόστερ θα πάει ο Σίλβα στην Αυστρία

Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε με χθεσινές του δηλώσεις έτοιμος να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση και να στείλει τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά για τη ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης. Άλλο που δεν θέλουν και στον Ολυμπιακό, καθώς θα είναι ό,τι καλύτερο να δώσουν ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι πριν από τον τελικό της 7ης Μαΐου. Το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας, άλλωστε, μόνο με θαύμα θα ανατραπεί, άρα για τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του θα αποτελέσει ένα αξιόλογο τεστ ενόψει του αγώνα με θέα το… νταμπλ.

Δεν είναι υπερβολή ότι σε Πλατεία Αλεξάνδρας και Ρέντη έχουν κατεβάσει στροφές τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, επειδή ακριβώς θέλουν να κρατήσουν συγκεντρωμένη την ομάδα στον στόχο του Κυπέλλου.

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα

Αμέσως μετά από αυτό το σπουδαίο παιχνίδι που θα είναι και το τελευταίο της σεζόν θα δρομολογηθούν μια σειρά εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, καθώς γύρω στις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία (στο Ζέεφελντ της Αυστρίας) για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που περιλαμβάνει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η σειρά προτεραιότητας που θα ακολουθηθεί είναι η ακόλουθη: Αρχικά θα κλείσουν οι υποθέσεις των παικτών που μένουν ελεύθεροι. Όπως όλα δείχνουν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του 34χρονου Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικών του αποτελεί και σημείο αναφοράς στα αποδυτήρια. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους όλα είναι ρευστά. Υπό κρίση βρίσκεται και ο Εστέμπαν Καμπιάσο λόγω… τιμής (σ.σ. φέτος πήρε 1,5 εκατ. ευρώ "νετ") και ηλικίας (τον Αύγουστο κλείνει τα 36) και ο εορτάζων σήμερα (21/4) Λεάντρο Σαλίνο (κλείνει τα 31), λόγω του συνωστισμού στις θέσεις των ξένων. Μόνο σε περίπτωση αποχώρησης του συμπατριώτη του, Σεμπά, με μεταγραφή θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες παραμονής του Βραζιλιάνου μπακ…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

Από ‘κει και πέρα, ο Μάρκο Σίλβα θα κληθεί να επιλέξει τους παίκτες που θα ακολουθήσουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Σε αυτή την κατηγορία συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθούν οι Μανιάτης, Γούτας, Μπέρτος, Γιαννιώτας, Μαρτίνες, Αυλωνίτης σε πρώτη φάση και βλέπουμε. Ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις όπως ο Μοχάμεντ Μπεν. Δεν αποκλείεται κάποιον ή κάποιους να τους προλάβει κάποια πρόταση και να γυρίσουν στου Ρέντη απλά για να… χαιρετίσουν και να ξαναφύγουν.

Μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας θα γίνει προσπάθεια ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές στις θέσεις για τις οποίες σας έχει ενημερώσει σχετικά εδώ και μέρες. Η έρευνα αγοράς αφορά στόπερ, κεντρικό χαφ, εξτρέμ και επιθετικό. Όλες οι άλλες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις πιθανές πωλήσεις, για τις περισσότερες από τις οποίες θα γίνει προσπάθεια να μετατεθούν για μετά τα προκριματικά του "UCL". Για να το γράψουμε όσο γίνεται πιο απλά όποιος φεύγει θα αντικαθίσταται είτε αυτό τερματοφύλακα, είτε μπακ, είτε χαφ, είτε οποιαδήποτε άλλη θέση.

Πρόθεση των αρμοδίων της ΠΑΕ και της τεχνικής ηγεσίας είναι να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ σε ποσοστό 80% στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και μέχρι τα τέλη Αυγούστου να γίνουν οι όποιες προσθαφαιρέσεις, οι οποίες μπορεί να αφορούν και θέσεις-κλειδιά της ενδεκάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις είναι αρκετά προχωρημένες. Έχει γίνει δηλαδή η απαραίτητη προεργασία και οι σχετικές επαφές, αλλά δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα δύο παιχνίδια που απομένουν η προσπάθεια όλων αφορά την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση και προετοιμασία για την κατάκτηση ενός ακόμη σημαντικού στόχου που θα αποτελέσει και το κερασάκι στην τούρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Το τρίπτυχο του Σίλβα για το νέο Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK