Ο Μάρκο πατάει το κουμπί! Φουστέρ για τις δύσκολες φάσεις

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Αστέρα και την ιστορική 11η νίκη.

Ο Μάρκο πατάει το κουμπί! Φουστέρ για τις δύσκολες φάσεις
INTIME SPORTS

Γράφει ιστορία φέτος ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Το 11Χ11 στο –τελειωμένο από… Οκτώβρη μήνα- πρωτάθλημα έπρεπε να γυρίσουμε στην εποχή του Μπούκοβι για να το συναντήσουμε, ενώ και στο Champions League ένα 90λεπτο χωρίζει τους "ερυθρόλευκους" από το ραντεβού με τις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Καλά είναι όλα αυτά. Τα ρεκόρ, οι διακρίσεις, οι τίτλοι. Τρέφουν τις ομάδες και τις κάνουν ισχυρότερες. Προκαλούν την ικανοποίηση του κόσμου. Τοποθετούν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για νέες κατακτήσεις. Το πρώτο και σημαντικότερο, ωστόσο, εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς είναι το τι γίνεται πάνω στο χορτάρι. Όσο εκεί γίνεται σωστά η δουλειά, όλα είναι καλά.

Δεν επαναπαύεται ο Σίλβα

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πάντως, ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν επαναπαύεται στις δάφνες του τι έγινε, αλλά στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα και πως η ομάδα του μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Την ώρα που οι φίλαθλοι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν χαρούμενοι για τον Ολυμπιακό των τελευταίων μηνών που τους κάνει όλα τα γούστα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εντοπίσει κάποια ελλείμματα φρεσκάδας, κινήτρου και οργάνωσης, τα οποία θέλει να καλύψει όσο είναι καιρός. Ο πραγματικός εχθρός αυτής της ομάδας, άλλωστε, είναι εκτός (Άρσεναλ) κι όχι εντός των συνόρων (όπου όλα έχουν κριθεί…).

Μια πρόχειρη ματιά να ρίξει κανείς στο τι δήλωσε ο 38χρονος κόουτς μετά από τα δύο τελευταία ματς του Ολυμπιακού, θα καταλάβει πολλά… Μετά από την ήττα με 4-0 από τη Μπάγερν στο Μόναχο παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν πάλεψε, δεν τα έδωσε όλα κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο προκειμένου να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Δεν μπήκε όπως έπρεπε

Ακόμη και χθες μετά το -άνετο όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο β’ ημίχρονο- 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" δεν έδειξε σημάδια χαλάρωσης. Αντίθετα επισήμανε, πρώτος απ’ όλους, ότι η ομάδα του δεν μπήκε όπως θα έπρεπε στο παιχνίδι, χαράμισε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παίζοντας όχι γρήγορα, αλλά βιαστικά και επιπόλαια, με αποτέλεσμα να χρειαστούν γενναίες παρεμβάσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Δεν μπορεί ουδείς να παραγνωρίσει ότι οι εξέδρες του άδειου Καραϊσκάκη, επηρέασαν σε ένα βαθμό τις προσπάθειες των παικτών. Όπως, επίσης, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι και πριν το 1-0 που προήλθε από πέναλτι, ο Ολυμπιακός έχει χάσει δύο πολύ "καθαρές" ευκαιρίες για γκολ, με τον Ιντέγε στο πρώτο μέρος και με τον Ντουρμάζ στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Επίσης, είναι γεγονός ότι η διακοπή του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη ματαίωση του ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχει επηρεάσει σε ένα βαθμό τον αγωνιστικό ρυθμό του Ολυμπιακού. Κάτι που φάνηκε και χθες, καθώς όσο περνούσε η ώρα η ομάδα ανέβαζε στροφές με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να πετύχει τρία γκολ από το 73’ έως το 86’.

Πνοή από Φουστέρ

Η αιφνιδιαστική παρουσία του Νταβίντ Φουστέρ ως πρώτη αλλαγή στη χθεσινή αναμέτρηση πέρα από αγωνιστικό, είχε και συμβολικό χαρακτήρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί έως τώρα για 11 λεπτά στο 3-1 επί του Πλατανιά, μπήκε φουριόζος στην ανάπαυλα και έδωσε πνοή σε όλη την ομάδα. Ακόμη και στα 33 του χρόνια, ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που βρίσκεται στην ομάδα από την πρώτη σεζόν της διοίκησης Μαρινάκη, αποτελεί ένα μήνυμα του Σίλβα προς όλους τους υπόλοιπους.

Όποιος προσπαθεί θα αμείβεται ακόμη κι αν χρειαστεί να βγει από τη… ναφθαλίνη, ενώ όποιος θεωρεί ότι έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του και χαλαρώνει, κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τη θέση του, αλλά και τη μπάλα. Ο Κασάμι για παράδειγμα έχει γίνει πρώτη αλλαγή στα τελευταία δύο παιχνίδια. Ο Σεμπά κολυμπάει σε πολύ ρηχά νερά τον τελευταίο καιρό. Μέχρι και ο Ιντέγε, παρότι σκόραρε το τρίτο γκολ, δεν ήταν χθες ο γνωστός "δυναμίτης" που έχουμε συνηθίσει από το ξεκίνημα της σεζόν…

Όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές-καμπανάκια στο προσεχές παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Όχι μόνο για να διευρύνει το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα, αλλά και για να "τσιτώσει" τους πάντες ενόψει της "μητέρας των μαχών" με την Άρσεναλ, με την ομάδα του Βενγκέρ να έρχεται στο Φάληρο για να παίξει το τελευταίο της χαρτί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διονύσης Βερβελές: Το μυαλό στην Άρσεναλ και μόνο!

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK