O Καπίνο, ο Ντουρμάζ και τα "θέλω" του Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί και αναλύει τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα.

O Καπίνο, ο Ντουρμάζ και τα "θέλω" του Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο αυριανός τελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ. Είναι ιδιαίτερο όχι επειδή σε 90 λεπτά θα κριθεί ένας τίτλος, αλλά λόγω των συνθηκών που θα διεξαχθεί. Πολλοί πιστεύουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" λόγω πιο πλούσιου ρόστερ και λόγω βάθους στον πάγκο τους είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Δεν έχουν και πολύ άδικο, σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά υπάρχει μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς.

Οι πρωταθλητές που άφησαν πίσω τους την αυριανή τους αντίπαλο 28 πόντους στη βαθμολογία, έδωσαν το τελευταίο τους επίσημο παιχνίδι πριν από ένα μήνα. Στις 17 Απριλίου, στην φιέστα κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Καλλονή. Το μεγαλύτερο άγχος για τον Μάρκο Σίλβα, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα δεν αφορά τη δυναμικότητα της ΑΕΚ, την οποία δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση, αλλά το πώς θα κρατήσει συγκεντρωμένους τους δικούς του παίκτες.

Πώς επηρεάστηκε ο Ολυμπιακός

Θα είναι αφελής ή εκτός πραγματικότητας όποιος πιστεύει ότι όλη αυτή η καθυστέρηση με τις συνεχείς αναβολές του αγώνα δεν επηρέασαν τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος κόουτς και οι συνεργάτες του πάλευαν καθημερινά να δώσουν κίνητρο στους παίκτες που από ένα σημείο και μετά είχαν χάσει την όρεξή τους, καθώς δεν ήξεραν πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν για να κάνουν διακοπές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ίσως απορήσετε καθώς πολύς κόσμος παλεύει καθημερινά για την επιβίωση, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές και δη εκείνοι του Ολυμπιακού δεν έχουν τέτοια προβλήματα να τους απασχολούν, καθώς η κρίση δεν έχει αγγίξει ούτε το μικρό τους δακτυλάκι. Το "αύριο παίζουμε" της μιας μέρας, όμως, και το "δεν παίζουμε" της επόμενης λογικό ήταν να προκαλέσει αναστάτωση, προβληματισμό, ακόμη και απογοήτευση.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Ο ΣΙΛΒΑ

Υπήρξαν μέρες που ο Μάρκο Σίλβα απέφευγε να μιλήσει στους παίκτες του πριν από την προπόνηση επειδή πολύ απλά δεν είχε τι να τους πει. Τώρα, όμως, που ο μεγάλος αγώνας θα γίνει αύριο, έστω και μπροστά σε άδειες εξέδρες, ο κόουτς και οι παίκτες του οφείλουν να σταθούν στο ύψος τους. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί και αρχίζει να δουλεύει η μηχανή. Όλα έχουν μια συνέχεια και ο προπονητής του Ολυμπιακού το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Ξέρει ότι απέναντι στη δική του ομάδα που διαθέτει καλύτερες μονάδες θα είναι μια ομάδα πιο έτοιμη αγωνιστικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που τον κάνει να προσεγγίζει το αυριανό παιχνίδι με μεγάλη προσοχή. Δεν θέλει οι παίκτες του να ποντάρουν στην ανωτερότητά τους και να επιτεθούν με τέρμα το γκάζι από το πρώτο λεπτό. Απαιτεί έλεγχο του αγώνα, καθαρό μυαλό, προσοχή στην άμυνα και πάνω απ’ όλα συγκέντρωση. Δεν ξεχνά, άλλωστε, ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε τη δική του στο πρωτάθλημα, έστω κι αν για εκείνη την ήττα εκφράζονται ακόμη παράπονα για τη διαιτησία από πλευράς Ολυμπιακού.

Παράλληλα, ο προπονητής των Ερυθρολεύκων βρίσκεται στη δύσκολη θέση να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά και για τον πάγκο. Καλείται να πάρει σκληρές αποφάσεις και να αφήσει στην εξέδρα κάποια πολύ σημαντικά πιόνια όχι μόνο στη διοργάνωση μέχρι τώρα, αλλά και στη χρονιά ολόκληρη.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Πρώτος και καλύτερος ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος έπαιξε σε όλα τα ματς Κυπέλλου ως τώρα, αλλά, όπως φαίνεται, θα δει τον τελικό από την εξέδρα. Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και ο πιτσιρικάς Κατσιμήτρος στον πάγκο, ώστε να κερδίσει ο Ολυμπιακός μια θέση, λόγω της γνωστής υποχρέωσης για παρουσία δύο πιτσιρικάδων από την Κ20 στη 18άδα. Ο δεύτερος θα είναι ο 20χρονος Κώστας Τσιμίκας.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τον τελευταίο καιρό, την πιθανή ενδεκάδα θα αποτελέσουν, εκτός απροόπτου, οι Ρομπέρτο-Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία ή Σιόβας, Μαζουακού-Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο ή Κασάμι, Φορτούνης-Φουστέρ, Ερνάνι και Ιντέγε.

Από ‘κει και πέρα, για μια θέση στον πάγκο γίνεται χαμός. Με τους δύο πιτσιρικάδες φτάνουμε στους δεκατρείς. Μαζί τους κι όποιους στόπερ περισσέψει (πιθανότατα ο Σιόβας), αλλά κι ένας ακόμη κόφτης (όποιος από Καμπιάσο ή Κασάμι δεν ξεκινήσει).

Για τις άλλες τρεις θέσεις είναι σίγουρος ο Πάρντο για να υπάρχει κι ένας εξτρέμ, αλλά κι ο Πουλίδο ως εναλλακτική επιλογή για την επίθεση. Άρα φτάνουμε στην τελευταία θέση την οποία διεκδικούν ο περσινός MVP Τσόρι Ντομίνγκες και ο Τζίμι Ντουρμάζ που μετά από μία πολύ καλή σεζόν ετοιμάζεται να πάει στο Euro με τη Σουηδία. Ένας από τους δύο, με πιθανότερο τον Τζίμι θα μείνει εκτός, εκτός κι αν ο κόουτς μας εκπλήξει την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με Μποτία η αποστολή του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK