Ο Σίλβα, ο "Ελέ" και οι κρυφοί άσοι με Άρσεναλ...

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα δεδομένα ενόψει του τελικού με Άρσεναλ και σχολιάζει τη δήλωση του Ελευθερόπουλου μετά το τέλος του αγώνα στην Κομοτηνή.

Ο Σίλβα, ο "Ελέ" και οι κρυφοί άσοι με Άρσεναλ...

Μπορεί ο καλπασμός του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα να συνεχίζεται με 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο "αγώνας της χρονιάς" με αντίπαλο την Άρσεναλ άρχισε πολύ νωρίς για τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του...

Πρώτη φορά τόσες αλλαγές

Για όσους δεν το πρόσεξαν, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε για πρώτη φορά τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα σε αγώνα πρωταθλήματος, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας. Άφησε εκτός αρχικού σχήματος στην Κομοτηνή τους Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, Σεμπά, ενώ είχε προφυλάξει και τον Πάρντο, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για τον παιχνίδι της Τετάρτης.

Επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Καμπιάσο, Φινμπόγκασον και Ερνάνι αντίστοιχα για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ήθελε να φουλάρει τις… μπαταρίες εκείνων που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα και δεύτερον επειδή ήθελε να κρατήσει ζεστούς τους τρεις προαναφερθέντες, ώστε να βοηθήσουν αν κι εφόσον χρειαστεί να πάρουν χρόνο συμμετοχής κόντρα στους "κανονιέρηδες".

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους παίκτες, καθώς στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό πέτυχαν τέσσερα γκολ, αλλά δέχθηκαν και τρία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και με αντίπαλο την ουραγό της βαθμολογίας. Το 1-4 του 80ού λεπτού, μάλιστα, έγινε 3-4 δέκα λεπτά αργότερα κι αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι κάποιων το μυαλό "έτρεξε" πιο γρήγορα στο μεγάλο ματς του Champions League. Λογικό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, αν το καλοσκεφτεί κανείς, όταν η διάφορα πόντων με τον επόμενο της βαθμολογίας είναι πλέον σε διψήφιο νούμερο.

Η δήλωση του "Ελε"

Πριν πάμε παρακάτω έχει σημασία η δήλωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μετά από το τέλος του αγώνα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος της 20ετίας. Έχει σημασία ότι αυτή η κουβέντα βγήκε από το στόμα ενός ικανότατου προπονητή, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής ανήκει στο κλειστό κλαμπ εκείνων που κατέκτησαν 7 σερί τίτλους με την ερυθρόλευκη φανέλα...

Η ομάδα, λοιπόν, που σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και ικανοποιεί τις -πάντα αυξημένες- απαιτήσεις των οπαδών της στο ακέραιο από το ξεκίνημα της σεζόν, καλείται να φανεί συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία κόντρα σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης.

Στο... Λονδίνο και όχι μόνο έχουν ξεχάσει από πότε η Άρσεναλ έχει να μείνει εκτός από τη φάσης των 16 του Champions League. Αυτό και μόνο φανερώνει και το βαθμό δυσκολίας της καθοριστικής αναμέτρησης του "Καραϊσκάκη". Ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, έχει για μία ακόμη φορά αφιερώσει πολύ χρόνο στην ανάγνωση των "θέλω" και των "πρέπει" του αγώνα, ενώ έχει και ορισμένους κρυφούς άσους στο μανίκι.

Οι πιθανοί της Τετάρτης

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ολυμπιακό να παίξει το βράδυ της Τετάρτης με την ακόλουθη ενδεκάδα: Ρομπέρτο- Ομάρ, Ντα Κόστα ή Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού- Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης- Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε.

Το μοναδικό ερωτηματικό δηλαδή αφορά το κέντρο της άμυνας. Ο Σίλβα θα προτιμούσε να έχει 100% διαθέσιμο τον Μποτία, καθώς με τον Ισπανό στην ενδεκάδα η ομάδα του έκανε τις τρεις κολλητές νίκες στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, ο Ντα Κόστα βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό σε ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια… δεν πρέπει, πάντως, να ξεχνάμε ότι τα 2 από τα 3 γκολ στην Κομοτηνή, ο Ολυμπιακός τα δέχθηκε με τον Μποτία στην ενδεκάδα, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ντα Κόστα στο 78’...

Τα δύο εναλλακτικά πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού σχετίζονται με τον άξονα και περιλαμβάνουν δύο "λάτιν" άσους. Το πρώτο αφορά την παρουσία του Εστέμπαν Καμπιάσο στην ενδεκάδα, παρέα με τους Μίλι, Κασάμι. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Φορτούνης θα μείνει στον πάγκο, αλλά δεν είναι κι εύκολη μια τέτοια απόφαση, καθώς ο νεαρός διεθνής πέρα από πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι κι εκείνος που πλήγωσε την Άρσεναλ στο "Έμιρέιτς".

Το άλλο πλάνο

Το άλλο πλάνο που στριφογυρνά στο μυαλό του κόουτς, προβλέπει Σαλίνο από το ξεκίνημα ως τρίτο χαφ στον άξονα, κάτι που έγινε και στο ματς με τη Μπάγερν στο Φάληρο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει ως στόχο να αποκτήσει περισσότερη κίνηση και ταχύτητα ο Ολυμπιακός στο χώρο του κέντρου, κόντρα σε μια ομάδα που θέλει τη μπάλα στα πόδια της και αρέσκεται στο να καθορίζει τον ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Φορτούνης να είναι τελικά στο αρχικό σχήμα, έστω κι αν χρειαστεί να ξεκινά τις προσπάθειές του από το ένα άκρο της επίθεσης κι όχι από τον άξονα ως συνήθως.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψουμε αφορά τον πιθανό αιφνιδιασμό. Ο Μάρκο Σίλβα ξέρει ότι η Άρσεναλ είναι υποχρεωμένη να μπει με τέρμα το γκάζι στο γήπεδο και να κυνηγήσει τουλάχιστον 2 γκολ, καθώς ακόμη και το 0-1 ή το 1-2 δεν της είναι αρκετό για πρόκριση. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει εντύπωση σε κανέναν το να είναι ο Ολυμπιακός αυτός που θα επιχειρήσει να μπει πιο δυνατά στο γήπεδο και να επιχειρήσει να πετύχει πρώτος γκολ, ώστε να κόψει για τα καλά τα χρυσοπληρωμένα πόδια των αντιπάλων του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λάγιος Ντέταρι: Ο τρελός Κοσκωτάς, το χαστούκι του Πούσκας κι η άρνηση να έρθει Ελλάδα

Φορτούνης: "Αν προκριθούμε θα κάνουμε χαρούμενη όλη την Ελλάδα"

Ελευθερόπουλος: "Ο κορυφαίος Ολυμπιακός της 20ετίας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK