Το... Μπρόνξ και η αλήθεια για Σαββίδη-Σάββα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την οπτική του Ολυμπιακού για το τι έγινε στη σύσκεψη ιδιοκτητών και αποκαλύπτει τους διαλόγους για την "απόλυση" Τούντορ και της έντασης Θεοδωρίδη - Παπαθανασάκη.

Το... Μπρόνξ και η αλήθεια για Σαββίδη-Σάββα
Θεοδωρίδης Ολυμπιακός

Σε μια... ροκ συζήτηση που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες είναι λογικό να ειπωθούν πολλά. Πάρα πολλά. Λογικά θα τα συζητάμε για αρκετές ημέρες, αλλά μέχρι εκεί. Απλώς θα τα συζητάμε, αφού ήταν μια άτυπη συγκέντρωση, άρα οτιδήποτε κι αν ειπώθηκε, δεν αποτελεί κανενός είδους απόφαση.

Όπως επικοινώνησε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι τυχόν προτάσεις των ομάδων θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου στο ΔΣ της Λίγκας και ανάλογα με τις αποφάσεις, θα υπάρξουν εξελίξεις, είτε προς την κατεύθυνση του Σταύρου Κοντονή είτε προς άλλες κατευθύνσεις.

Πολλή κουβέντα έγινε για την πρόταση Μελισσανίδη, να διαθέτει ο πρωταθλητής (από τη στιγμή που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Champions League) το 40% του ποσού που θα εισπράξει για τις "μικρότερες" ομάδες της Λίγκας, προκειμένου να ενταθεί ο ανταγωνισμός.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, από τον Ολυμπιακό δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επίσημα. Ανεπίσημα, ωστόσο, σχολίασαν ότι η συγκεκριμένη πρόταση έγινε περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού κι όχι ουσίας. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά "κάθε ομάδα που θέλει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, μέσα από προκριματικά, λογικό είναι να επενδύει περισσότερα χρήματα και να περιμένει να καλύψει ένα μέρος από τα έσοδα που έχει αν τελικά προκριθεί. Αν δεν προκριθεί, θα έρθει η Λίγκα να τσοντάρει στη χασούρα;"

Και κάτι ακόμη. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν συνειδητοποίησαν ακριβώς το τι σημαίνει να ενισχυθούν οι "μικρότερες" ομάδες. Δηλαδή αν, για παράδειγμα, στη διάρκεια μιας σεζόν ο Ατρόμητος δεν πάει καλά ή η Ξάνθη, η Λίγκα θα δώσει περισσότερα χρήματα σε εταιρείες που διαχειρίζονται επιχειρηματίες επιπέδου Σπανού ή Πανόπουλου; Ή αν μια ομάδα έχει έναν βαθύπλουτο ιδιοκτήτη, αλλά δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα θα τον... ενισχύσει η Λίγκα; Τέτοιες απορίες έχουν στον Πειραιά και περιμένουν να τις λύσουν στο επόμενο ΔΣ του Συνεταιρισμού.

Το "άι σιχτίρ" του Σαββίδη

Τη στάση και τα λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη τα περίμεναν, λίγο-πολύ, στα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Και επειδή θεωρούν πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ όχι απλά συμπεριφέρεται σαν "Τσάρος" με τα λόγια και τις πράξεις του (σ.σ. συνοδευόμενος από άλλα 7 άτομα πήγε χθες στα γραφεία της Λίγκας), αλλά έχει ξεπεράσει και τα όρια εναντίον του Ολυμπιακού, αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν, έστω κι αν σε πολύ κόσμο τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος του ( "γραφικότητες από έναν κλόουν και φιλοξενούμενο") κρίνονται υπερβολικά ή ακραία.

Σχετικά με την αποκάλυψη του Σάββα Θεοδωρίδη ότι ο Σαββίδης του είπε πως "έδιωξε" τον Ιγκόρ Τούντορ, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κροάτη προπονητή σύμφωνα με τις οποίες "ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και πως ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Ιντέγε", η απάντηση Σαββίδη ήταν η εξής: "Γι' αυτό κι εγώ του είπα 'άι σιχτίρ'"! Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τι σημαίνει το "άι σιχτίρ" του Ιβάν στον Τούντορ. Ο Σάββας το εξέλαβε ως κουβέντα... απόλυσης! Ο χρόνος θα δείξει.

"Πουλάνε μαγκιά σε 80χρονους!"

Ροκ σκηνές υπήρξαν και με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Σπύρο Παπαθανασάκη, ο οποίος κάποια στιγμή νευρίασε, έβρισε και επιχείρησε να επιτεθεί στον Σάββα Θεοδωρίδη. Αντέδρασαν έντονα από πλευράς Ολυμπιακού οι Καραπαπάς, Γιαννίκος, μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και κάπου εκεί ο Παπαθανασάκης είπε: "Εγώ έχω ζήσει χρόνια στο Μπρονξ". Κι εκείνοι του απάντησαν: "Δεν το ξέραμε ότι στο Μπρονξ πουλάνε μαγκιά σε ανθρώπους 80 ετών"! Κάπου εκεί ο ισχυρός άντρας του Ηρακλή κατάλαβε ότι ήταν λάθος να "ξεφύγει" με αυτό τον τρόπο και τελικά ζήτησε συγνώμη από τον παράγοντα του Ολυμπιακού, λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, πάντως, ανεξάρτητα με το τι είπε και με πόσους ήρθε σε αντιπαράθεση, δεν δίστασε στις δηλώσεις του να χαρακτηρίσει άψογη τη συμπεριφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη, άσχετα αν ο ηγέτης της ΑΕΚ κάποια στιγμή μίλησε μέσα στην αίθουσα για... "δούλους" και "Φιλιππινέζες", ενώ ο Σαββίδης δεν θέλησε να απαντήσει κάποια στιγμή στον Θόδωρο Γιαννίκο, χαρακτηρίζοντάς τον "υπάλληλο", λησμονώντας ότι εκτός από επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας των "ερυθρολεύκων", κατέχει και αξίωμα αντιπροέδρου στον Ολυμπιακό.

Ένταση και για την "ανοιχτή ακρόαση"

Ένταση δημιουργήθηκε και όταν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού αντιλήφθηκαν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης, κάποιος ή κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ήταν σε "ανοικτή γραμμή" με άτομο εκτός αιθούσης (σ.σ. υποπτεύθηκαν "ανοικτή ακρόαση"), με αποτέλεσμα να υπάρχει επιλεκτική διαρροή που κατέληγε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, γεγονός που ενόχλησε τους περισσότερους εκ των παρισταμένων.

Ορισμένοι κοίταξαν... στραβά προς την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΟ, αλλά ο Βασίλης Κωνσταντίνου και η Αθηνά Μπαλωμένου ξεκαθάρισαν ότι δεν προέρχονται από αυτούς οι διαρροές και μάλιστα "έδειξαν" τα κινητά τους, επιμένοντας ότι δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης. Κάπου εκεί, ο Ιβάν Σαββίδης που είχε και τη μεγαλύτερη... παρέα συνεργατών μαζί του, πρότεινε στην επόμενη συνεδρίαση άπαντες να αφήνουν τα κινητά τους εκτός αιθούσης, ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και σκιές.

Και η ζωή (μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League) συνεχίζεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλοι οι "καυτοί" διάλογοι

Ο... μποξέρ Παπαθανασάκης

Σ. Θεοδωρίδης: "Ο Σαββίδης μού είπε ότι θα φύγει ο Τούντορ"

"Κλόουν και φιλοξενούμενος ο Σαββίδης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK