O Σίλβα θα κρατήσει ή θα αλλάξει τον Τούντορ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί πώς το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αφήνει... ήσυχο τον πρωταθλητή Ελλάδας και σκορπά άγχος στον "δικέφαλο".

O Σίλβα θα κρατήσει ή θα αλλάξει τον Τούντορ
Μάρκο Σίλβα Ολυμπιακός

Ο... θαυματουργός Μάρκο Σίλβα και οι φετινές εντυπωσιακές επιδόσεις του στον Ολυμπιακό έχουν κάνει πολύ κόσμο να χάσει τον ύπνο του. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει πλέον και ο Ιγκόρ Τούντορ. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Πορτογάλος θα κρίνει σε μέγιστο βαθμό το αν ο Κροάτης συνάδελφός του θα συνεχίσει να έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη ή θα μαζέψει βαλίτσες για το Ζάγκρεμπ...

Δεν ξέρω πόσοι μπήκαν στον κόπο να το σκεφτούν, αλλά ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει ακόμη προπονητή είναι ο Ολυμπιακός. Έτοιμο το είχαν το "διαζύγιο" στη Θεσσαλονίκη, από την προηγούμενη Κυριακή μετά και από τη νέα αποτυχία του "δικεφάλου του Βορρά" να νικήσει στην Τούμπα τον Ατρόμητο.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο 37χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον και πολλά ερείσματα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έχει εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες του με τις επιλογές του κόουτς και το γυαλί δύσκολα θα ξανακολλήσει, ακόμη κι αν ο Βούλγαρος σταρ είναι βασικός μεθαύριο βράδυ στο Φάληρο.

Το θέμα Μπερμπάτοφ προκάλεσε τριγμούς μέχρι τα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της διοίκησης και το δίλημμα "μένει ή φεύγει" είχε ως αποτέλεσμα τις παραιτήσεις του Νίκου Βεζυρτζή και του Ιάκωβου Αγγελίδη. Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι αν ο Τούντορ θα έχει κι άλλο "κανονάκι" στην πολύ πιθανή περίπτωση που ο Ολυμπιακός να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας

Από τον Μάρκο Σίλβα και τις ορέξεις της ομάδας, λοιπόν, θα εξαρτηθούν πολλά στο αντίπαλο "στρατόπεδο", με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διοίκηση της ΑΕΚ απομάκρυνε ένα "δικό της παιδί", τον Τραϊανό Δέλλα, μετά από την ήττα με 4-0 από τους "ερυθρόλευκους", ενώ ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον Γιάννη Αναστασίου λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Κι αυτή η αλλαγή –εκτιμώ πως- δεν ήταν τυχαία. Είχε γίνει στο πλαίσιο της γενικότερης συσπείρωσης και του ηλεκτροσόκ, πριν από τη μάχη με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Ακόμη και ο Αστέρας Τρίπολης, μετά από το πρόσφατο 5-0 του κυπέλλου, αποφάσισε να απομακρύνει ξαφνικά από τον πάγκο του τον Στάικο Βεργέτη, έναν προπονητή, ο οποίος αναδείχθηκε στην ομάδα της Αρκαδίας, αποτέλεσε αγαπημένο παιδί των διοικούντων, ενώ λόγω αυτών των σχέσεων, θα συνεχίσει να προσφέρει από άλλο πόστο.

Μποτία και Τσόρι

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Η ποινή του Μπερμπάτοφ μειώθηκε από τρεις σε δύο αγωνιστικές, άρα ο Βούλγαρος απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής. Υπό μία έννοια, αυτή η εξέλιξη μπορεί και να "πονοκεφάλιασε" τον Τούντορ, μιας και πλέον έχει να διαλέξει ανάμεσα στον Ντίμιταρ και τον Κλάους και να υπερασπιστεί την όποια επιλογή του.

Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκο Σίλβα είναι πολύ ξεκάθαρος και κατασταλαγμένος στις επιλογές του. Έχει στήσει την ενδεκάδα, τη δοκίμασε στα προηγούμενα παιχνίδια και πλέον περιμένει τη σημερινή προπόνηση για να καταλήξει σε πρόσωπα και –εναλλακτικές- επιλογές. Ουσιαστικά, περιμένει τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος μπήκε και δεν μπήκε στη χθεσινή προπόνηση, ενώ κάποιες –μικρές έστω- πιθανότητες έχει και ο Τσόρι για να μπει στη 18άδα και να βοηθήσει αν χρειαστεί από τον πάγκο.

Σουβλάκι ή χαβιάρι;

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα ανοίξει ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης. Θα ανοίξει κι άλλο ο Ολυμπιακός τις πληγές του ΠΑΟΚ ή θα δώσει κι άλλη ανάσα στον μετέωρο Τούντορ. Θα βρουν κίνητρο οι "ερυθρόλευκοι", όντες 24 βαθμούς μπροστά από τον αντίπαλό τους, να προσφέρουν άλλη μία ωραία παράσταση στο κοινό τους; Η παρουσία του κόσμου, άλλωστε, που αναμένεται να κατακλύσει κάθε γωνιά του "Καραϊσκάκη", θα αποτελέσει τον απαραίτητο καταλύτη για μια ακόμη νίκη;

Και ακόμη ένα ερώτημα με ενδιαφέρον που θα λυθεί το βραδάκι της Κυριακής. Πώς, αλήθεια, θα προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι; Θα κατέβει για να παίξει μπάλα στο Φάληρο ή κλεφτοπόλεμο; Θα επιχειρήσει να προσεγγίσει με σοβαρή ποδοσφαιρική τακτική την αναμέτρηση ή θα παίξει με πλάνο κλωτσιά, διαμαρτυρία και συνεχείς διακοπές, μπας και ανακόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού;

Θα τα δούμε όλα αυτά στο γήπεδο, αλλά θα συμφωνήσουμε ως τότε ότι το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ προκαλεί μεγαλύτερο άγχος στο "στρατόπεδο" των φιλοξενουμένων, παρά σε αυτό των γηπεδούχων κι αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Συνήθως, εκείνος που παίζει στην έδρα του "καίγεται" για τη νίκη. Ο φετινός Ολυμπιακός, όμως, έχει απαλλαγεί καιρό τώρα από αυτά τα άγχη. Το ζητούμενο είναι αν οι παίκτες του συνεχίσουν να μπαίνουν πεινασμένοι στο γήπεδο ή χόρτασαν από το ελληνικό... σουβλάκι και ορέγονται μόνο το ευρωπαϊκό χαβιάρι, ενόψει των αγώνων με την Άντερλεχτ που πλησιάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photostop by Zastro: Η ιερή μοναδικότητα του Giovanni Silva de Oliveira

News 24/7

24MEDIA NETWORK