Τα στοιχήματα του Μίτσελ

O Σταύρος Γεωργακόπουλος υποστηρίζει ότι ο Μίτσελ μπορεί να κερδίσει τα περισσότερα από τα εφετινά στοιχήματα που έβαλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι ο εφετινός βαθμός δυσκολίας δείχνει μεγαλύτερος, υπό την έννοια ότι δεν θα συνεργαστεί με πολλά δικά του παιδιά.

Τα στοιχήματα του Μίτσελ
INTIME SPORTS

Μαζεμένες κινήσεις με ενδιαφέρον μεταγραφικό περιεχόμενο έγιναν τις τελευταίες ημέρες από πλευράς Ολυμπιακού. Οι περισσότερες συνοδεύονται και από αυξημένο ρίσκο, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τον πολύπειρο και "σίγουρο" ως επιλογή Ερίκ Αμπιντάλ, όλοι οι άλλοι θα... φανούν στο γήπεδο.

Είναι λογικό και χιλιοειπωμένο πως αν μια ομάδα του "ερυθρόλευκου" βεληνεκούς θέλει να στέκεται ρεαλιστικά στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα πρέπει σε ένα βαθμό να επενδύει περιπτώσεις παικτών που θα ευδοκιμήσουν στο μέλλον, θα αυξήσουν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και θα βελτιώσουν το πρεστίζ του συλλόγου, καθώς και τα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο του. Κάπως έτσι κινήθηκαν στο παρελθόν και ομάδες επιπέδου Πόρτο, Μπενφίκα, Λιόν με τα γνωστά αποτελέσματα...

Ακόμη και σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, το ράφι από το οποίο "ψωνίζει" ο Ολυμπιακός ως τώρα είναι διαφορετικό. Πριν ένα χρόνο, η αναζήτηση αφορούσε κυρίως "κλασικά" κομμάτια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Σαβιόλα και τον Τσόρι Ντομίνγκες, παρωχημένα ίσως για κάποιους, αλλά τη δουλειά την έκαναν σε γενικές γραμμές.

Τον τελευταίο καιρό, τα "ψώνια" προέρχονται είτε από αγορές όχι ιδιαίτερα προβεβλημένες στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, είτε από ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς από πλευράς στόχων όπως είναι η Βαλενσιέν και η Φούλαμ. Βέβαια, για να φτάσουμε στο σημείο να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα σε ό,τι αφορά το ρόστερ θα πρέπει να περιμένουμε τον βασικό σέντερ φορ, όπως και τον Άλαν Πουλίδο, τον αντικαταστάτη του Τζόελ Κάμπελ, καθώς και τους πιθανούς αντικαταστάτες του Μανωλά και του Χολέμπας, οι οποίοι συγκεντρώνουν σοβαρές πιθανότητες να παραχωρηθούν.

Τα στοιχήματα του Μίτσελ

Η νέα εξίσωση

Σύμφωνα, πάντως, με όσα έχουν συμβεί ως τώρα, και γνωρίζοντας ότι στην εξίσωση του νέου Ολυμπιακού θα πρέπει να ενταχθούν νεανικές, ταλαντούχες, αλλά και ετερόκλητες μονάδες όπως είναι ο Κασάμι, ο Ντοσεβί, ο Γκαζαριάν, ο Ελαμπντελαουί, οι Παπάζογλου, Αυλωνίτης, Κολοβός, ακόμη και οι Βούρος, Βέργος, αυτός που καλείται να παίξει μεγάλη μπάλα δεν είναι άλλος από τον Μίτσελ!

Ο Ισπανός προπονητής, αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά, να τους δίνει ευκαιρίες και να τα αναδεικνύει. Ευθύς εξαρχής, από τους πρώτους μήνες της θητείας του στον Πειραιά, έδειξε ότι δεν διστάζει και να τολμήσει και να ρισκάρει και να ρίξει κόσμο στα βαθιά. Σε κάποιες περιπτώσεις το πέτυχε και τρέλανε κόσμο με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Σάμαρη, σε κάποιες άλλες όχι και τόσο...

Το ζουμί, λοιπόν, είναι τι θα καταφέρει να πετύχει από εδώ και πέρα ο 51χρονος τεχνικός στη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα του, μετά από ενάμιση χρόνο θητείας στον "κόκκινο" πάγκο. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας δείχνει μεγαλύτερος και για τον άλλοτε αρχηγό της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης, υπό την έννοια ότι δεν θα συνεργαστεί με πολλά δικά του παιδιά, δηλαδή με ποδοσφαιριστές τους οποίους ξέρει καλά από την Ισπανία ή έχει συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν.

Τα στοιχήματα του Μίτσελ

Μεγάλη η πρόκληση

Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι όλο αυτό το σκηνικό εξιτάρει τον Μίτσελ! Ξέρει ότι φέτος θα έχει στα χέρια του περισσότερο ενθουσιασμό, ίσως και περισσότερο ταλέντο, αλλά για να βρει τη σωστή χημεία θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο και να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες. Επειδή, όμως, μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος ζει για να είναι νικητής, έχει μάθει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, νομίζω ότι το αυξημένο -δικό του- κίνητρο θα βρει ωφελημένο τον Ολυμπιακό. Με άλλα λόγια, ο Μίτσελ μπορεί να κερδίσει τα περισσότερα από τα εφετινά στοιχήματα που έβαλε η ΠΑΕ, όπως επισήμανε και ο συνάδελφος Κώστας Κεφαλογιάννης στην αναφορά του για τη μεταγραφή του Κασάμι.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει μάθει πλέον την παραγωγική διαδικασία για να αναδείξει δικά του παιδιά, όπως ο Μήτρογλου, ο Μανωλάς, ο Σιόβας και άλλοι. Φέτος οι ευκαιρίες για να αναδειχθούν οι επόμενοι, Έλληνες και ξένοι, θα είναι προφανώς περισσότερες. Η μπάλα στα πόδια του Μίτσελ, λοιπόν, και απομένει να δούμε αν ο Ισπανός παραμένει σε φόρμα...

Υ.Γ.: Εφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας από εκείνους που πέτυχαν το δικό μας όνειρο και συνέδεσαν τα όνοματά τους με την αθλητική δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφία γενικότερα: Ο Νικήτας Γαβαλάς. Τα λόγια είναι φτωχά για το μέγεθος της απώλειας... Παρά τη μεγάλη λύπη μου, νιώθω τυχερός που είχα τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά, να τον ακούσω, να τον συμβουλευτώ. Όπως, επίσης, είμαι σίγουρος πως θα κρατήσει ψηλά το όνομά του στα ίδια... γήπεδα -παντού και πάντα- ο γιος του Νίκος, φίλος κι αδερφός από τα μαθητικά μας χρόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Κ. Κεφαλογιάννη: Παϊτίμ Κασάμι, ακόμη ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK