Ο Σίλβα της ποιότητας κι η επιστροφή Ιμπαγάσα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τη προσέγγιση του Ολυμπιακού στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο και για την επιστροφή του Ιμπαγάσα σε... δύο επίπεδα στο λιμάνι.

Ο Σίλβα της ποιότητας κι η επιστροφή Ιμπαγάσα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για μία ακόμη φορά στον αέρα, κάποιοι στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να σκέφτονται αισιόδοξα και να έχουν στο μυαλό τους την επόμενη μέρα. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος επέστρεψε ανανεωμένος και με "φρέσκες" ιδέες από την πατρίδα του, όπου πέρασε οικογενειακά το Πάσχα των Καθολικών.

Με δεδομένη πλέον την παραμονή του στο τιμόνι των πρωταθλητών, καθώς αποδέχθηκε την πρόθεση της διοίκησης για επέκταση ενός ακόμη χρόνου, όπως προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία (1+1), ο Πορτογάλος κόουτς όχι απλά γύρισε με "γεμάτη" ατζέντα στη χώρα μας, αλλά και με την προεδρική στήριξη, ώστε να διαλέξει τα απαραίτητα "κομμάτια" για την επόμενη σεζόν.

Έρχονται λίγοι και καλοί

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι ΠΑΕ και τεχνική ηγεσία έχουν συμφωνήσει ήδη να επενδύσουν περισσότερο στην ποιότητα και λιγότερο στην ποσότητα. Με άλλα λόγια, η αρχική προσέγγιση αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του καλοκαιριού θα γείρει τη "ζυγαριά" περισσότερο σε καλές και ποιοτικές μεταγραφές κι όχι σε περισσότερες επιλογές αμφιβόλου ποιότητας.

Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρξει τόσο μεγάλη διασπορά του διαθέσιμου μπάτζετ. Αφού γίνει το απαραίτητο ξεκαθάρισμα, φύγουν όσοι πρόκειται να φύγουν και μείνουν όσοι πρόκειται να μείνουν, οι προσθήκες θα είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά κι όχι απλά να βουλώσουν τρύπες στο ρόστερ.

Μένει ο Φορτούνης

Εννοείται πως θα υπάρξουν και κινήσεις με το βλέμμα στο αύριο, με παίκτες από την εγχώρια αγορά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κορυφαία deal που έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια αφορούσαν πωλήσεις Ελλήνων παικτών κι όχι ξένων. Ο Μήτρογλου με τον Μανωλά έφεραν προτάσεις που προσέγγισαν τα 15 εκατομμύρια, ο Σάμαρης γύρω στα 10, ο Φετφατζίδης 4.

Ο Φορτούνης αναμένεται να κάνει ακόμη μεγαλύτερο limit up και να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 20 όταν έρθει η ώρα να αλλάξει φανέλα. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν πρόκειται να γίνει φέτος, αφού έχει συμφωνηθεί, έστω σε προφορικό επίπεδο, να συνεχίσει με την ερυθρόλευκη τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο.

Ψάχνει τον "Ιμπαγάσα"

Από 'κει και πέρα, ο Μάρκο Σίλβα έχει στο συρτάρι του λύσεις για όλα τα γούστα με επιλογές κυρίως από την Ιβηρική και δη από το πρωτάθλημα της πατρίδας του το οποίο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο. Μέσα στους παίκτες που θα ήθελε ο 38χρονος κόουτς είναι κι ένα κεντρικό χαφ με δημιουργικές αρετές, έναν παίκτη στο στιλ του Αριέλ Ιμπαγάσα...

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο "Κάνιο" ήρθε πριν από μερικές ημέρες στη χώρα μας και συνδύασε το ταξίδι στα παλιά λημέρια με διαδοχικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Αργεντινός μπαλαδόρος έφτασε στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες και φρόντισε στο διάστημα της παραμονής του να δει καλούς φίλους.

Δεν ταξίδεψε κατόπιν συγκεκριμένης πρότασης από τον Ολυμπιακό, αλλά από τότε που έφυγε, οι αρμόδιοι του συλλόγου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για μελλοντική συνεργασία. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος, όμως, εξακολουθεί -στα 37 του- να παίζει μπάλα με τη φανέλα της Μπαστιά.

Ο ρόλος που θα πάρει ο "στρατηγός"

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε ενδεχόμενη συνεργασία του "στρατηγού" με τους "ερυθρόλευκους", καθώς και στην επιθυμία του να συνεχίσει να προσφέρει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μέχρι τώρα δεν έχει τελειώσει κάποια σχολή προπονητών, αλλά παρακολούθησε ορισμένα σεμινάρια και εμπλουτίζει τις γνώσεις του για το επόμενο βήμα.

Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας θα έχει σίγουρα επαφές και με στελέχη της διοίκησης, προκειμένου να γίνει μια κουβέντα για τις προοπτικές πιθανής συνεργασίας. Ο "Κάνιο" θα ήθελε να έχει έναν ρόλο στην ομάδα, όχι απαραίτητα μέσα στο γήπεδο, παρότι στο παρελθόν εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει με νέα παιδιά και να τους διδάξει τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Το τι εξέλιξη μπορεί να υπάρξει με τον Ιμπαγάσα και το ενδεχόμενο να ενταχθεί εκ νέου στο τιμ του Ολυμπιακού θα το μάθουμε σύντομα. Εκείνο που είναι σίγουρο, πάντως, έχει να κάνει με τα χαμόγελα που προκάλεσε και μόνο η παρουσία του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εκεί όπου ήταν "στρατηγός" και φρόντιζε να το αποδεικνύει μέσα κι έξω από το γήπεδο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάκωση ο Σιόβας

Βαλβέρδε: "Ξεχωριστός για μένα ο Ολυμπιακός"

Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK