Ο Σίλβα, ο Πάρντο και το déjà vu του Αυλωνίτη

Ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι, ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις σκέψεις του Μάρκο Σίλβα ενόψει Λεωφόρου και αποκαλύπτει ποιοι έχουν προβάδισμα για κάθε θέση.

Ο Σίλβα, ο Πάρντο και το déjà vu του Αυλωνίτη

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ατενίζει αφ' υψηλού τους διώκτες του στη βαθμολογία, ωστόσο, μόνο έτσι δεν αντιμετωπίζει την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Παρότι η πλειοψηφία των βασικών επιλογών του Μάρκο Σίλβα δεν έχουν ως μητρική την ελληνική γλώσσα, έχουν συνειδητοποιήσει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το "clasico" της πατρίδας μας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Έτοιμος ο Πάρντο

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν κάποιες ευχάριστες ειδήσεις στου Ρέντη και κάποιες άλλες όχι και τόσο. Στα ευχάριστα συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς η επιστροφή του Φελίπε Πάρντο, ο οποίος βρέθηκε κανονικά το απόγευμα στου Ρέντη, αρκέστηκε σε πρόγραμμα αποθεραπείας, αλλά δήλωσε ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση του "Απόστολος Νικολαΐδης". Η –δικαιολογημένη- κούρασή του, άλλωστε, εντοπίζεται κυρίως στο "πήγαινε-έλα" στην Κολομβία κι όχι στο χρόνο συμμετοχής, μιας και σε δύο αγώνες της Εθνικής του ομάδας αγωνίστηκε για λιγότερο από δέκα λεπτά.

Στο τετ α τετ που είχε, λοιπόν, με τον Πορτογάλο τεχνικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του, την Παρασκευή (20/11) θα προπονηθεί με την ομάδα, θα μπει στην "αποστολή" και κατ' επέκταση διεκδικεί φανέλα βασικού στο μεγάλο ματς. Το αν θα ξεκινήσει ή όχι θα κριθεί πλέον από το βαθμό της φρεσκάδας που θα δείξει στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης.

Αν περάσει το τεστ, θα πάρει φανέλα βασικού, αν όχι υπάρχει και ο Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπορεί να μην έχει λάμψει ως τώρα για τις αρετές του στο σκοράρισμα ή στην τελική πάσα, ωστόσο, είναι "σκυλί του πολέμου", με παραδειγματική προσαρμογή στο τακτικό σκέλος, ενώ δεν καταλαβαίνει ούτε από "καυτές" έδρες, ούτε από δυνατές μονομαχίες.

Σε τελική ανάλυση, ο 23χρονος Σεμπά έχει παρελθόν με αντίπαλο τον ΠΑΟ, έχει αγωνιστεί ξανά στη Λεωφόρο ως παίκτης της Εστορίλ, ενώ στα δύο παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο του Europa League, είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος της ομάδας του. Για την ιστορία, η Εστορίλ νίκησε 2-0 στο γήπεδό της, ενώ στην Αθήνα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους "πράσινους".

Αυτοί έχουν προβάδισμα

Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, λοιπόν, Σεμπά και Πάρντο αναμένεται να μοιραστούν ένα 90άλεπτο, με την υποσημείωση πως δύο φορές που ο Φελίπε ήρθε από τον πάγκο καθόρισε δύο παιχνίδια. Με την ΑΕΚ (σ.σ. μπήκε στο 65’ και το 1-0 έγινε 4-0), αλλά και με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (σ.σ. το 0-1 έγινε 2-1 με δύο δικά του γκολ).

Στην αριστερή πτέρυγα, ο φορμαρισμένος Ντουρμάζ έχει το μεγάλο προβάδισμα από τη στιγμή που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ δεν αγωνίστηκε και στον επαναληπτικό της Σουηδίας με τη Δανία, άρα επέστρεψε με αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο.

Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκαθαρισμένα. Ρ ομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Ιντέγε θα παραταχθούν στη σέντρα, ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Σιόβα. Ο διεθνής στόπερ, ο οποίος έως τώρα έχει παίξει σε όλα τα ματς χωρίς… ανάσα (σ.σ. με τον Ρομπέρτο και τον Μίλι δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα) επέστρεψε με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

Το déjà vu του Αυλωνίτη

Όλα τα βλέμματα, λοιπόν, είναι στραμμένα στην πρωινή προπόνηση οπότε και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Αν ο Σιόβας δώσει το παρών, όλα καλά. Αν πάλι δεν τα καταφέρει ή θα αποκλειστεί ή θα μπει στη18άδα και ο κόουτς θα τον περιμένει έως την τελευταία στιγμή. Η εναλλακτική επιλογή αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί είναι ο Τάσος Αυλωνίτης! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα πρόκειται για απίστευτο déjà vu, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ο Σίλβα, ο Πάρντο και το déjà vu του Αυλωνίτη
INTIME SPORTS

Από εκεί που ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, μπήκε στο γήπεδο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, λόγω τραυματισμού του Μποτία στο 34ο λεπτό κι έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση με ένα γκολ (κεφαλιά) στο 59ο! Πλέον με τον Ισπανό νοκ άουτ λόγω τραυματισμού και τον Σιόβα αμφίβολο, ο 25χρονος στόπερ ετοιμάζει τ’ όπλο του, προκειμένου να προσθέσει ένα ακόμη λάφυρο στη συλλογή του με αντίπαλο τον… Λαγό και την παρέα του. Ακόμη και να μην ξεκινήσει, πάντως, ο Τάσος Αυλωνίτης θα είναι σίγουρα στον πάγκο για το "ο μη γένοιτο".

Όσο για τον Μάρκο Σίλβα, κατανοεί την απόφαση του Στραματσόνι να παίξει με 4-4-2 για να γεμίσει τις πτέρυγες, αφού από εκεί κάνει συνήθως παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά έχει κι άλλα όπλα στη φαρέτρα του. Εκείνο που τον απασχολεί είναι να αντιμετωπιστεί σωστά ο Μάρκους Μπεργκ. Αν η ομάδα του απενεργοποιήσει τον Σουηδό στράικερ όλα θα γίνουν πιο εύκολα στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι μέσα στο "σπίτι" του "αιώνιου" αντιπάλου του…

Υ.Γ.: Στην Ελλάδα επέστρεψε μετά από ολιγοήμερο ταξίδι στο Λονδίνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, όμως, δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την ομάδα στη Λεωφόρο. Δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος, άλλωστε, αφού όλα μέχρι στιγμής πάνε ρολόι… Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πάντως, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει την ομάδα στο Μόναχο για το μεγάλο παιχνίδι με τη Μπάγερν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Eρωτηματικό ο Σιόβας, συντηρητικά ο Φορτούνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK